Skip links

Sakura in Japan: de Mooiste Kersenbloesem Locaties

Sakura in Japan: de Mooiste Kersenbloesem Locaties

Het Sakura seizoen in Japan is voor vele reizigers de ultieme periode om naar Japan te gaan. Onze reis door Japan van 14 maart tot 24 april was een onvergetelijke ervaring vol prachtige sakura (kersenbloesem) momenten. De bloeiende sakura symboliseert de vergankelijkheid en schoonheid van het leven en is een van de meest iconische natuurlijke verschijnselen in Japan. We bezochten diverse locaties, waaronder Tokyo, Mount Fuji, de Nakasendo Trail, Osaka, Kyoto, Miyako Jima en Nara. Hier delen we de mooiste cherry blossem locaties die we tijdens onze reis hebben ontdekt.

kersenbloesem

Tokyo: Stadsparken en Bloesem

In Tokyo zagen we niet zoveel sakura als gehoopt, maar de potentie van de locaties was duidelijk zichtbaar. Enkele van de mooiste plekken om kersenbloesems te bewonderen zijn hieronder te vinden.

Voor nog veel meer info over Tokyo, klik dan hier!

Ueno Park

Ueno Park is een van de oudste en meest populaire parken in Tokyo voor hanami (bloesem kijken). Met meer dan duizend kersenbomen die in volle bloei staan, trekt het park jaarlijks duizenden bezoekers die komen genieten van picknicks onder de bloesems.

Sakuragaoka-Cho Street Shibuya

Op nog geen 5 minuten afstand van de uitgang op het westen van Shibuya station, vindt je Sakuragaoka-Cho Street. Deze straat staat bekend om zijn prachtige kersenbloesem bomen die langs de kronkelvormige straat opgesteld staan. Bij volle bloei trekt dit gigantisch veel toeristen vanwege zijn unieke vorm. 

Klik hier voor de exacte locatie

Shinjuku Gyoen

Shinjuku Gyoen is een groot en uitgestrekt stadspark in het hart van Tokyo. Het biedt een serene ontsnapping uit de drukte van de stad met diverse soorten kersenbloesems die een prachtig kleurenpalet vormen.

Minato City Shiba Park

Dit rustgevende park heeft een gigantisch pluspunt: een magisch mooi uitzicht op Tokyo Tower. Er zijn hier een aantal sakura bomen te vinden die een prachtige voorgrond dienen voor de Tokyo tower. Daarnaast zijn hier ook genoeg schattige honden te zien. Iets wat echt een ding is in Japan. Ideaal voor een leuke picnic.

Sumida Park

Sumida Park, gelegen langs de Sumida rivier, biedt een prachtig uitzicht op de Tokyo Skytree en een rij van sakura bomen langs de rivier, ideaal voor een wandeling of picknick.

Tokyo tower Japan
kersenbloesem Tokyo

Mount Fuji: Adembenemende Bloesem

Rondom Mount Fuji was het helaas nog te koud toen wij er waren, maar daar zijn wel een aantal locaties zoals de Chureito Pagoda waar het heel mooi kan zijn met sakura.

Krijg jij ook geen genoeg van Mount Fuji? Lees hier dan verder!

Chureito Pagoda

De Chureito Pagoda biedt een iconisch uitzicht op Mount Fuji met sakura op de voorgrond. Dit is een van de meest gefotografeerde locaties in Japan, vooral tijdens de bloeiperiode van de kersenbloesems.

Lake Kawaguchi

Lake Kawaguchi is een van de Fuji Five Lakes en biedt een spectaculair uitzicht op Mount Fuji met kersenbloesems langs de oevers. Dit gebied is perfect voor een ontspannen wandeling of een picknick met een adembenemend uitzicht.

Oshino Hakkai

Oshino Hakkai is een traditioneel dorp met acht heldere waterbronnen. Tijdens de sakura bloei biedt het een pittoresk landschap met uitzicht op Mount Fuji en bloeiende kersenbomen.

Fuji
Mount Fuji Fujikawaguchiko

Nakasendo Trail: Historische Hike

Bij de Nakasendo Trail heb je talloze mooie sakura bomen staan langs de hike paden. De locaties zijn niet zo makkelijk aan te wijzen, maar dat is ook zeker niet nodig. Dit gebied staat namelijk bekend om fantastische hikes. Doordat de dorpjes en de hikes vaak wat in de hoogte zijn, zal de bloei van de kersenbloesem hier wat later zijn dan de omliggende regio’s. Hou hier dus rekening mee met je planning.

Dit is alle info die jij moet weten over de prachtige Nakasendo Trail

Magome-juku

Magome-juku is een historische poststad op de Nakasendo Trail. De charmante straatjes en traditionele gebouwen zijn nog mooier met de bloeiende sakura langs de route.

Tsumago-juku

Tsumago-juku, een andere poststad op de Nakasendo Trail, biedt een authentieke ervaring van het oude Japan. De bloeiende kersenbomen langs de route maken het landschap extra betoverend.

Takato Castle

Takato Castle, gelegen in de stad Ina in de Nagano Prefectuur, is een van de beroemdste plekken in Japan om sakura te bewonderen. Het kasteel staat bekend om zijn oude ruïnes en het prachtige Takato Joshi Park, dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt tijdens het bloesemseizoen.

Osaka: Bloesem en Cultuur

In Osaka hebben we een aantal prachtige locaties gezien met al een beetje sakura, waaronder Osaka Castle, Namba Yasaka Jinja en Tsurumi Ryokuchi Park. Osaka is niet bepaald de stad om kersenbloesem te zien, al zijn er goed opties mocht je toevallig hier zijn tijdens de volledige bloesem. Dit zijn onze favoriete locaties:

Lees hier alles over Osaka

Osaka Castle

Osaka Castle is een historisch kasteel omringd door een park vol met kersenbomen. De bloesems tegen de achtergrond van het kasteel bieden een spectaculair uitzicht, vooral tijdens de volle bloei. Er zijn ook straten vol met kersenbloesem te vinden net buiten de muren van het kasteel. 

Namba Yasaka Jinja

Namba Yasaka Jinja is een schrijn bekend om zijn gigantische leeuwenkopstructuur. De kersenbomen op het terrein creëren een magische voorgrond voor de prachtige tempel. Het is daarnaast sowieso een erg indrukwekkende tempel. Dus mocht de bloei er nog niet zijn of al voorbij zijn is dit zeker het bezoeken waard.

Tsurumi Ryokuchi Park

Tsurumi Ryokuchi Park is een groot stadspark in Osaka, perfect voor hanami. Het park heeft diverse tuinen en vijvers, waardoor het een rustige plek is om te genieten van de bloeiende sakura. De inwoners van Osaka zijn ook echt gek op hun honden en behandelen deze dan ook echt als prinsesjes. Vooral tijdens de sakura periode zal je talloze hondeneigenaren zien die leuke fotos willen maken van hun honden in mandjes, pakjes, kinderwagens, en ga zo nog maar door. Je kijkt je ogen uit maar het Is wel echt heel grappig om te zien ook!

kersenbloesem

Nara: Kersenbloesem en Heilige Herten

In Nara hebben we nog wat mooie sakura locaties gezien. Hier begon toen ook al het Wisteria (blauwe regen) seizoen, wat vaak volgt na de Sakura periode. Dit is in Nara echt een ding.  Er zijn meerdere tempels en tuinen te vinden waarbij honderden Wisteria in de bloei staan. Dit gaat vaak wel samen met de Golden Week, waarbij vrijwel heel Japan vakantie heeft en gaat reizen binnen lands. Hou hier dus rekening mee.

Dit zijn onze favoriete tips voor Nara

Nara Park

Nara Park is een groot park bekend om zijn vrij rondlopende herten. De combinatie van historische tempels, bloeiende sakura en nieuwsgierige herten maakt dit park een magische plek om te bezoeken.

Yoshikien Garden

Yoshikien Garden is een serene tuin met prachtige landschapsarchitectuur. De bloeiende sakura en rustige sfeer maken het een ideale plek voor ontspanning.

Isuien Garden

Isuien Garden is een traditionele Japanse tuin in het hart van Nara. De prachtige bloesems en rustige wandelpaden bieden een serene ontsnapping.

Mount Yoshino

Mount Yoshino is beroemd om zijn duizenden kersenbomen die in terrassen langs de berghellingen groeien. Het spectaculaire uitzicht tijdens de bloei is een van de mooiste in Japan. Het is wel een lastige plek om te bereiken met OV. Heb je dus een auto dan is deze locatie echt wel een must om te bezoeken. Ga je toch wel met het OV? Vertrek dan zo vroeg mogelijk want de bussen raken vaak snel vol rondom de bergen tijdens het sakura seizoen.

Tsubosakadera

Tsubosakadera is een tempel gelegen in de bergen van Nara. De rustige omgeving en bloeiende sakura maken het een bijzondere plek om te bezoeken. Ook deze locatie is wat lastig te bezoeken met het openbaar vervoer. 

Kyoto: De Hoofdstad van Kersenbloesem

Kyoto is zonder twijfel de beste plek om sakura te bewonderen. We hebben hier talloze prachtige locaties ontdekt. Omdat er simpelweg gewoon teveel opties zijn geven we je 5 van onze favorieten. Wil je er meer weten? Check dan even onze Instagram.

Lees hier alles over Kyoto

Keage Incline

Keage Incline is een historische spoorbaan langs een helling. Omringd door prachtige sakura, biedt deze locatie een uniek en pittoresk uitzicht. Het wordt hier gigantisch druk overdag dus kom in ieder geval voor 10 uur. Dan zal het nog wel redelijk rustig zijn. 

Philosopher’s Path

Philosopher’s Path is een iconische wandelroute langs een kanaal. Omgeven door talloze kersenbomen, biedt deze route een serene en reflectieve ervaring. De wandeling van begin tot einde duurt ongeveer een uur en is het zeker waard!

Maruyama Park

Maruyama Park is een groot park in het centrum van Kyoto, nabij de Yasaka Shrine. Het park is een van de beroemdste plekken in Kyoto voor hanami, een picnic onder de kersenbloesem, met een iconische weeping cherry tree die een populair fotomoment biedt. Wij bezochten dit park op een zondag waarbij de volledige bloei was. Alhoewel het afgeladen was met mensen was dit ook echt een mega leuke sfeer. Iedereen zat heel knus op een picnic kleedje te genieten van het lekkere weer en de mooie bloesem. Daarnaast is het ook nog eens een prachtige Japanse tuin. Echt een aanrader!

Takenaka Inari Shrine

Takenaka Inari Shrine is een rustige Shinto-schrijn. Hier zijn tientallen torii poorten te vinden met overhangende kersenbloesem bomen. Dit geeft echt een mega uniek beeld als je erdoorheen loopt. De tempel is wat lastig te bereiken met OV, dus we raden je aan om een fiets te huren.

Gion Tatsumi Bridge

De Gion Tatsumi Bridge is een schilderachtige brug in de historische wijk Gion. Met sakura en traditionele architectuur, is deze locatie perfect voor het ervaren van de historische charme van Kyoto. Het is daarnaast ook een iconische locatie uit de film Memoirs of a Gheisa.

sakura Japan
sakura

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment