Skip links

Filipijnen: Alles wat jij moet weten voor jouw vakantie

De Filipijnen: het land van ontelbare paradijselijke eilanden, palmbomen en kristalblauw water. Een vakantie naar de Filipijnen is één die je waarschijnlijk niet snel zal vergeten. Dit tamelijk onontdekte land wordt steeds meer aan het licht gebracht en met goede redenen! Alles wat jij moet weten over de Filipijnen is te vinden in deze blog en in onze Filipijnen reisgids!

filipijnen

Informatie over de Filipijnen

Vakantie Filipijnen: dit moet je weten

Reisroute Filipijnen

Voor je vakantie naar de Filipijnen is uiteraard een goede reisroute het handigst. In onze Filipijnen Guide vind je onze favoriete routes en alle hotspots die je kunt zien. Maar om je alvast op weg te helpen, kun je ook een kijkje nemen op onze blog over de ultieme reisroute door de Filipijnen.

Hoe lang verblijven Filipijen?

De Filipijnen is een gigantisch land en de vraag is daarom vaak ook, hoe lang verblijven in de Filipijnen. Je krijgt bij aankomst een gratis visum voor 30 dagen. Mocht je dus de tijd hebben om zo lang te reizen, dan raden we je dit zeker ook aan. Vaak kiezen reizigers ervoor om 3 weken door de filipijnen te reizen. In onze reisgids vertellen we je de perfect reisroutes voor 2 weken en 3 weken reizen.

Visum voor de Filipijnen

Voor het reizen door de Filipijnen heb je een Visum nodig. Voor alle Nederlanders en Belgen is het eerste visum voor 30 dagen gratis. Deze krijg je bij aankomst op het vliegveld. Het is mogelijk om je visum te verlengen bij de immigratiekantoren voor 29 extra dagen. Alle info hierover is te vinden in onze Filipijnen Guide.

Reisadvies Filipijnen

Het reisadvies voor de Filipijnen is momenteel geel met een klein deel rood. Het gedeelte rood is het uiterste zuiden van de Filipijnen, op het eiland Mindanao. Dit komt door terroristische groeperingen die actief zijn in die regio's. Reizen door de rest van de Filipijnen is dus veilig

Welke Documenten nodig voor de Filipijnen?

Gezien je naar Azië reist, is het natuurlijk belangrijk om je goed te informeren over de noodzakelijke documenten voor het land. Hierbij dan ook even een disclaimer over deze informatie gezien deze gemakkelijk kan veranderen. Momenteel heb je de volgende documenten nodig voor een reis naar de Filipijnen:

 • Paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn
 • Registratie eArrival Card voor vertrek
 • 2x Covid-19 Vaccinatie (update nov, 2022)
 • Een vliegticket uit het land

Voor reizen naar de Filipijnen is het verstandig om een aantal van de ''standaard'' reisvaccinaties te nemen zoals Hepatitis A & B en DTP.

Verder zijn er nog veel persoonsgebonden vaccinaties die bepaald worden aan de hand van jouw gezondheid. Laat je dus altijd adviseren bij de GGD!

Vliegtickets Filipijnen

Ben jij momenteel jouw 2 of 3 weken rondreis naar de Filipijnen aan het plannen? Dan is het erg fijn als je de goedkoopste tickets kan bemachtigen! Vliegtickets naar en binnen de Filipijnen kunnen enorm verschillen in prijs. Wij willen daarom een aantal tips met jou delen:

 • Boek je tickets zo vroeg mogelijk, dit is in bijna alle gevallen goedkoper en veiliger zodat je vluchten niet al volgeboekt zijn. (zeker in hoogseizoen is dit sneller het geval)
 • Klik op de onderstaande button om naar Skyscanner te gaan. Hier vind je alle goedkoopste opties.
 • Binnenlandse vluchten worden voornamelijk geregeld door Cebu Pacific en Philippines Airlines. Onze voorkeur gaat naar Philippines Airlines

 • Skyscanner Filipijnen

  Skyscanner is een platform waar je eenvoudig de goedkoopste vluchten kunt vinden. Hoe? Selecteer bijvoorbeeld de hele maand om te zien welke dagen het goedkoopste zijn om te vliegen. Ben je niet heel flexibel? Dan kan je ook jouw exacte data invullen in Skyscanner, elke dag zijn er vaak meerdere opties. Er zijn natuurlijk meerdere wegen naar Rome. Uiteraard zal de ene optie meer overstappen hebben dan de ander. Onthoud: Vergeet niet op tijd te boeken voor jouw reis naar de Filipijnen.

Beste reistijd Filipijnen

Beste reistijd voor een vakantie naar de Filipijnen is afhankelijk van het seizoen. De Filipijnen is opgedeeld in meerdere regio's. Elke regio heeft zijn eigen regen- en droogseizoen. Het is dus belangrijk om dit van te voren uit te zoeken aangezien je liever niet in het regenseizoen gaat. Tijdens deze maanden is de kans op een Tyfoon (orkaan/tropische storm) het grootst. Tijdens het regenseizoen valt er aanzienlijk meer regen dan tijdens het droogseizoen. Het regenseizoen duurt van juni t/m november. Het droogseizoen en daarmee ook hoogseizoen in de meest toeristische gebieden duurt van november t/m april. Wil je dus zeker zijn van zo min mogelijk regen tijdens je vakantie in de Filipijnen? Boek dan tussen de maanden november t/m april. Let wel op: tijdens deze maanden stijgt de temperatuur nog een stukje, dus het kan wel erg warm worden! Tijdens het regenseizoen is het weer een stuk aangenamer.

Ben jij niet zo bang voor de regen en ben je van plan wat langer in de Filipijnen te blijven? Dan zijn de maanden oktober & mei ook ideaal om de Filipijnen te bezoeken. Tijdens deze maanden liggen de prijzen vaak wat lager, is het wat koeler en een stuk minder toeristisch! Hopelijk heb jij nu het antwoord op de vraag wat de beste reistijd is voor jouw vakantie in Bali.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Temp. 28 30 31 33 33 32 30 30 31 31 30 30
Regen (mm) 23 12 16 36 71 76 124 64 98

72

26 41

Is de Filipijnen duur?

Iets waar je mee rekening moet houden tijdens je vakantie naar de Filipijnen zijn de kosten. Het is namelijk zeker niet het goedkoopste land in zuid-oost Azië. Benieuwd wat wij precies uitgaven (in 2022), lees dan snel verder.

 1. Verblijfkosten in de Filipijnen
 2. Verblijven in de Filipijnen is wat aan de dure kant en gaat zeker ook niet direct gepaard met een mooi verblijf. Veelal vind je kleine kamers met beperkte badkamers met vaak een zwakke tot matige waterdruk. Wil je wat luxe, dan geef je al gauw een stuk meer uit. Reis je alleen, dan zijn er gelukkig genoeg hostels te vinden met goedkope dorms. In onze reisgids geven we je per prijscategorie onze favorieten per locatie aan. Dit scheelt jou een hoop tijd om te zoeken naar de beste prijs-kwaliteit hotels!
  Totale kosten: €15,- tot €30,- per nacht

 3. Eten en drinken in de Filipijnen
  Een tegenvaller voor veel mensen die reizen naar de Filipijnen is het eten. Wij vonden het anno 2022 best wel meevallen, of soms zelfs juist heel lekker! Verwacht veel westerse restaurants tegen te komen. Dit komt doordat de Filipijnse keuken niet erg bijzonder gevarieerd is. Bij de ''westerse'' restaurants ben je al gauw €10 per persoon kwijt. Toch zijn er zeker een aantal lokale restaurantjes waar je heel goed terecht kan voor nog geen €5,- per persoon! Benieuwd welke deze zijn? Neem dan gauw een kijkje op onze blog of in onze Filipijnen Guide.
  Totale kosten: €15,- pp, per dag

 4. Activiteiten
  Activiteiten in de Filipijnen zijn wat aan de dure kan, en laat dit nou precies de reden zijn wat de Filipijnen ook erg duur maakt. Je kan vrijwel niks op eigen houtje doen, waardoor je al gauw een tour moet boeken om iets te zien. Groepstours beginnen bij zo'n 1200 PHP (€20,-) tot 4000 PHP (€70,-). Boek je een privé tour met meerdere mensen, dan kan je soms wel eens goedkoper uit zijn. Een privétour kost tussen de 4500 PHP (€77,-) tot 10.000 PHP (€172,-). Dit bedrag deel je dan met de mensen waarmee je bent, waardoor je gelijk een stuk goedkoper uit kunt zijn.
  Totale kosten: €20,- tot €30,- per dag

 5. Vervoer
  De kosten voor vervoer in de Filipijnen kan ook wat aan de dure kant zijn. Dit komt doordat het land onderverdeeld is in talloze kleine eilandjes. Vervoer tussen de eilanden kan alleen per boot of vliegtuig, wat sinds 2022 door de hoge benzine prijzen een stuk prijziger geworden is. Je betaalt voor een vkucht al snel €100,- per persoon en voor een boot ongeveer €30.
  Totale kosten: €15 per persoon per dag.


De kosten zijn dus erg afhankelijk waar je verblijf, hoeveel je rondreist en wat je voor activiteiten doet. In onze Filipijnen gids geven we je genoeg tips om veel geld te besparen! Dit kan je zo €15,- per dag in je budget schelen.

Volg ons op Instagram voor meer tips