Skip links

Siquijor, Cambugahay Falls – Dit moet je weten!

Als jij van plan bent Siquijor in de Filipijnen te ontdekken, dan is een bezoek aan de Cambugahay Falls een must! Deze prachtige waterval is één van de mooiste watervallen van de Filipijnen. Aangezien dit ook een behoorlijke populariteit met zich meebrengt, is het belangrijk om goed te weten waar je aan toe bent. Daarom delen we al onze tips & info met jou in deze blog!

Cambugahay Waterval Siquijor
Cambugahay Waterval

Cambugahay Falls

De Cambugahay Falls is een waterval die eigenlijk uit meerdere watervallen bestaat. Deze beginnen al ver in de jungle, maar het populairste gedeelte is te vinden net langs de weg. De trap naar beneden is goed te doen en duurt nog geen 5 minuten. Eenmaal beneden, kan je genieten van het prachtige uitzicht, swingen aan de touwen of chillen op een raft. Aangezien het een erg populaire waterval is, is het verstandig om vroeg te komen. In principe is de ”openingstijd” rond 8 uur, maar we raden je aan om iets eerder te komen als je zeker wilt zijn dat het rustig is.

Entree geld

Je betaalt 20 PHP voor een parkeerplek van je scooter en dan kan je een guide meenemen die je aan het einde een tip geeft.

Huur een raft

Voor een extra prijs van 50 PHP huur je voor onbeperkte tijd een bamboo raft waar je leuke foto’s op kan maken, of gewoon lekker op kan chillen.

Probeer een backflip op de swing

Voor de echte avonturiers kan je de swings proberen aan de zijkant van de waterval. Je betaalt 50 PHP, maar dan kan je onbeperkt aantal keren de swing uitproberen. Dit is wat ons betreft één van de leukste dingen aan de waterval en we moedigen we je zeker aan dit te uitproberen!

Mooiste verblijf op Siquijor

Toffe plekken ontdekken op Siquijor kan natuurlijk niet zonder ergens te verblijven, en dat kan het beste bij dit verblijf. Het is een verblijf met prachtig uitzicht, een heerlijk restaurant en de mogelijkheid om een scooter te huren. Zeker het boeken waard!

Hotel Siquijor
Hotels Siquijor

Hotspots Siquijor

Benieuwd naar alle hotspots in Siquijor? Dat snappen we! Daarom hebben we speciaal voor jou al onze favoriete hotspots in deze blog gezet.

Helemaal zin gekregen in je vakantie naar de Filipijnen? Kijk dan gauw hier voor meer blogs! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen! Benieuwd naar een volledige gids over de Filipijnen? Kijk dan gauw hier!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment