Skip links

Packing Cubes voor Backpack of Koffer: onze favorieten!

Packing Cubes - Dit zijn de beste

Iets wat wij niet meer kunnen wegdenken tijdens het reizen met een backpack of koffer zijn Packing Cubes. Deze geniale uitvinding heeft ons reisleven niet alleen een stuk makkelijker gemaakt, ook zorgt het ervoor dat je schone kleding enigszins schoon blijft als je het niet draagt. De afgelopen jaren is de populariteit en daarmee ook het aanbod op Packing Cubes flink gestegen, maar welke zijn nou het beste om te gebruiken? Wij geven je in deze blog onze favorieten die we hebben getest tijdens onze vele reizen. Lees snel verder!

Compressie Packing Cube
Packing cube voor koffer

Waar kan je Packing Cubes kopen?

Packing cubes zijn tegenwoordig overal te koop; Outdoor zaken, Bol, Decathlon, Ikea en zelfs winkels als de action verkopen ze. Maar de vraag is natuurlijk: welke zijn écht waar voor je geld en welke kan je beter links laten liggen? Omdat iedereen zijn eigen voorkeur heeft in kwaliteit of prijs, hebben we meerdere voor jullie uitgezocht in verschillende prijsklasse. Zo zit er wel voor iedereen wat tussen!

Packing Cubes Decathlon

De Packing Cubes van de Decathlon zijn voor velen de beste packing cubes die er op dit moment op de markt te vinden zijn. Dit komt voornamelijk door de prijs/kwaliteit verhouding. Voor een magere €13,- kan je hier al 3 packing cubes krijgen met de Forclaz set. Deze set van 3 bevat 1 grote packing cube en 2 kleinere packing cubes. Genoeg om al je kleding in kwijt te kunnen! De grote packing cube kan wat aan de grote kant zijn voor een backpack, maar met een beetje handig inpakken kom je al een heel eind. Even alle voor en nadelen op een rijtje:

Voordelen Decathlon Packing Cubes:

 • Goedkoop
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • 3 packing cubes die genoeg zijn voor al je kleding

Nadelen Decathlon Packing Cubes:

 • Dikke stof waardoor ze veel ruimte van zichzelf in beslag nemen
 • Maten zijn niet optimaal voor inpakken
 • Niet erg modieus

SHOP HIER JE PACKING CUBES BIJ DECATHLON!

packing cubes decathlon
packing cube goedkoop

Thule Packing Cubes Compressie

Als je echt effectief wilt inpakken, dan moet je packing cubes met compressie kopen. Het fijne hieraan, zoals de naam al aangeeft, is dat je door middel van een extra rits de inhoud nog extra kunt verkleinen. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte in je backpack en hoef je het ook niet zo hard aan te duwen om extra ruimte te creeëren. Onze favorieten die dit kunnen zijn de Thule Packing Cubes met Compressie. Deze zijn echt super stevig, zien er mooi uit en hebben mega fijne ritsen. Ze komen wel met een prijskaartje van €44,95 voor 2, maar dat zijn ze zeker waard! Ben jij dus op zoek naar 2 packing cubes die langduring meegaan, en mooi aansluiten op je huidige 2-3 cubes die je nu gebruikt? Dan is dit je beste keuze!

Update augustus 2023: helaas zijn de Thule Packing Cubes niet meer verkrijgbaar op Bol. Die van Konco zijn gelijkwaardig en zijn hier te koop!

Koop hier je Compressie Packing Cubes!

Eagle Creek Packing Cubes

De Packing Cubes van Eagle Creek zijn dan weer precies het tegenovergestelde als de packing cubes van de Decathlon. Eagle Creek staat namelijk voor producten met een lange levensduur, maar daar hangt dan natuurlijk wel een prijskaartje aan. Onze favorieten zijn deze twee:

 1. Eagle Creek Pack-It Original Cube Set: Stevige set van 3 soorten packing cubes met doorschijnbare voorkant
 2. Eagle Creek Pack-it Specter Cube Set: Lichtgewicht set van 3 maten dichte packing cubes

Onze voorkeur gaat uit naar deze packing cubes omdat de ritsen van goede kwaliteit zijn en ze hierdoor erg lang mee gaan. Daarnaast zijn ze makkelijk te pakken uit je backpack of op te hangen. Je hoeft hier niet bang te zijn dat je ze iets te vol propt, want dat kunnen ze zeker hebben!

packing cube backpack
inpaklijst backpack

Sunflake Packing Cubes

Vind je de packing cubes van Eagle Creek net te duur? Dan zijn de Sunflake Packing Cubes een super goede tweede keuze. Het zijn misschien niet de meest stijlvolle packing cubes, maar ze zijn wel van erg goede kwaliteit. De ritsen gaan heel soepel en maken weinig geluid. Deze Sunflake Packing Set van 3 komt in 3 maten en verschillende kleuren. Hierdoor kan je ze leuk matchen met je backpack of koffer.

Hoeveel Packing Cubes in een backpack?

Je gaat reizen met je backpack, dus je hebt beperkt aantal ruimte. Daarom is het fijn om te weten hoeveel packing cubes je moet bestellen voor je mooie reis. Dit hangt natuurlijk een beetje af van wat je allemaal in je packing cubes wilt stoppen, maar over het algemeen redt je het wel met 3 packing cubes voor een korte reis, tot 5-6 voor een lange reis. Dit is hoe wij het fijn vinden:

 • Je stopt je sokken en onderbroeken in 1 kleine packing cube
 • Alle shirts in een medium packing cube
 • Alle broeken in een grote packing cube
 • Bikini’s en zwemkleding in een kleine packing cube
 • Jurken en overige items in een medium tot grote packing cube

Doe jij liever alles in een packing cube, inclusief schoenen? Reken dan nog 1 extra.

packing cubes reizen
reizen met koffer

Hoe groot backpack voor 3 weken?

Hoe groot je backpack moet zijn hangt af van hoe lang je weg gaat, waar waartoe en natuurlijk hoeveel je zelf aankunt. Een standaard backpack begint van bij 40L en gaat maximaal tot 80L. Ben je van plan te reizen naar een warm land? Dan neem je zeer waarschijnlijk geen of weinig dikke en warme kleding mee. Hier een lijstje van hoeveel liter bacpack je nodig hebt per tijdseenheid op een warme bestemming:

 1. 1-3 weken: 40L-55L backpack
 2. 1-3 maanden: 55L-65L backpack
 3. 3+ maanden met koudere bestemmingen: 65L-80L

Probeer het natuurlijk altijd uit voordat je echt weg gaat. Je wilt niet rondlopen met 25kg op je rug als het ook prima met 15kg kon.

Ben jij benieuwd naar nog meer tips over reizen? Neem dan gauw een kijkje op de rest van onze blog.

Leave a comment