Skip links

Milos, Griekenland: de leukste hotels

Milos, Griekenland de leukste hotels voor jouw vakantie naar het Griekse eiland vind je hier. Milos is een geweldig eiland om te ontdekken en er zijn nogal wat plekken waar je uit kunt kiezen. Ga jij langere tijd naar Milos, dan zou je zelfs kunnen overwegen om op twee verschillende plekken te zitten. Wij kozen zelf voor 1 locatie en hebben het eiland vanuit daar ontdekt.

De meest voor de hand liggende steden om te verblijven zijn Trypiti, Plaka of Adamantas. Wij leggen je uit wat de voordelen per plek zijn en welke hotels echte aanraders zijn. Dat scheelt jou weer wat zoekwerk

Verblijven in Trypiti, Milos

Een verblijf in Trypiti in Milos is aan te raden omdat het heel dichtbij de bezienswaardigheid Klima is. Daarnaast is het zelfs ook nog mogelijk om te lopen naar het gezellige Plaka. De verblijven in Trypiti zijn een stuk betaalbaarder dan in het dorp en Trypiti zelf is een onwijs leuk plekje om uit eten te gaan. Lees daar bijvoorbeeld meer over in deze blog.

Milos Griekenland Hotels

Pasithea Deluxe

Op steenworp afstand van Trypiti centrum vind je Pasithea Deluxe, ze verhuren appartementen met uitzicht over de zee. Daarnaast zit het leuke restaurant Barriello op 1 minuten van de accommodate. Als je uitgeteld bent na een dagje eiland verkennen is dit een heerlijke plek om te eten.

Trypiti

Palaios Rooms

Op zoek naar een budget optie op Milos? Dan is dit the place to be. De host is onwijs aardig en geeft je vaak heerlijke snacks. Het is heel schoon en voor de prijs is het een fijn verblijf op een goede locatie. Daarnaast is het mogelijk om vanaf dit verblijf naar het vissersdorpje Klima te lopen, in ongeveer 30 minuten.

Verblijven in Plaka, Milos

Verblijven in de hoofdstad van Milos? Dat is Plaka! Deze plek heeft prachtig uitzicht over de zee en vanaf Plaka Castle kan je elke avond de zonsondergang bekijken. De plek is heel idyllisch met stenen paden en witte huisjes met blauwe deuren. Op elke hoek van de straat vind je de welbekende roze bloemen wat het sfeertje compleet maakt. Je vind er ook leuke winkeltjes en restaurantjes! Plaka ligt naast Trypiti en is ook vanaf daar makkelijk lopend te bezoeken.

Plaka Griekenland

Vira Vivere Houses

Op zoek naar een betaalbaar verblijf met zwembad? Dan is Vira Vivere Houses een onwijs goede optie. Bij het Superior Appartement vind je een klein privé zwembad. Hoe lekker als je terug komt na een vermoeiende dag!

Plaka Milos

Bougainvillea home at Plaka

Bougainvillea home is een appartement in het midden van het centrum van Plaka. Je loopt de deur uit en bevind je in de schattigste straatjes van Milos. Hier heb je gegarandeerd een vakantiegevoel.

De haven van Milos Griekenland: Adamantas

Adamantas (ook wel Adamas) is de haven van Milos, hier kom je aan als je vanaf een ander eiland in Griekenland komt. Daarnaast is Adamantas ook ideaal voor het gebruiken van de bus, bijna alle bussen vertrekken vanuit de haven dus het is de ideale plek om het eiland per bus te verkennen. Het zit daarnaast ook dichtbij een hele bekende hotspot om te eten: O! Hamos! Tavern. Dit is een absolute aanrader in Milos. Wij zelf vinden Adamantas alleen niet heel sfeervol, het is vooral praktisch!

milos Griekenland

Athina Milos Suites

Athina Milos Suites is een prachtig verblijf in de haven van Milos. De inrichting is enorm modern en het ziet er uit als een droom appartement met Griekse details.

Adamas haven

Fantasy Rooms, Adamas

In Milos is het lastig om betaalbare accomodaties met een zwembad te vinden, dus mocht je hier behoefte aan hebben, dan is dit zeker een aanrader.

Beste tijd om Milos Griekenland te bezoeken

Wanneer kan je het beste naar deze bestemmingen gaan? Milos is net als veel andere delen in Europa het meest populair in de zomervakantie van juni tot en met september. De prijzen van deze accomodaties op Milos zullen dan ook een stuk hoger liggen. Je hebt wel de meeste kans op mooi weer rondom die periode. Wil jij Milos bezoeken wanneer het rustiger en goedkoper is? Dan zijn de voor zomer en na zomermaanden een betere beslissing. Kies bijvoorbeeld om in mei of eind september die kant op te gaan.

Meer weten over alles in Milos? Lees dan vooral deze blog.

Leave a comment