Skip links

De Beste Fotospots in Oia, Santorini

Oia in Santorini staat bekend als een ware Instagram stad. Logisch ook, want dit kleine maar prahtige dorpje is bizar fotogeniek. Dit komt voornamelijk door de prachtige witte huisjes met mooie blauwe koepels. Kijk daarom ook niet raar op als je fotograven ziet rondrennen met hun koppel die graag op de foto gezet wilt worden. Om het makkelijk te maken voor jou zetten wij onze favoriete plekken speciaal voor jou in 1 blog.

Instagram huisjes oia
Kastro Oia Houses

Kastro Oia Houses

Één van de meest fotogenieke huisjes in Oia zijn grappig genoeg niet wit, maar oranje. Dit zijn de Kastro Oia Houses. Je kan ook verblijven in deze prachtige huisjes. Hou alleen wel rekening mee dat je zeker niet in het rustige gedeelte van Santorini zit, aangezien dit misschien wel het populairste gedeelte van Oia is.

Boek hier je verblijf midden in Oia

Castle of Oia
Sunset Oia

Castle of Oia

Het kasteel van Oia is eigenlijk niet echt een kasteel zoals je het zou verwachten, maar het zijn nog wel de laatste overblijfselen van hoe het kasteel ooit was. Dit schattige oude torentje staat bekend als dé plek om de zonsondergang te zien. Je kan namelijk heel Oia, de windmolens en de zonsondergang zien in een prachtig panorama uitzicht. Lijkt dit je wel wat? Dan raden we je aan om wat snacks en een drankje mee te nemen en zeker 1-2 uur van te voren alvast een plekje te bemachten.

Kerk van agios Nikolaos
gebouwen oia santorini

Wil jij je foto’s bewerken zoals wij dat doen? Dat kan! Neem hier snel een kijkje hoe je in 1 klik je vakantie foto wat extra magie geeft.

Kerk van Agios Nikolaos

De kerk van Agios Nikolaos een witte kerk met prachtig blauwe koepels. De kerk is het mooist te fotograveren vanaf de bovenkant. In een zijstraatje zit namelijk een trap waar je precies op het kerkje neerkijkt.

Molens oia
santorini molens

Molens van Oia

De Molens van Oia zijn één van de meest iconische gebouwen van Santorini. Ze doen wat denken aan de bekende molens van Mykonos. De molens maken deel uit van het verblijf Charisma Suites. Als je net voor dit verblijf het straatje links in gaat vind je het plekje zoals hier op de foto. Ben je op zoek naar een prachtig verblijf met privé zwembad in Oia? Dan is dit een super optie!

Boek hier je prachtige verblijf met zwembad in Oia

oia

Zonsopkomst over Oia zien

Oia staat bekend om zijn waanzinnige zonsondergangen, maar ook het ochtendlicht is prachtig te bewonderen zolang je op de juiste plek staat. Wel is het noodzakelijk dat de zon over de berg heen komt, zodat de prachtige witte huisjes opgelicht worden.

Wat moet je echt zien in Santorini?

Santorini lijkt op het oog als niet zo’n groot eiland, maar er is veel te beleven! Wat je allemaal wat ons betreft moet zien vind je in deze blog.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment