Skip links

Hanoi Restaurants : Authentiek eten doe je hier!

Hanoi is een stad in het noorden van Vietnam en prijst zich als 1 van de leukste grote steden in Azië. En dit is niet zomaar, want in deze chaotische stad van 7,7 miljoen mensen is letterlijk de sfeer te proeven. Overal waar je komt vind je eten, waardoor wij het niet konden laten om jullie de beste restaurant tips te geven voor Hanoi. Vrijwel al onze tips zijn te vinden in de Old Quarters van Hanoi. Dit is het oude en knusse centrum van de stad. Wij raden je aan om in dit gedeelte te zitten voor de beste ervaring.

Banh Mi 25
Banh Mi Hanoi

Eet de lekkerste broodjes bij Banh Mi 25

Een gerecht wat je niet kan missen als je door Vietnam reist is de Bánh Mì. Sinds de Fransen de Baguette hebben geintroduceerd, hebben de Vietnamesen hun eigen draai eraan gegeven en omgetoverd tot een heerlijk Vietnamees broodje. Je vindt ze in allerlei soorten, maar veelal met pathé en een hoop koriander. Ben je niet zo van de pathé en/of koriander? Geen probleem! Bij Banh Mi 25 kan je allerlei soorten Banh Mi’s bestellen en wat ons betreft ook de lekkerste van Hanoi.

Heerlijk lokaal eten bij Huong Viet

Huong Viet is een restaurant te vinden midding in de Old Quarters van Hanoi. Dit schattige familierestaurant is niet alleen populair onder de toerist, maar ook onder de locals. Wees daarom niet verbaasd als je (zeker in de ochtend) tussen de locals zit. Dit komt omdat de prijzen aan de lage kant zijn, waardoor het ook voor de locals nog betaalbaar is. Terwijl de zussen de hele dag in de bediening draaien, werken de ouders hardop in de keuken aan de lekkerste traditionele gerechten. Dit was ons favoriete restaurant!

Boek hier ons favoriete verblijf midden in het oude centrum!

Vietnamees eten
Hidden Gem Coffee

Zoek het Hidden Gem Coffee restaurant

Zoals de naam al suggereert, zit Hidden Gem Coffee goed verstopt! Als je naar de locatie op Google Maps loopt, zal je het restaurant niet op eerste zicht zien. Als je een steegje inloopt en vervolgens een aantal trappen omhoog neemt zal je snel genoeg het restaurant zien.

Railyway Cafe
Hanoi train street

Drink een kopje koffie bij Railway Café

Één van de hoogtepunten van je bezoek aan Hanoi is de bekende trein zien die door het centrum van de stad gaat. Het unieke aan deze hotspot, is dat je de trein heel dichtbij langs ziet komen. Sinds eind 2022 is het helaas niet meer zo makkelijk om het spoor hier op te gaan, door een incident met een persoon. Vandaar dat je nu even moet wachten dichtbij het spoor, waarna de eigenaar van het café je vervolgens ophaalt en meeneemt naar zijn café.

Benieuwd naar alle info over het treinspoor door Hanoi (Train Street)? Neem dan gauw hier een kijkje!

Hanoi Lokaal eten
Hanoi restaurants

Schuif aan bij familierestaurant Sen Trang An

Veel lokaler dan dit wordt het niet: eten bij het familierestaurant Sen Trang An. De eigenaar van dit bedrijf is overdag Grab chauffer, en in de avond gastheer in zijn restaurant. Het eten hier is niet alleen erg lekker maar ook het verhaal erachter is ook bijzonder. De eigenaar is geboren, net als vele anderen, in een erg arme omgeving. Na jarenlang te werken als schoenenpoetser had die eindelijk genoeg geld om een restaurant te beginnen. Let op dat je niet teveel besteld, want de porties zijn erg groot!

The note coffee
The note caffee

Drink de lekkerste Egg Coffee bij The Note Coffee

Een café waar de hele tent vol hangt met Post-It’s, hoe bizar klinkt dat? Welkom bij The Note Coffee. Bij dit fotogenieke café kan je niet alleen heerlijke traditionele koffies drinken maar ook waanzinnige Banh Mi’s eten.

Tip: probeer hier de Egg Coffee. Dit is een traditionele Vietnamese koffie gemaakt met ei. Het eiwit wordt opgeschuimd met suiker waardoor je een soort ”custard” op je koffie hebt. Aanrader!

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment