Skip links

Bali Vakantie: Dit is wat je moet weten over jouw vakantie naar Bali!

Vakantie Bali: Een vakantie naar dit land is een en al avontuur! Het is er betaalbaar of eigenlijk goedkoop en het heeft een prachtige natuur. Waar moet je aan denken bij Bali? Heerlijk Indonesisch eten, watervallen, ongerepte stranden, rijstvelden en behoorlijk mooie uitzichten.

bali vakantie

Informatie over Bali, Indonesië

Vakantie Bali: wat moet ik regelen?

Reisroute Bali

Voor een vakantie naar Bali is natuurlijk de reisroute het handigst. In onze Bali Guide vind je onze favoriete route en alle plekken die je moet zien. Maar om je alvast op weg te helpen hebben wij ook een blog geschreven over de ultieme reisroute door Bali.

Is 2 weken genoeg voor Bali?

In principe is 2 weken genoeg voor Bali. Wij zijn zelf zo gek op het land dat we het zelf wel echt te kort zouden vinden. Heb je eventueel ook de mogelijkheid om langer vrij te krijgen, dan zouden wij zeker 3 weken aanraden. Helemaal als je er een stukje Lombok bij wilt pakken.

Visum voor Indonesië

Als je aankomt op Bali of een ander land in Indonesië, kun je vanuit Nederland een visum krijgen voor 30 dagen. Let op! Hier zitten wel kosten aan verbonden. Wil jij langer dan 30 dagen op Bali blijven? Dan moet je naar andere opties kijken zoals een werkvisum. Je kunt je 30 dagen visum eventueel wel nog voor 30 dagen extra verlengen bij een immigratie kantoor. Dit duurt dan alleen wel vaak 10 dagen. Neem hier dus ruim te tijd voor, je bent je paspoort ook een tijdje kwijt.

Vaccinaties of inentingen voor Bali

Gezien je naar Azië reist, is het natuurlijk belangrijk om je goed te informeren over de inentingen in het land. Hierbij dan ook even een disclaimer over deze informatie gezien deze gemakkelijk kan veranderen. Momenteel heb je de volgende inentingen nodig voor een reis naar Bali:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
 • 3x Covid-19 Vaccinatie (update okt, 2022)

Voor reizen naar Indonesië is het verstandig om jouw covid-19 vaccinaties te registreren in de Peduli Lindungi-app.

Verder zijn er nog veel persoonsgebonden vaccinaties die bepaald worden aan de hand van jouw gezondheid. Informeer dus altijd de GGD!

Vliegtickets Bali

Ben jij momenteel jouw rondreis naar het eiland Bali aan het plannen? Dan wil je vast en zeker weten hoe je het goedkoopste vliegticket kunt vinden. Vliegtickets naar Bali kunnen enorm verschillen in prijs. Wij willen een aantal tips met jou delen:

 • Boek je ticket zo vroeg mogelijk, dit is in bijna alle gevallen goedkoper
 • Klik op de onderstaande button om naar Skyscanner te gaan hier vind je doorgaans alle opties.
 • Heb je er geen probleem mee om 2 keer over te stappen? Dan is dit een onwijs goede budget tip.

 • Skyscanner Bali

  Skyscanner is een platform waar je gemakkelijk goedkope vluchten kunt vinden. Hoe? Je kunt bijvoorbeeld de hele maand selecteren waardoor jij de goedkoopste momenten kunt kiezen. Ben je niet heel flexibel? Dan kan je ook jouw exacte data invullen in Skyscanner, elke dag zijn er vaak meerdere opties. Er zijn natuurlijk altijd meerdere wegen naar Rome. Uiteraard zal de een meer overstappen hebben dan de ander. Remember: Vergeet niet op tijd te boeken voor jouw reis naar Bali.

Beste reistijd Bali

Beste reistijd voor een vakantie naar Bali is afhankelijk van het seizoen. Bali heeft het jaar rond te maken met 2 seizoenen: een regenseizoen en een droogseizoen. De seizoenen spreken voor zich. Tijdens het regenseizoen valt er aanzienlijk meer regen dan tijdens het droogseizoen. Het regenseizoen duurt van november t/m april. Het droogseizoen en daarmee ook hoogseizoen duurt van mei t/m oktober Dit maakt het reizen door het land een stuk lastiger aangezien alle hotspots op Bali in de natuur zijn. Wij raden je daarom dan ook aan om in de maanden juni t/m September je vakantie te boeken. Tijdens deze periode valt de minste regen.

Ben jij niet zo bang voor de regen en ben je van plan wat langer in Bali te blijven? Dan zijn de maanden in het regenseizoen ook perfect! Tijdens deze maanden liggen de prijzen vaak wat lager, is het wat Hopelijk heb jij nu het antwoord op de vraag wat de beste reistijd is voor jouw vakantie in Bali.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Temp. 31 31 31 31 30 30 29 29 30 31 31 31
Regen (mm) 345 290 215 95 75 70 50 25 40 90 155 295

Is Bali Goedkoop?

Of reizen in Bali goedkoop is ligt echt helemaal aan jezelf. Je kunt het hier echt zo gek maken als je zelf wilt. Benieuwd wat wij precies uitgaven (in 2022), lees dan snel verder.

 1. Verblijfkosten in Bali
 2. De kosten voor verblijf is eigenlijk de kosten post die het meest met elkaar kan verschillen. Wij kozen voor budget accommodatie, maar wat nog wel goed genoeg was om ook voor wat meer dagen te vertoeven (niet extreem budget) en ook kozen wij niet voor dorms in Bali. Vooral omdat we vaak goedkoper uit waren als we een privé kamer boekte.
  Totale kosten: €20,- per nacht

 3. Eten en drinken in Bali
  Wat betreft eten zijn wij gek op het locale eten, maar ook wij hebben afentoe uitgepakt bij een Westers restaurant, want die zijn als paddestoelen uit de grond geschoten in Canggu en Ubud. Zeker af en toe het proberen waard!
  Totale kosten: €12,- pp, per dag

 4. Activiteiten
  Activiteiten in Bali zijn erg afhankelijk van hoe je het aanpakt. Je kan veel in Bali zelf doen met de scooter. De kosten van een scooter lees je hieronder, maar hierdoor bespaar je zeker een hoop geld! De entree voor bijvoorbeeld watervallen valt vaak erg mee (€2-5,-). Kies je ervoor om activiteiten te doen door middel van tours, dan ben je al gauw een stuk meer kwijt. De kosten hiervoor lees je hieronder.
  Totale kosten: €10,- per dag

 5. Vervoer
  Vervoer in Bali kan op twee manieren: met een driver of zelf met een scooter. Wij zijn groot voorstander van het zelf rijden met een scooter, maar mocht je dat toch niet zo fijn vinden kun je altijd een driver regelen! De prijzen van een driver verschillen enorm, vandaar dat we je aanraden te investeren in onze Bali Guide waar een aantal goed betaalbare drivers in staan. Zo bespaar jij ook geld!
  Totale kosten: Scooter: €3,- per dag incl. bezine

  Driver: €30-50,- per dag


Uiteindelijk vallen de kosten voor een vakantie naar Bali eigenlijk heel erg mee. Wil je meer over Bali weten? Vergeet dan niet onze Bali reisgids te kopen via onderstaande button.

Volg ons op Instagram voor meer tips