Skip links

Canggu Bali – 10 hotspots die jij niet kan missen!

Canggu Bali is een kustplaats in het gebied Badung en is de afgelopen jaren razend populair geworden. Het is de perfecte bestemming om bij te komen en heerlijk te eten. Daarnaast is het een geweldige plek voor surfers en Digital Nomads. Door gigantische investeringen zijn er waanzinnige verblijven en restaurants uit de grond gestampt waardoor een aantal dagen verblijven in Canggu een genot voor velen is.

Batu Bolong Beach

Het bekendste strand van Canggu is Batu Bolong Beach. Dit strand is van vulkanische oorsprong en kleurt daardoor zwart. Het is een fantastisch strand om te surfen en de zonsondergang te zien. Daarnaast zitten er talloze leuke benachclubs, maar daar later meer over!

Canggu Strand

Varuna Warung Canggu

Als je in Bali bent moet je kom af en toe een lokaal restaurant opzoeken. De makkelijkste manier om de lokale restaurants ertussenuit te halen is te zoeken naar ”Warung”. Dit staat voor ”familierestaurant”. Vaak werkt hier dus ook alleen personeel van één familie. In Canggu zitten een hoop goede Warungs, waarvan Warung Varuna Canggu één van de beste is. Je stelt hier voor een prikkie je maaltijd samen. Je hebt keuze uit 20-30 verschillende soorten gerechten, dus voor elk wat wils.

Leke Leke Waterval

Op zo’n 1.5 uur rijden vanaf Canggu vind je de misschien wel mooiste waterval van Bali. Deze waanzinnige waterval ligt in het midden van Bali, maar de weg ernaartoe is goed te doen vanuit Canggu. Het is een fantastische route door de prachtige natuur van Bali en de waterval is echt een gigantische kers op de taart. Entree kost 50.000 IDR per persoon en het duurt ongeveer 15-20 minuten om naar beneden te hiken. Ga vroeg in de ochtend (tussen 8:00-10:00) zodat je niet met tientallen mensen bij de waterval bent.

Benieuwd naar de mooiste watervallen van Bali? Check dan deze blog!

Waterval dichtbij Canggu

Sari Kitchen & Community

Op zoek naar lekker én betaalbaar ontbijt? Dan moet je hier wezen! Sari Kitchen & Community zit dichtbij het strand en heeft heerlijke gerechten. Daarnaast krijg je bij het bestellen van een gerecht een koffie gratis of thee. Hierdoor ben je al gauw een stuk goedkoper uit dan de meeste andere hippe tentjes, mits je natuurlijk koffie of thee in de ochtend drinkt.

Sinnamon Bali Canggu

Hou jij ook zo van Cinnamon Buns? Je weet wel, die spiraalvormige kaneel deegrollen. Nou dan moet je hier wezen. Wat een genot zijn deze buns! Het zijn volgens vele de lekkerste Cinnamon Buns in heel Bali, en dat is bijzonder want er zijn vele winkels die ze verkopen in Bali.

Restaurants in Bali

BAKED

De lekkerste croissants en Eggs Benedict eet je hier! BAKED is een super hip restaurant in Canggu met heerlijke gerechten en koffie. Kom wat vroeg in de ochtend om de drukte voor te zijn, of je moet even wachten tot er een plekje vrij is.

FINNS

Een andere beachclub is FINNS beachclub Canggu. Deze hotspot is weggelegd voor degene die een goed feestje willen beleven tijdens hun verblijf in Bali. Let op dat je geen eigen drinken meeneemt (ook geen waterflessen), cameras, drones of statieven. Deze zijn niet toegelaten in de Beach Club.

Warung Lokal

Een andere Warung die je niet mag missen als hotspot in Canggu is Warung Lokal. Deze Warung zit wat verder van het strand en heeft een ruime selectie aan gerechten. De rendang is hier echt geweldig. Ook hier eet je zo voor nog geen 3 euro een geweldige maaltijd!

The Lawn Canggu

Zin in een lekker ontspannend dagje aan het strand zonder helemaal onder het kleefzand te zitten? Dan moet je hier wezen! The Lawn Canggu is een strandtent met een heerlijk zwembad. De sfeer is heel gezellig en ze hebben verschillende zitjes. Verwacht wel dat je hier wat meer geld kwijt bent dan je gemiddelde restaurant in Bali. Ook zijn de bedden betaald, al kan je wel vaak dat geld ook gebruiken om gerechten te bestellen.

Sesandan Rice Terrace

Één van de mooiste en onontdekte rijstvelden van Bali vind je op ongeveer 1 uur rijden van Bali. De Sesandan Rice Terrace is een gigantisch rijstveld met bijzondere vormen. Check wel even met een local of op google maps of de rijstvelden niet net geoogst zijn om teleurstelling te voorkomen. Na het oogsten duurt het ongeveer 2-3 maanden voordat de rijstvelden weer mooi hoog zijn.

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment