Skip links

Bali Watervallen – Dit zijn de mooiste!

Bali kent talloze watervallen, en daarom helpen wij jou in deze blog welke je niet mag missen! Bali is een eiland in Indonesië. Het is de afgelopen jaren één van de populairste reisbestemmingen geworden, en met een goede reden! Bali is een extreem divers eiland, wat net groot genoeg is om een aantal weken tot soms wel maanden te vermaken. Je vindt een aantal van de mooiste watervallen van Indonesië in Bali!

Bali Watervallen

De beste plekken voor watervallen in Bali

De beste plekken voor watervallen in Bali zijn Ubud en Munduk. Je vindt niet alleen de meeste watervallen rondom deze plekken, maar je bent ook binnen korte tijd uit de drukte en chaos van Bali en komt in een oase van rust en natuur. Zeker Ubud is een ideale plek voor gezinnen met kinderen, aangezien hier veel tour guides zijn zodat je niet zelf naar de locaties hoeft te rijden. Daarnaast is Ubud een geweldige stad, omdat er super veel leuke restaurantjes en cafés te vinden zijn. Het is dan ook geen verassing dat onze favoriete watervallen voornamelijk rondom Ubud te vinden zijn.

Waar wacht je nog op?! Boek hier jouw vlucht naar Bali!

Leke Leke waterval

Leke Leke is wat ons betreft de mooiste waterval die je kan vinden in Bali. Het is een erg toegankelijke waterval en je kan deze bezoeken vanuit vrijwel elk punt in Bali. De waterval ligt ongeveer een uur rijden vanaf Ubud centrum en is daardoor goed te doen met een scooter. Rij je liever zelf niet? Geen probleem! In onze Bali guide vind je alle info over onze favoriete tour guides & de prijzen. 

Entree kost je 50.000 IDR per persoon (€3.20) en het kost je ongeveer 15 minuten wandelen naar de waterval. Je kan het beste in de ochtend komen, aangezien het dan nog lekker rustig is.

Ubud Watervallen

Suwat Waterval

Deze waterval in Bali is één die super goed toegankelijk is en erg leuk ook is voor gezinnen. Deze waterval bevind zich op zo’n 30 minuten afstand van Ubud Centrum. De weg ernaartoe is kort en makkelijk (al moet je wel wat tredes naar beneden afdalen). Eenmaal aangekomen, zul je zien dat de waterval niet al te groot is, maar wel ideaal om even lekker te vertoeven! Je vindt er een bamboo vlot waar je super toffe foto’s mee kan maken, of gewoon lekker gek mee kan doen. Daarnaast kan je op de rots achter de waterval klimmen en dan door de waterval heen springen! Je hoort het al, een erg leuke en speelse waterval! De kosten voor deze waterval is ook zeker goed te doen: 15.000 IDR (€1,-) per persoon.

Tibumana Waterval

De Tibumana waterval is nog zo’n waterval die super goed te bereiken is. Het is een ideale waterval net voor de middag, aangezien hier ook een aantal restaurantjes te vinden zijn. Ga je met een tour, zorg dan dat je hier rond 12-1 uur bent.

De weg ernaartoe bestaat weer uit tientallen tredes en wat loopbruggetjes. Het is al een ervaring om naar de waterval toe te lopen, omdat je het idee hebt dat je recht door de jungle loopt! Je komt wat kleinere watervallen tegen onderweg. Na zo’n 5-10 minuten kom aan bij de Tibumana Waterval zelf. Een gigantische waterval waar je ook prima kan zwemmen! De kosten voor entree zijn 15.000 IDR (€1,-) per persoon.

Bali natuur

Gembleng Waterval

Een waterval die totaal anders is dan alle andere watervallen, is de Gembleng Waterval. Deze waterval bevindt zich in de regio Sidemen. Het kost je ongeveer 1.5 uur om bij deze waterval te komen vanaf Ubud centrum, dus overweeg of je dat het waard vindt. We raden je anders zeker aan om een aantal nachten in Sidemen te verblijven! Hier kom je namelijk echt even tot rust en zie je het prachtige groene jungle achtige Bali waar het ook om bekend staat.

Het toffe aan deze waterval is het uitzicht. Je kan namelijk, met wat geklauter, aan de bovenkant in een natuurlijke mini jacuzzi zitten! Hierbij kijk je uit over het groene landschap van Bali, met talloze palmbomen. Zeker als het helder weer is, is deze waterval geweldig om te doen.

De waterval is in principe gratis, al zijn donaties zeker welkom!

Bali Watervallen die je niet mag missen

Omdat er talloze watervallen te vinden zijn in Bali, kunnen we nog wel even door gaan. Hieronder nog een lijstje van watervallen die je, na onze favorieten, zeker kan toevoegen aan je lijst!

  • Sekumpul Waterval
  • Tegenungan waterval
  • NungNung Waterval
  • Munduk Waterval

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment