Skip links

Lombok Gili Meno – Het onontdekte paradijs

Lombok Gili Meno is één van de drie Gili Eilanden naast Lombok. Grote kans dat je wel eens hebt gehoord van de Gili eilanden in Lombok. De eilandengroep bestaat uit: Gili Air, Gili Trawangan en Gili Meno. Door de aardbeving van 2018 lagen de Gili Eilanden in puin. 2 jaar Covid-19 heeft hier ook niet veel goeds aan toe gevoegd, maar sinds de toerisme weer toeneemt, maken de eilanden weer een goede start door! Gili Air en Gili Trawangan zijn de bekendste van de 3, dus het wordt tijd om het schildpadden eiland Gili Meno wat extra aandacht te geven!

Boek hier je vlucht naar Bali!

Gili Eilanden

Gili Meno

Gili Meno behoort tot 1 van de 3 bekendste Gili’s (eilanden) naast Lombok. De eilanden zijn razend populair geworden de afgelopen 20 jaar met het voornaamste doel: feesten. De eilanden zijn ideaal om de drukte van Bali even te ontsnappen en het echte ”eilandleven” op te zoeken. Er rijden geen auto’s en scooters op deze eilanden. Wat je hier wel tegenkomt zijn fietsen en paard en wagens. Deze laatste optie raden we je af gezien het dierenleed is, maar dat moet je natuurlijk zelf bepalen.

Welke van de Gili Eilanden is het mooist?

Wij vinden persoonlijk Gili Meno het mooiste eiland. Dit eiland is heel erg ongerept. Gili Meno betekent ook letterlijk ”het eiland dat niet verandert”. Veel hotels en resorts zijn er nog niet te vinden, al is er wel behoorlijk wat in aanbouw de laatste tijd!

Voor alle tips over Lombok, check dan deze blog

Leukste Hotels in Gili Meno

  • Le Pirate Gili Meno – Kleine schattige huisjes met een super mooi zwembad. Leuke activiteiten zoals film avond in de buitenlucht. €75,- voor 2 nachten.
  • Seri Resort Gili Meno – Perfecte ligging aan het strand voor het spotten van schildpadden. €60,- voor 2 nachten.
  • Gili Meno Escape –Luxueus verblijf op 5 minuten afstand van het strand. Erg leuke bungalows met zwembad. €195,-
Gili Meno Gili Air Gili Trawangan

Hoe reis je naar de Gili Eilanden?

Hoe je naar de Gili eilanden reist is afhankelijk van waar vandaan je reist. Hier zijn de opties vanuit elke plek:

Van Bali naar Gili

De meest bekende optie is van Bali naar de Gili Eilanden. Hiervoor zijn zelfs meerdere manieren hoe je bij de Gili eilanden komt. Ga je bijvoorbeeld van Ubud naar Gili, dan kan je het beste een taxi nemen naar Padangbai en vanuit daar de fast boat nemen. Dit kost je zo’n €20-25,- per persoon voor een enkeltje en duurt (als je geluk hebt) 2 uur. Let op: de zee kan heel wild zijn en daardoor kan de boottrip langer duren. Wij hadden hier niet zo’n beste ervaring mee, maar het verschilt heel erg per dag.

Een andere optie is vanuit Amed. Amed is een gebied ten Noord-Oosten van Bali en daarmee een stuk dichterbij de Gili Eilanden. Hou rekening met ongeveer dezelfde prijzen, maar wel een stuk kortere boottrip. Daarnaast is Amed een super leuke plek om een paar dagen te zitten, dus past dit in je reisplanning, zeker doen!

Van Lombok naar Gili

Om van Lombok bij de Gili eilanden te komen moet je via Bangsal. Typische havenplek: veel geschreeuw om aandacht en geld. Pas op dat je niet afgezet wordt hier. Je kan twee opties nemen: een speed boot (vaak erg duur en onderhandelbaar) of de public boot. Onze voorkeur gaat naar de public boot. Deze doet er zo’n 45 minuten over om bij de eilanden te komen maar is wel spot goedkoop! voor zo’n €2,- per persoon kom je al op de eilandengroep.

Van Nusa Lembongan naar Gili

De enige optie van Nusa Lombongan naar Gili te komen is met een speed boat. Deze kost zo’n €25,- per persoon.

Van Nusa Penida naar Gili

De enige optie van Nusa Penida naar Gili te komen is met een speed boat. Deze kost zo’n €25,- per persoon.

Hoeveel dagen Gili Meno?

Wij raden je aan om minimaal 3 dagen (2 nachten) per eiland te verblijven. De eilanden zijn relatief klein, dus vaak kan je in 1 dag het eiland rond ontdekken en de andere dag lekker ontspannen en snorkelen. Ben je toe aan wat meer rust of blijf je op 1 eiland? Boek dan zeker 4 dagen zodat je je echt tot rust kan komen.

Wat is er te doen op de Gili Eilanden?

Al zijn de Gili Eilanden erg klein kan je jezelf er prima vermaken! Hier zijn een aantal activiteiten die je kan doen op de Gili Eilanden:

Duiken

Het koraal rondom de Gili eilanden is nog best goed intact en is een mooie plek om je PADI open water te halen. Je kan er van alles zien: Schildpadden, Haaien, prachtig koraal en talloze vissen. Zeker op Gili Meno en Gili Trawangan zijn goede duikscholen te vinden. Tip: Blue Marlin Dive.

Snorkelen

Daar waar gedoken kan worden kan ook vaak worden gesnorkeld. En zeker rondom Gili Meno is dit geweldig. In het noorden en westen van het eiland vind je de beste snorkel spots met de grootste kans op het zien van schildpadden!

Gili Meno standbeelden onderwater

Onderwatermuseum (Bask Nest underwater sculptures)

Sinds 2020 zijn er op steenworp afstand van Gili Meno de onderwater sculpturen van Jason deCaires Taylor te vinden. Deze sculpturen liggen op zo’n 4 meter diepte en zijn een enorme trekpleister geworden. Logisch, want het is ook waanzinnig om te zien! Je kan deze sculpturen bewonderen ook vanaf de andere eilanden, maar alleen met een boottour (erg duur). Vanaf Gili Meno kan je de sculpturen tot 8 uur zelf bewonderen zonder al te veel toeristen! Nog zo’n giga voordeel van Gili Meno!

Feesten

Je kan er niet omheen, want op vrijwel elk eiland is er wel ergens een live optreden of een leuk feestje te vinden. Zeker Gili Trawangan staat bekend om zijn feestsfeer. De bijnaam is niet voor niets ”Magic Mushroom Island”.

Fietsen

Je kan op alle 3 de eilanden perfect fietsen! De wegen zijn relatief goed, al moet je misschien af en toe even afstappen om over een zandweg heen te gaan.

Ontspannen

De Gili Eilanden zijn ideaal om even tot rust te komen. Bestel een lekker drankje en neem naast op de heerlijke stranden.

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen! Klik hier voor meer blogs over Lombok!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment