Skip links

Coron Filipijnen: Eiland hoppen, alle tips op een rij

Coron Filipijnen town heeft niet een prachtig wit strand, maar de omliggende eilandjes hebben dat zeker wel. Daarnaast vind je er prachtige lagoons en kun je je hier gemakkelijke een dag vermaken. Wij hebben gekozen voor een privé tour, waarom? Alle voordelen hiervan lees je in deze blog. Wist je dat Coron Town daarnaast op Busuanga Island ligt en Coron Island, Filipijnen ligt er naast en is alleen bereikbaar per boot.

Boek hier je vlucht naar de Filipijnen!

Boot Tour Coron Filipijnen

Welke plekken moet ik zien rondom Coron Filipijnen?

Wij vonden het maar wat lastig om plekken uit te kiezen waar we uiteindelijk heen wilde, alles is namelijk prachtig! Dit is onze top 4 plekken, al zijn er veel meer opties. Hoe kun je het beste kiezen waar je heen gaat? Heel simpel: open Google Maps en klik een aantal plekken aan, lees de reviews en you’re good to go!

Kayangan Lake

Kayangan Lake is heel bekend door de mooie steigers met prachtig uitzicht over de lagoon. Daarnaast kun je er een kleine hike maken (170 stappen omhoog en 140 naar beneden). Dit is prima te doen op slippers, aangezien het goed aangelegde tredes zijn. Aan de andere kant van de berg vind je een prachtig blauwe lagoon waar je heerlijk kunt afkoelen. De prijs om deze spot te bezoeken is 300 PHP (€5.30) per persoon. Als je met een groep tour gaat is dit vaak al inbegrepen, maar bij een privé tour niet. Hou daar dus zeker rekening mee.

Kayangang Lake Twin Lagoon

Twin Lagoon

Twin Lagoon was zeker één van de hoogtepunten van onze dag. De eerste lagoon is prachtig, maar vervolgens kun je ook door zwemmen naar een tweede lagoon. Je kunt hier komen door over een trappetje te klimmen of onder de rotsen door te zwemmen. Wij vonden dit echt een geweldige ervaring. In de tweede lagoon is het water op de oppervlakte koel, maar onderwater een stuk warmer. Dit komt omdat er ooit een active vulkaan is geweest. Al met al een enorm bijzondere ervaring! De kosten om Twin Lagoon in Coron te bezoeken zijn 250 pesos per persoon.

CYC beach

Wij vervolgde onze tour naar Cyc beach, de meeste groep tours vertrekken na Twin Lagoon naar Banol Beach. Waardoor het daar enorm druk is. Bij Cyc beach is niemand te bekennen, waardoor je na de zwemsessie bij Twin Lagoon even heerlijk uit kunt rusten. Het eilandje is heel klein en het voelt echt alsof je op een paradijsje bent beland. Nog een voordeel: de entree is gratis.

Eilandhoppen Coron

Banol Beach

Banol Beach is precies wat ik mezelf voorgesteld had bij een eiland zoals Coron in de Filipijnen. Prachtige rots formaties en een idyllisch wit strand. Wat wil een mens nog meer? Dit was voor ons de laatste stop, maar de meeste groep tours stoppen hier voor een lunch. Wij namen een duik en hebben genoten van het witte strand. De entree van Banol Beach is 150 pesos per persoon.

Privé of groep tour: wat is de beste keuzen?

Het is natuurlijk geheel afhankelijk van je budget, maar wij zouden zeker een privé tour aanraden. Hieronder in het kort waarom:

  • Een groep tour vertrekt op 9:00, met een privé tour kun je al om 7:00 vertrekken zo ben je op de eerste spot gegarandeerd 1 van de eerste
  • Bijna alle groep tours hebben een vaste route, waardoor ze dus ook overal met zijn allen tegelijkertijd aankomen. Wil je dus voorkomen om in de rij te moeten staan voor een foto? Kies dan zeker voor een privé tour. Dit is ook de reden dat wij er voor gekozen hebben, in de rij staan voor een foto haalt voor ons vaak de charmes snel weg van een plek
  • Je kunt zelf bepalen hoe lang je op een bepaalde spot blijft. Bijna alle gedeelde tours hebben een strak schema, waardoor je max 1,5 uur per plek hebt. Bij een plek als Twin Lagoon vonden wij het heel fijn om alle tijd te hebben, zonder te moeten haasten en weer op tijd bij de boot te zijn

De kosten van een boot tour in Coron Filipijnen

De kosten om een boottour te doen in Coron Filipijnen liggen aardig hoog voor Aziatische begrippen, maar het is het zeker waard!

Groep Tour Coron Eilanden

Een Groep tour kost tussen de 1500 en 1700 pesos per persoon (op het moment van schrijven sept ’22), stuur ons vooral een berichtje als dit verandert is. Hierbij is vaak wel de entree, het eten en een snorkelset inbegrepen. Als je met zijn tweeën bent betaal je dus in totaal 3400 pesos (€59,50).

Private tour Coron Eilanden

Een privé tour bij onze guide kost 3000 pesos voor een hele dag, wij boekte dit bij Amazing Dream met Gilbert @gilbertsarciban. Dit is de prijs voor alleen de boot, dus dan moet je nog wel de eigen entree kosten & lunch betalen. Als je alle bovenstaande spots kiest komt daar dan nog 700 pesos per persoon bij. Daarnaast moet je ook zelf een snorkel set regelen, maar ook dit kan je eventueel extra huren bij Gilbert tegen een klein bedrag. Totale kosten voor 2 personen zijn: 4400 pesos (€76,60).

Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment