Skip links

Nusa Penida Bali – Het ongerepte eiland van Bali

Nusa Penida is een eiland van Bali en is één van de hoogtepunten tijdens jouw vakantie in Bali. Nusa Penida is sinds 2017 razend populair, onder andere door Social media platforms als Instagram, waarbij foto’s verschenen van plekken die je nergens anders vindt. Sindsdien is er een gigantische ontwikkeling gaande op gebied van vervoer en infrastructuur op het eiland. Toch is het eiland nog ver van wat je gewend bent op Bali en je zult merken dat het erg ruig en rauw is.

Shop hier onze E-book over alle hotspots in Bali!

Nusa Penida

Nusa Penida Bezienswaardigheden

Nusa Penida is een groot eiland. Vandaar dat er vele bezienswaardigheden te vinden zijn. Het is ook niet een eiland waar je op loopafstand zo bij een lekker strandje bent. Ben je hier naar op zoek? Bezoek dan Nusa Ceningan! Het huren van een scooter is het makkelijkst, al is een tour boeken voor 1 dag ook zeker aan te raden. Daar later meer over!

Kelingking Beach

De meest iconische bezienswaardigheid van Nusa Penida is Kelingking Beach. Dit zeer indrukwekkende strand staat bekend om zijn ruige rotsvormen die van bovenaf erg doet denken aan de kop van de dinosauriërs ”de T-rex”.

In deze blog vind je alle info voor jouw bezoek aan Kelingking Beach.

Nusa Penida Kelingking Beach

Diamond Beach

Diamond Beach op Nusa Penida is één van de mooiste stranden, al dan niet het mooiste strand, van Bali. Je vindt Diamond Beach aan de oostkust van het eiland en is het beste te bezoeken tijdens zonsondergang. Een bezoek aan Diamond Beach moet op je lijst staan, of je nou naar beneden gaat naar het strand of niet.

In deze blog vind je alle info voor jouw bezoek aan Diamond Beach

Diamond Beach Nusa Penida

Angel’s Billabong

Angel’s Billabong is een bijzondere plek op Nusa Penida. Angel’s Billabong is een natuurlijke infinity pool. De combinatie van het kraakheldere water, de groene gloed doorschijnend door het water en het stille water maakt deze plek erg magisch en rustgevend. Maar schijn bedriegt, want tijdens vloed in combinatie met de stand van de maan kunnen de golven van de zee zo hard inslaan, dat het water tientallen meters door het ravijn heen kan schieten. Een verfrissende dip in de infinity pool is dus alleen mogelijk tijdens eb, al zouden wij je adviseren om je veiligheid voorop te stellen en het wonder van boven te bekijken.

Angels Billabong Broken Beach

Broken Beach

Naast Angel’s Billabong vind je Broken Beach. Deze hotspot staat bekend om het strand wat in een circelvormig rotsopening te vinden is. Daarnaast kan je rondom de rotsen lopen en zelfs over een natuurlijke brug waar de golven doorheen slaan. Met wat geluk zie je hier ook manta roggen dichtbij de kust zwemmen van bovenaf!

Crystal Bay Beach

Crystal Bay Beach is dé bestemming op Nusa Penida om lekker uit te rusten. Al kan het overdag behoorlijk druk worden, zal de drukte erg afnemen na 15:30. Dit komt doordat alle dag tour toeristen het eiland verlaten vanaf 16:00, waardoor je perfect de zonsondergang hier kunt zien. Daarnaast is het ook een ideale plek om te snorkelen. Let wel op dat hier geen elektriciteit is, en daardoor alleen primitieve restaurantjes aanwezig zijn. Echt avondeten kan hier dus niet.

Crystal Bay Rumah Pohon

Rumah Pohon Tree House

Dé Instagram spot van Nusa Penida is Rumah Pohon Treehouse. Deze boomhut was ooit een Airbnb, maar door de gigantische populariteit van deze spot, is het omgetoverd tot een, jawel, betaalde foto locatie. Je betaalt 75.000 IDR (€5-6) voor 2 minuten tijd om een foto te maken. De beste tijd om een foto te maken is tijdens zonsopkomst. Wil je dus niet al te vroeg je bed uit, raden we je aan om een hotel in de buurt te boeken.

Dit is ons favoriete hotel dichtbij Rumah Pohon Tree House en Diamond Beach.

Manta Point Nusa Penida

Nusa Penida staat niet alleen bekend om zijn zeer ruige rotsstructuren en mooie stranden, maar ook om de Manta Roggen. Deze gigantische roggen tot wel 5 meter, komen dagelijks langs Nusa Penida. De plek waar ze het vaakst te zien zijn is bij Manta Point. Wil je een grote kans op het zien van deze magische dieren? Boek dan een sorkeltour rondom de zuid-west kust van Nusa Penida.

Dagtrip Nusa Penida

Heb je zeer beperkte tijd in Bali? Dan kan je overwegen om een Dagtrip naar Nusa Penida te boeken. De vroegste boot naar Nusa Penida gaat om 07:30. Vervolgens ga je de bekendste highlights af, met meestal als startpunt Diamond Beach. Na een lange en intensieve dag van veel hotspot hoppen en vooral ook veel in de auto te zitten, neem je de boot rond 16:00 weer terug naar Bali.

Alhoewel je hier veel tijd mee bespaard, is de dag zeer intensief en ben je op vrijwel elke plek met erg veel toeristen. De meeste toeristen komen namelijk met een dagtrip, waardoor je constant met de drukte meebeweegt.

Nusa Penida tour

Wij raden je aan om meerdere dagen in Nusa Penida te verblijven. Hierdoor heb je genoeg tijd om alle hoogtepunten in een normale tijd te kunnen doen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op erg populaire plekken zoals Diamond Beach en Kelingking Beach als één van de eerste te zijn, zonder de giga drukte. Hieronder vind je onze favoriete hotels in Nusa Penida

Waar moet je zitten op Nusa Penida?

Nusa Penida is een relatief groot eiland. Het is daarom verstandig om goed een plek uit te kiezen wat voor jou tactisch is. Boek je een tour, dan is het niet per se nodig om dichtbij een highlight te zitten, aangezien je toch met de auto er naartoe rijdt. Ga je met de scooter het eiland ontdekken of wil je bij Diamond Beach tijdens zonsopkomst zijn zonder om 4 uur je bed uit te komen? Dan raden we je aan om wel dichtbij een hoogtepunt te zitten. Dit zijn onze favoriete hotels op Nusa Pendida:

Hotels Nusa Penida

Hoe Lang verblijven Nusa Penida?

We raden je aan om ongeveer 3 dagen op Nusa Penida te zitten, zodat je 1 dag een tour rondom het eiland kan doen, en 1 dag kan snorkelen. De overige tijd kan je lekker uitrusten of nog wat extra hotspots mee pakken.

Boot naar Nusa Penida

De enige manier om op Nusa Penida te komen is met de boot. Dit zijn ”fast boats” die vanuit verschillende havens gaan.

Van Sanur naar Nusa Penida

De meest voorkomende boot trip naar Nusa Penida is die vanuit Sanur. Sanur is een havenplaatsje in Bali. Vanuit hier gaan tientallen boten tegelijk naar Nusa Penida meerdere keren per dag. De vroegste boot gaat om 7:30. Vanaf dan gaat er ongeveer elk uur wel een boot tot 17:30. De kosten zijn tussen de €10,- en €15,- per persoon voor een enkele rit.

Andere opties naar Nusa Penida

De overige opties om naar Nusa Penida te gaan zijn:

  • Van Nusa Lembongan naar Nusa Penida
  • Van Lombok Bangsal, via de Gili eilanden naar Nusa Penida

Nusa Penida snorkelen

Een andere highlight op Nusa Penida is het snorkelen en het duiken. Nusa Penida bezit vele prachtige snorkelplekken waar je het beste kan komen met een boottrip. Tijdens deze boottrip ga je langs een aantal riffen aan de zuidkust, waaronder manta point. Alhoewel het zeker de moeite waard is, bestaat wel de kans dat je op plekken komt waar vissen gevoerd worden door de locals om er een ”toeristische attractie” van te maken. Wil je manta roggen zien, dan raden we je zeker aan om deze tour te boeken, aangezien je een grote kans hebt om hiermee te snorkelen.

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment