Skip links

Diamond Beach Nusa Penida- Dit moet je weten!

Diamond Beach op Nusa Penida is één van de tofste bezienswaardigheden van het eiland. Nusa Penida is het ruige zustereiland van Bali en is zeker de moeite waard om 2-3 dagen te spenderen. Een bezoek aan Diamond Beach op de vroege ochtend of tijdens zonsondergang moet dan op de lijst staan! Omdat het strand niet al te makkelijk te bereiken is, geven we in deze blogs alle tips voor jouw bezoek!

Diamond Beach Bali

Diamond Beach Nusa Penida

Diamond Beach is het mooiste strand van Nusa Penida. Het is een spierwit strand met een prachtig blauwe maar ruige zee. Het strand bevindt zich onder de torenhoge rotsen van het ruige eiland en er zijn zelfs enkele palmbomen te vinden. Het is precies zoals je een paradijselijk strand zou voorstellen uit de film.

Hoe kom je bij Diamond Beach?

Diamond Beach bevindt zich aan de oostkust van het eiland Nusa Penida. De beste tijd om Diamond Beach te bezoeken is net na zonsopkomst of na 15:00. Diamond Beach is namelijk 1 van de stops tijdens de dagtours, die beginnen om 9 uur en eindigen om 16:00. Gezien het strand behoorlijk ver rijden vanaf de haven is, zullen de meeste toeristen al weg zijn rond 15:00. Je kan een scooter huren of een tour boeken om bij Diamond Beach te komen.

Diamond Beach Nusa Penida

Trappen naar beneden

Eenmaal aangekomen is het een behoorlijke, maar goed begaanbare weg naar beneden. Zeker het eerste deel is erg goed aangelegd en daardoor goed te doen. Let wel op dat het laaste deel wat lastiger is, zeker als het heeft geregend. Je moet hoe dan ook, al vasthoudend aan een touw, naar beneden klimmen. Het heeft wat weg van abseilen, maar dan makkelijk.

Let op dat je geen duik neemt in het water zodra je beneden bent! De zee is erg ruig en stroming kan je zo meesleuren de zee op. Er is geen dienst die je kan helpen en er zijn zelfs al ongelukken gebeurd.

Hoeveel kost entree Diamond Beach?

Entree voor Diamond Beach is 10.000 IDR per persoon.

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment