Skip links

Kelingking Beach Nusa Penida – Alle info!

Kelingking Beach op Nusa Penida Bali is misschien wel de meest iconische bezienswaardigheid op het ruige eiland. Zoek je info over het eiland, dan is de kans groot dat je het beeld van de T-rex achtige rotsstructuur te zien krijgt. Een bezoek aan dit waanzinnige natuurverschijnsel is zeker de moeite waard! Wij geven je alle tips zodat je goed voorbereid de hotspot kan bezoeken.

Kelingking Beach Nusa Penida

Kelingking Beach

Kelingking Beach op Nusa Penida Bali is de meest iconische bezienswaardigheid van het eiland. De bezienswaardigheid bevindt zich aan de westkust. De vorm van de bezienswaardigheid doet wat denken aan de dinosauriër de T-rex. Dit is het best zichtbaar vanaf de bovenkant, maar niet zo zeer als je eenmaal beneden bent. Na een flinke klim beneden vind je een prachtig wit strand met een kraakheldere blauwe zee. Pas wel op dat je niet te ver in de zee gaat, aangezien de stroming hier zeer verraderlijk is!

T-rex Nusa Penida

Wanneer Kelingking Beach bezoeken?

Je kan Kelingking Beach de hele bezoeken. De beste tijd is of vroeg in de ochtend, of wat later op de dag na 15:00. Het fijnste aan vroeg in de ochtend, is dat de temperaturen dan nog enigszins te doen zijn voor je klim naar beneden en naar boven. Midden op de dag brand de zon zo sterk dat de klim een stuk lastiger gaat zijn. Daarnaast helpt het ook niet als je constant opgehouden wordt door alle toeristen van de dagtrip.

Hoe lastig is Kelingking Beach te bereiken?

Het is mogelijk om de klim naar beneden te maken, maar bereid je voor op een lastige klim. Het eerste gedeelte is redelijk goed begaanbaar en makkelijk, maar het moeilijke zit hem in het laatste deel, waarbij treden en trappen niet bepaald bestaan. We raden alleen mensen in goede conditie aan om deze klim naar beneden te maken. Het strand is gelijkwaardig aan het strand bij Diamond Beach, waarbij de klim naar beneden een stuk makkelijker is.

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips over Bali! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment