Skip links

Restaurants Ubud Bali – 10x lekker eten doe je hier!

Het is geen geheim dat je in Ubud Bali waanzinnig lekkere restaurants hebt! De afgelopen jaren zijn er nogal wat restaurants bijgekomen die de lat behoorlijk hoog hebben gelegd. In deze vind jij de beste restaurants in Ubud Bali. De lijst is een mix van lokaal (warungs) en westers eten, dus voor iedereen wat! Dit zijn onze favoriete restaurants in Ubud Bali:

FLOCK

In een zijstraat van één van de hoofdstraten van Ubud vind je het restaurant FLOCK. Dit hippe restaurant heeft een erg toffe industriële look en verfijnt de aziatische keuken met super lekkere en speciale gerechten. Het is ook één van de beste plekken om burgers te eten in Ubud. Ideaal voor een late middag of avondeten.

Locatie: Jl. Jatayu, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Ubud Restaurants

Puspa’s Warung Ubud

Als je op zoek bent naar lekker eten in Bali, dan moet je af en toe een familierestaurant, ookwel ”Warung”, uitproberen. Warungs mogen alleen zo heten als het restaurant voor een groot deel bestaat uit één familie. Bij dit restaurant in een super leuk straatje in Ubud merk je aan de sfeer dat het een familie restaurant is. De prijzen in een Warung liggen over het algemeen ook een stuk lager, wat het een walhalla maakt voor budget reizigers. De porties zijn hier wat aan de kleine kant dus het is aan te raden om een extra gerecht zoals de overheerlijke lumpia’s te nemen. Vrijwel alles op de kaart is goed, dus leef je uit!

Locatie: Jl. Goutama Sel., Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Titik Temu Coffee

Iets waar wij erg blij van werden in Bali waren de vele super leuke en hippe koffietentjes. Zo ook deze: Titik Temu Coffee. Dit Japans-Minimalistische restaurant heeft op de begane grond een perfecte workspace, met boven een toffe chill ruimte waar je op de Japanse manier aan een tafel zit. De koffie en het eten hier is waanzinnig goed! Voor een snack kan je zelfs bitterballen bestellen, hoe mooi is dat! Vaak zijn we niet zo te spreken over bitterballen in andere landen dan in Nederland, maar deze waren van een andere orde: paddenstoelen met in het midden smeltende kaas. 1 woord: goddelijk.

Locatie: Jl. Suweta No.6, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Lees hier alles over de mooiste watervallen in Bali!

Koffie Bali

Warung Makan Bu Rus

Makan is eten in het Bahasa (Indonesische taal), en dat kan je hier zeker erg goed! Het restaurant bevindt zich niet direct aan de straat, maar je moet eerst een aantal meter de tuin in lopen van het familiehuis. Je ontsnapt hier perfect de drukte van Ubud om lekker te lunchen na je bezoek aan bijvoorbeeld Ubud Tempel of Monkey Forest. Tip: probeer de speciale Curry. Erg lekker!

Locatie: Jl. Suweta No.9, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Tukies Ubud

Op zoek naar het lekkerste ijs van Ubud? Dan moet je hier zijn! Tukkies zit op 2 plekken in Ubud en verkoopt kokos ijs. Dan hoor ik sommige van jullie denken: ”kokos? Daar hou ik niet van”… Nou geen zorgen, want dit ijs heeft niet een hele erge kokos smaak en wordt geserveerd met het lekkerste amandel koekje ooit. Kom niet al te laat op de avond, want dan zijn de koekjes misschien al uitverkocht. Nog een goed voordeel: doordat het gemaakt wordt met kokosmelk, zit er geen lactose in!

Locatie:Jl. Raya Ubud No.14, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Ijs Bali

Benieuwd naar een volledige gids over Bali? Neem dan snel hier een kijkje voor onze e-book!

Compound’s warung 

Je snapt het misschien al wel, maar wij kunnen niet genoeg krijgen van die Warungs. En dit is er weer zo één die je niet kan missen. Als je niet specifiek op zoek gaat naar deze Warung, dan loop je er waarschijnlijk zo voorbij. Dat komt omdat je eerst door een familieterrein heen moet met allerlei schattige dieren. Er lopen hier super fluffy konijnen rond, mooie vogels en honden & katten. Loop iets verder en je komt bij het restaurant waar maar beperkte ruimte is. Het kan dus zijn dat je even moet wachten op een drukke avond. Wij raden je aan de Nasi Campur te bestellen. Hierbij krijg je een soort ”rijsttafel” zoals we hem in Nederland gewend zijn, maar dan nog vele malen beter!

Locatie: Jl. Gootama No.6, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Sugriwa’s Warung

Sugriwa’s Warung is een erg gezellig warung in Ubud. Kom hier niet te laat, want de kans is groot dat het restaurant dan vol zit. Het is ook één van de weinige (goede) warungs waar je bier kan bestellen bij je eten, wat best fijn is af en toe. Hou je van pittig eten? Ga dan voor de sambal matah pork. Echt waanzinnig lekker!

Locatie: Jl. Sugriwa No.7, Padang Tegal Kaja, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Warung Ubud

Suka Espresso 

Als je op zoek bent naar een leuk ontbijt of lunch plekje, dan moet je bij Suka Espresso zijn! Dit hippe restaurant serveert de lekkerste gerechten zoals Eggs Benidict en Pancakes. De prijzen zijn wat aan de hoge kant, maar je krijgt zeker waar voor je geld!

Locatie: Jl. Raya Pengosekan Ubud No.108, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Gangga coffee Ubud

Nog zo’n leuk koffietentje in Ubud is Gangga Coffee. Ze maken hun eigen gebakjes hier, die echt goddelijk zijn. Daarnaast krijg je hier als één van de weinige cafés een koekje bij je koffie. Grote bonus voor ons haha! Heerlijk restaurant in Ubud om te werken, mits de Wi-Fi goed werkt.

Locatie: Jl. Raya Andong No.11, Peliatan, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

La Baracca

La Baracca Bali Ubud

Écht even zin in Italiaans? Maak je niet druk, want hier zit je goed! La Baracca is een keten die verspreid zit over Bali. Zo zit er dus ook een restaurant in Ubud, en wat kan je hier top eten zeg! Wij houden persoonlijk extreem veel van octopus, en deze was echt top! Daarnaast zijn de pizza’s precies zoals je ze wilt hebben: genoeg kaas, lekker dun en een heerlijke korst. Één van de beste restaurants in Ubud wat ons betreft!

Locatie: Jl. Suweta No.16, Ubud, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80571, Indonesië

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips of shop onze E-BOOK Bali Hotspot Guide zodat je zeker niks mist in Bali! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment