Skip links

Lombok Indonesië Surfen – Alles wat je moet weten!

Lombok Indonesië is een fantastische bestemming om te surfen. Er zijn talloze plekken waar je het water in kan duiken of met een boot naar de beste surfplanken gebracht kan worden. Of je nou voor het eerst wilt surfen of al ervaren bent, wij geven je de beste tips voor jouw surf ervaring in Lombok Indonesië.

Voor alle tips over Lombok, check dan deze blog

Lombok Indonesie Surfen

Kuta Lombok

De beste uitvalsbasis voor je surf vakantie in Lombok is het stadje Kuta. Dit bruisende stadje is een perfecte basis om lekker te eten, leuk uit te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en de scooter te pakken naar de beste surfspots! Er zijn hier een aantal surfscholen en hostels die surf trips organiseren waarbij je met een busje en een hoop surfboards naar een plekje toe rijdt.

In deze blog vertellen we je waar de beste restaurants in Kuta te vinden zijn.

Waar surfen in Lombok Indonesië

Gerupuk

Vanuit Kuta Lombok kan je twee kanten op: oost of west. Aan de oost zijde vind je op zo’n 15 min rijden meerdere leuke strandjes waaronder Gerupuk. In dit schattige surf dorpje vind je niet veel meer dan lokale restaurants en surf shops. Je vaart met een boot naar de surfplanken toe. Laat je adviseren waar je het beste kunt surfen, maar Don Don en Inside Right zijn de beste surfspots wat ons betreft. Deze surfplekken raden we aan voor surfers die al iets verder gevorderd zijn.

Tanjung Aan

Een ander strand aan de oostkant van Kuta is Tanjung Aan. Dit prachtig witte strand is te vinden in een baai. Het beste is om je eigen surfboard mee te nemen als je hier wilt surfen. Vraag vervolgens een local of die je met de boot naar de surf plek wilt brengen. Je kan daarnaast prima hier een dag vertoeven. Er zitten een aantal leuke warongs (restaurantjes) waar je een prima portie Nasi Goreng kan eten met een heerlijke kokosnoot erbij. Wat wil je nog meer! Deze plek raden we aan voor beginners tot iets verder gevorderden.

Selong Belanak

Selong Belanak

Ben je van plan om voor het eerst te surfen? Ga dan naar Selong Belanak! Dit strand zit aan de westkant van Kuta op ongeveer 45 minuten scooter rijden. Het is een geweldig strand om te leren surfen, doordat er zowel kleine als wat grotere golven te vinden zijn. Je kan het beste op de vroege ochtend komen, dan heb je de meeste kans op prima golven. Wil je het echt zeker weten? Check dan de getijden wanneer het net vloed begint te worden of het net vloed is geweest. Selong Belanak is ook een prachtig strand om de zonsondergang te zien. Met een beetje geluk zie je de lokale boer zijn koeien uitlaten over het strand. Dit geeft een zeer uniek plaatje!

Geadviseerd voor beginners. Tip: ga naar Mul’s Surfschool.

Bukit Seger

Ben je een gevorderde surfer? Dan moet je hier zijn! Bukit Seger is de dichtstbijzijnde spot vanaf Kuta. Een super toffe plek, niet alleen om te surfen, maar ook om de zonsopkomst of ondergang te zien. Een restaurant is hier niet echt te vinden, maar je kan wel een ananas, kokosnoot of zakje chips hier kopen. De ruige golven zorgen voor een heus spektakel en met wat geluk kan je baby schildpadden vinden langs het strand.

Geadviseerd voor gevorderden.

Mawi

Een andere plek aan de westkant van Kuta is Mawi. Deze toffe spot is te vinden net naast Selong Belanak. Het is prachtige plek om te zien. Er is naast surfen hier niet mega veel te beleven.

Geadviseerd voor gevorderden.

Kijk hier voor meer blogs over Lombok! Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment