Skip links

Kuta, Lombok – Dit Zijn de Beste Restaurants!

Ben je van plan om naar Kuta, Lombok te gaan? Dan is een bezoek aan Kuta onvermijdelijk! Dit dorpje is hét upcomming toeristische centrum van het eiland. Niet alleen zijn hier talloze goede surfplekken te vinden, maar ook minstens net zo veel leuke restaurants. Wij zetten ze voor je op een rij:

Kenza

Dit hippe restaurant zit aan het begin van de drukste straat van Kuta, Lombok. Het restaurant is geopend vanaf de vroege ochtend tot de late avond! Ga hiernaartoe op de zaterdag- of zondagocthend voor een goede kop koffie met een overheerlijke cinnamon roll! Ben je in de stemming voor een wat luxer diner met fantastische cocktails? Dan zit je hier perfect!

Een leuk feitje: de eigenaren van het restaurant zijn Haarlemmers en bezitten samen met een ander stel een aantal restaurants in Kuta. Ze hebben sinds kort een erg toffe stap genomen om in Lombok te wonen!

Dit zijn de beste hotels in Kuta Lombok!

Restaurant Kuta Lombok

BARRA

Zin in dagje ontspannen aan het zwembad in Kuta, Lombok? Dan zit je bij BARRA perfect! Dit restaurant heeft een heerlijk zwembad, mooie bedjes voor zowel zon als schaduw en het eten is er voortreffelijk! Elke donderdag doen ze aan 1+1 pizza avond, welke verrukkelijk zijn!

Boek hier je vlucht naar Lombok!

Eten in Lombok

Finns

Iets uit Kuta (15min met de scooter) vind je het surfersdorpje Gerupuk. Dit dorpje staat bekend om zijn fanastische surfcondities die te bereiken zijn met een klein bootje. Ben je klaar met surfen? Ga dan vooral langs Finns! Het maakt niet uit wat je hier besteld, alles (maar ook echt alles) is goed! Onze favoriet hier was de Nasi Campur, al vonden we de Falafelicious ook erg goed.

Kijk hier voor meer blogs over Lombok!

Satu Lagi

Doe er maar nog 1! Dat is de letterlijke betekenis van Satu Lagi. Al ben je aan de andere kant van de wereld, hier kan je Mexicaans eten zoals in Mexico! Of je nou op Taco Tuesday of Tequila Thursday gaat (dans een salsa nummer en krijg een gratis margarita), hier kan je goed terecht voor je portie kaas! Wij zijn normaal niet zo’n fan van nacho’s bij een restaurant, maar hier maken ze hun eigen chips! Dit zouden ze werkelijk overal moeten doen, zo lekker.

Waar eten in Kuta Lombok

Warung Flora Kuta Lombok

Bij een lijst van de beste restaurants in een Aziatisch land kan een Warung zeker niet ontbreken. Kuta zit bomvol met westerse restaurants, maar helaas niet bomvol met hele goede warungs. De warung die er voor ons uit springt is Warung Flora. Hier eet je voor een zeer betaalbare prijs een heerlijke portie Nasi Campur of een erg goede Tempé Curry!

Voor alle tips over Lombok, check dan deze blog

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment