Skip links

Batu Cave, Kuala Lumpur – Dit is wat je moet weten!

Tijdens je vakantie Kuala Lumpur is een bezoek aan de Batu Cave zeker een hoogtepunt! Dit Hindoeïstische heiligdom is een kalkstenen grot, met daarin meerdere tempels. Lees snel verder voor de beste tips tijdens je bezoek aan de Batu Cave.

Benieuwd naar de mooiste Chinese Tempel van Kuala Lumpur? Neem dan hier een kijkje!

Batu caves Kuala Lumpur

Batu Cave

De Batu Cave is een van de meest populaire bezichtigingen van Kuala Lumpur. Wij snappen wel waarom! De gekleurde trappen zijn het bezoek alleen al waard. Wil je ze beklimmen? Kom dan vroeg! Wij waren er rond 8:00 en toen was dat prima te doen.

Je kunt de gekleurde trappen beklimmen, het zijn er in totaal 272. Het is écht prima te doen! Je grootste obstakel zal niet je conditie zijn maar waarschijnlijk de apen. Deze brutale aapjes stelen maar al te graag de losse spullen aan je tas. Berg dus daarom goed je flesjes water en eten op voordat je de trappen gaat beklimmen. Ohja, kijk ze vooral niet aan in de ogen. Dan komen ze ook net zo snel op je af!

Boek hier je vlucht naar Kuala Lumpur!

Batu Cave Standbeeld – Arulmigu Murugan Statue

Aan het begin van de 272 trappen staat letterlijk de grootste bezienswaardigheid van de tempel: de Arulmigu Murugan Statue. Dit 42m standbeeld is het grootste religieuze standbeeld van Maleisië en het 2-na grootste standbeeld van een Hindoeïstische godheid ter wereld! De verf van het standbeeld is vermengd met anti-insecten spray wat ook tegen de honderden duiven en vleermuizen werkt die daar rondvliegen. Hierdoor blijft het beeld mooi bewaard.

Overnachten in Kuala Lumpur? Dit zijn de beste hotels in Kuala Lumpur!

Hoe kom je bij de Batu Caves?

Je kunt de Batu Caves op verschillende manieren bereiken. Er gaan bussen, metro’s en taxi’s naar de plek. Wat ons betreft is Grab (taxidienst) de beste optie. Voor 19 MYR ben je bij de Batu Grotten (ongeveer €4,20).

Hoe kom je terug zonder wifi?

Wij hadden in Maleisië geen simkaart genomen omdat we er niet al te lang verbleven. Helaas is het ons niet gelukt om bij de Batu Caves wifi te vinden. Loop daarom iets verderop naar een Indiaas restaurant. Wat ons betreft zeker het lopen waard! In zo’n 5-10 min kom je bij het restaurant Chetty Nadu Batu Caves. Hier was zowel wifi als mega lekker eten. Je kan hier eten voor een prikkie, waardoor we zelfs met eten en het boeken van een Grab nog steeds goedkoper uit waren dan als we een taxi terug namen vanaf de Batu Cave.

Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment