Skip links

Thean Hou, Kuala Lumpur: Hier moet je heen!

Kuala Lumpur staat bekend om de prachtige tempels van verschillende religies, met als een van de mooiste tempels Thean Hou in de spotlight. Deze Chinese tempel stamt uit 1987-1989 en ligt gelegen in de wijk Seputeh. Zelfs al heb je weinig met religie, is deze tempel zeker het bezoeken waard! We laten je zien waarom.

Boek hier je vlucht naar Kuala Lumpur!

Tempels in Kuala Lumpur

De Chinese Tempel van Kuala Lumpur

De Thean Hou Tempel is de grootste en meest indrukwekkende Chinese tempel van Kuala Lumpur. De tempel wordt gevormd uit 3 verdiepingen. Het is erg aan te raden om de tempel te bezoeken, vanwege de prachtige inrichting. Het dak is versierd met typische gouden Chinese draken. Bij het betreden van de tempel kom je ook prachtige traditionele rode pilaren tegen. De naam van de tempel refereert naar de godin waar de tempel voor is gebouwd: Thean Hou (de hemelse moeder). Het hoogtepunt van de tempel zijn wat ons betreft de honderden prachtige lampions. De entree is gratis, al zijn donaties natuurlijk zeker welkom! Je kan ook voor 10 MYR 4 wierook stokjes kopen. Dit is een Chinees ritueel om ze na het aansteken in het as te stoppen waar ze dan uitbranden.

Benieuwd naar de mooiste Hindoeïstische Tempel van Kuala Lumpur? Neem dan gauw hier een kijkje!

Chinese Tempel Kuala Lumpur

Wanneer Thean Hou bezoeken?

De beste tijd om de Chinese Tempel te bezoeken is in de ochtend bij openingstijd (08:00) of net voordat het donker wordt. In de vroege ochtend is de kans het grootst dat je vrijwel alleen door de tempel waant, wat het maken van foto’s een stuk gemakkelijker en mooier maakt! ’s Avonds is de ervaring daarnaast totaal anders. De lampions gaan dan aan, waardoor de tempel waanzinnig wordt verlicht! Voornamelijk rond het nieuwe Chinese jaar kan je verwachten dat de tempel prachtig verlicht wordt.

Overnachten in Kuala Lumpur? Dit zijn de beste hotels in Kuala Lumpur!

Thean Hou tempel

Vervoer naar Thean Hou Tempel

De tempel is te bereiken met een bus, al moet je dan nog een best wel steil stuk omhoog. Wij zouden aanraden om een Grab (taxi) te nemen. Deze kan je bestellen via de Grab app! Heel handig. Je hebt ook gratis WiFi bij de tempel wat het dan weer makkelijk maakt om één terug te boeken zodra je klaar bent.

Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment