Skip links
stedentrip naar porto

Porto Bezienswaardigheden: Top 10 niet te missen!

Deze bezienswaardigheden in Porto kan je niet missen! Porto is dé stad om een stedentrip te doen of jouw langere rondreis door Portugal te beginnen. De stad is ideaal voor 2 a 3 dagen, omdat alle bezienswaardigheden goed te doen zijn op de voet. Het klimaat is daarnaast erg prettig. Al kan het er behoorlijk warm worden, zorgt de rivier de Douro voor een lekker koel briesje. Ideaal als je er even uit wilt en niet teveel vakantiedagen wilt opnemen. Porto is voor zijn grootte een enorm diverse stad met verschillende hoogtes, uitzichten, lekkere restaurants en prachtige gebouwen!

Benieuwd naar de beste en leukste hotels in Porto? Klik dan snel hier!

Porto Bezienswaardigheden

Porto Tips Bezienswaardigheden

Doordat de stad goed te doen is op de voet, raden we je aan om daar ook op te kleden. Goede schoenen die ook bestand zijn tegen die leuke oude kiezelstenen straten zijn zeker aan te raden.

Wat is er te doen in Porto?

In Porto is een hoop te ontdekken! Er zijn talloze bezienswaardigheden in Porto die je niet mag missen. Gelukkig zitten ze allemaal redelijk dichtbij elkaar, waardoor je van het ene pracht naar het andere overgaat in enkele minuten! Wij geven je hier onze top 10 bezienswaardigheden in Porto.

Ponte Luis I

Het paradepaartje van Porto is toch wel de Ponte Luis I. Dit waanzinnige bouwwerk en brug stamt uit 1889 en vormt letterlijk de brug tussen Porto Centrum en Gaia. Je hebt vanaf deze brug één van de beste uitzichten over Porto en de Rivier de Douro. Vooral tijdens de zonsondergang kan je hier een geweldig schilderachtig uitzicht beleven. Het leukste is via de bovenkant van de brug te lopen, al is de brug via de onderste kant ook erg mooi!

Kerk van Sint Ildefonsus

De kerk van Sint Ildefonsus komt uit 1739 en is één van de vele mooie gebouwen die aangekleed zijn met de blauw-witte keramieken tegeltjes, ookwel azulejos genoemd. Deze prachtige kerk is het beste te bezoeken tijdens de ochtend, want dan is het plein voor de kerk gegarandeerd leeg. Hierdoor kan je van iets verderaf de kerk volledig bewonderen. Indien de kerk open is, kan je deze ook van binnen bewonderen. Zeker de moeite waard!

Livraria Lello

Wij hadden nooit gedacht dat we een boekenwinkel op deze lijst zouden zetten maar dit is toch wel iets wat je moet zien. Livraria Lello is wat ons betreft de mooiste boekenwinkel die je ooit gaat zien en verdient daarom zeker zijn plek in de mooiste bezienswaardigheden van Porto. De boekenwinkel is een inspiratie voor J.K. Rowling geweest voor het maken van Harry Potter en wij snappen wel waarom! Om binnen te komen moet je helaas wel een ticket online kopen en, als je niet minstens 30 minuten voor openingstijd komt, sta je al snel 1 uur in de rij om binnen te komen. Onze tip is dus: ga zo vroeg mogelijk en sta desnoods al even voor de boekenwinkel voordat deze open gaat. Zo ben je als één van de eersten binnen om het pracht te bewonderen! Je kan daarnaast je geld van je ticket weer gebruiken als voucher als je een boek koopt. Super handig toch!

Ontbijten in Porto?

Dichtbij deze bezienswaardigheid zit een fantastische bakker! Check even deze blog waar je die kan vinden en nog veel meer heerlijke restaurants!

stedentrip porto

Igreja do Carmo

Weet je nog die keramieken tegeltjes waar we het eerder over hadden? Nou dit is weer zo’n bezienswaardigheid in Porto waar je je ogen uitkijkt! De Igreja do Carmo is een combinatie van twee kerken, die samen komen door middel van 1 klein huisje ertussenin. Dit komt omdat toendertijd het niet toegestaan was dat kerken buren van elkaar waren. Zodra je de voorkant hebt bewonderd kan je door naar de zijkant van de kerk, waar een gigantisch schilderij zich laat zien gemaakt uit de azulejos. Van dit soort bezienswaardigheden in Porto kunnen wij gewoon niet genoeg krijgen!

Torre dos Clérigos

De Torre dos Clérigos is een 76 hoge toren die vast zit aan een kerk. Deze toren staat bekend om zijn panoramische uitzicht over het centrum van de stad zodra je deze beklommen hebt. Grappig genoeg verbleven wij in een Airbnb die uitkeek op deze toren en sprak het ons daarom niet zo uit om deze ook nog eens te beklimmen. Of waren het de pastel de nata’s waar we constant vol van zaten waardoor we geen puf hadden om 76 meter te klimmen? Hoe dan ook, mocht je dit gaaf lijken dan is het vast en zeker waard om Porto zo van bovenaf te zien!

Beste Hotels in Porto

Op zoek naar de beste hotels in Porto? Check dan gauw deze blog!

city trip porto

São Bento Station

Normaal je aankomst of vertrekpunt in een stad en meestal niet zo bijzonder, maar het Sāo Bento treinstation is echt waanzinnig mooi! Niet alleen is het interieur van het station echt geweldig, maar overal staan ook nog eens prachtige schilderijen gemaakt met azulejos. Je zal hier vast wel een keer langs komen als je vanaf of richting de Ponte Luis I gaat, dus zeker een binnen kijken!

Porto Kathedraal

De kathedraal van Porto, ook wel Sé do Porto genoemd, is één van de oudste monumenten van de stad. De omgeving rondom deze kathedraal is echt geweldig! Je hebt mooi uitzicht over een deel van de stad en met een beetje geluk is er een straatmuzikant aanwezig om de sfeer compleet te maken. Je kan de kathedraal ook van binnen bewonderen, al moet je hier wel entreegeld voor betalen. Helaas hadden we hier geen tijd voor maar als we de plaatjes moeten geloven, is het net zo mooi als de rest van Porto!

Portugal stedentrip

Boek hier je vlucht naar Porto!

Kittie Rock Point

Klaar voor wat avontuur? Bezoek dan Kittie Rock Point. Deze plek zit vlakbij de Ponte Luis I (via de bovenzijde) en zal even zoeken zijn voordat je het echt hebt gevonden. Het is wel wat kruipdoor, sluipdoor en een kleine klim om erop te komen, maar als je er dan eenmaal bent heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en de Ponte Luis I!

Majestic Café

Het Majestic Café stamt uit 1921 en is één van de mooiste cafés van de wereld. Je moet hier niet naartoe gaan als je een goedkoop maar erg lekker kopje koffie wilt drinken. Wel moet je hier naartoe voor de ervaring! Het prachtige café heeft wat weg van de Harry Potter films, of eigenlijk andersom. Ook deze bezienswaardigheid in Porto is een inspiratie geweest voor de Harry Potter boeken en films. Het Majestic Café is helaas gesloten op zondag, en zal dat nou uitgerekend de dag zijn dat wij er langs gingen. Helaas hebben we daarom alleen de buitenkant kunnen bewonderen, maar dat is al waanzinnig mooi!

Ontdek de schattige straten van Porto

Porto is nog zoveel meer dan de grote bijzondere gebouwen waar we het eerder over hadden in deze blog. Er zijn talloze kleine schattige straatjes die schreeuwen om ontdekt te worden! Om je op weg te helpen: neem een kijkje bij het restaurant Cerca Velha. Niet alleen staat dit restaurant heel goed aangeschreven, het zit ook nog eens in een mega leuk straatje! Zo verstopt dat het bijna niet te vinden is. Veel ontdek plezier!

Heb je een vraag of wil je meer tips over Porto? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment