Skip links

Ontdek het historische Malakka – Top 5 dingen om te doen!

Malakka (Malacca) is een plaatsje in de buurt van Kuala Lumpur. De bus brengt je er in 2,5 uur naar toe en kost je 10RM per persoon (€2,20). Het is totaal anders dan het massale Kuala Lumpur, er zijn schattige straatjes met lampionnen er is in het weekend een straat markt en overal vind je er leuke eet hotspots. 

1. Bezoek de Christ Church Malakka

In Malakka heb je een prachtig roze kerk, naast het “Stadthuys”, zo staat het ook op het gebouw. Want in een ver verleden is Malakka even van Nederland geweest. Aan de overkant van de kerk vind je zelfs een molen. Zo ben je toch nog een beetje thuis aan de andere kant van de wereld. 

Malakka Kerk

2. Bezoek de street market

Op vrijdag en zaterdagavond is er een straatmarkt in het centrum van Malakka. Je vindt er van alles! Van eten tot leuke souvenirs en live muziek om de sfeer compleet te maken. Dit is het moment om in Malakka te zijn. Dus als het in je planning uitkomt bezoek dan zeker Malakka in het weekend. De markt begint om 18:00 uur in de avond.

Benieuwd naar de lekkerste restaurantjes in Kuala Lumpur? Neem dan hier snel een kijkje!

Night market Melaka

3. Orangutan Huis

Het Orangutan huis is de eerste kunstgalerij in Malakka. Het is opgezet in 1993 door de artiest Charles Cham. Deze kunstenaar staat bekend om zijn Yin en Yang filosofie. 

Het gebouw is een echte trekpleister gezien er een gigantische orangutans op staat. Foto’s van de binnenkant zijn niet toegestaan maar absoluut het bekijken waard!

Orangutanghuis

4. Graffiti tour / Jonker walk

Ben je gek op street art? Dan ben je in Malakka aan het juiste adres! Overal vind je wel wat op de muur geschilderd. Het is een onwijs kleurrijke stad! De meeste graffiti vind je rondom de jonker walk waar ook de street market is. 

Graffity Malakka

5. Vaar met een bootje over de Malakka Rivier

Midden door Malakka loopt een rivier en daar bieden ze verschillende boot tours voor aan. Het kost voor buitenlanders 30RM (€6,60) om een boot tour te doen. 

Boot trip Malacca

Hoe kom je in Malakka?

Zoals hierboven al even kort genoemd kun je Malakka heel makkelijk bezoeken vanuit Kuala Lumpur. Het duurt ongeveer 2,5 uur met de bus. Deze vertrekt vanaf Terminal Bersepadu Selatan (TBS) en kost 10RM (€2,20) per persoon. Je kan dit busstation gemakkelijk bereiken via het trein netwerk van Kuala Lumpur, of je kunt hier een Grab naartoe nemen. Ongeveer elke 20 minuten vertrekt er een bus. 

Vervoer in Malakka?

Eigenlijk zijn alle bezienswaardigheden van Malakka lopend heel goed te bereiken. Je kunt in een half uur door het hele centrum lopen. Mocht je slecht te been zijn, dan kun je ook gebruik maken van de Grab app. 

Verblijf in Malakka

Malakka is een stad die goed te belopen is. Door de omvang ben je binnen 20 minuten vrijwel overal. Hierdoor is het niet verplicht om in het centrum te verblijven, maar net daarbuiten is dan ook prima! Hier zijn onze favorieten waaruit je kan kiezen:

Cozy Riverside Hotel – Dit hotel is zeer budget-friendly. Gezien het stadje een behoorlijke toeristische trekpleister is, liggen de prijzen ook wat hoger. Om toch de stad met een laag budget te bezoeken is dit zeker geen verkeerde keuze! Het is zo’n 5 minuten lopen naar het centrum vanaf dit hotel.

The Majestic Malacca Hotel – Ga je liever voor wat meer luxe? Dan zit je hier gebakken! De locatie is fantastisch en het is een geweldige plek om lekker tot rust te komen na een lange dag door Malakka te lopen.

Heeren Palm Suites – Verblijf je toch liever midden in het centrum? Groot gelijk! Niet alleen rol je uit je bed zo naar de leukste restaurantjes, maar je ervaart de echte sfeer die Malakka te bieden heeft. Let wel op, vrijdag t/m zondag is de nachtmarkt open op deze straat. Hier zal je ongetwijfeld geluid van ervaren.

Yote 28 – Zijn hostels helemaal jouw ding? Dan is deze voor jou! Yote 28 is zo’n mooi hostel dat het eerder een hotel genoemd mag worden! En dat voor nog geen €25,- voor 2 nachten. Je kan zelfs een 2-persoonsbed boeken!

Benieuwd naar meer blogs over Maleisië? Kijk dan gauw hier! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment