Skip links
Ubud bali dagtrip

Een Betoverende Dagtrip naar Ubud, Bali: Rijstvelden, Tempels en Watervallen

Een Betoverende Dagtrip naar Ubud, Bali: Rijstvelden, Tempels en Watervallen

Bali’s culturele parel, Ubud, is een plek vol natuurlijke pracht, historische schatten en een rustige sfeer. Een dagtrip naar Ubud belooft een avontuur vol ontdekkingen en betovering. Laten we dieper duiken in de hoogtepunten van deze reis!​

rijstvelden bali
alas harum bali

Ochtend: Tegallalang Rice Terrace en Rijstveldenwandeling

De dag begint met een vroege ochtendrit naar de Tegallalang Rice Terrace. Terwijl de zon langzaam opkomt, verlichten de eerste zonnestralen de weelderige groene terrassen, die als kunstwerken in het landschap zijn gecreëerd. Als je klaar bent voor een avontuurlijke start, maak dan een wandeling door de rijstvelden. Het betreden van dit levende kunstwerk is als het betreden van een andere wereld. De lucht is fris, het uitzicht adembenemend en de connectie met de natuur is ongeëvenaard.

Voor degenen die liever rustiger aan doen, biedt de weg langs de rijstvelden een prachtig uitzicht op afstand. Stop bij Alas Harum, een charmant park met rijstvelden en een uitnodigende omgeving om te verkennen. Als je trek hebt, is Tis Cafe de perfecte plek om te ontbijten te midden van een rustieke ambiance.

Voormiddag: Pura Tirta Empul en Banjar Mancingang Rice Trekking

Na de ochtendverkenning is het tijd voor een diepgaande culturele ervaring. Pura Tirta Empul, de heilige watertempel, verwelkomt je met zijn serene schoonheid. Hier kun je deelnemen aan het ritueel van het reinigen met het heilige water, een moment van spirituele vernieuwing en reflectie.

Vlakbij bevindt zich de Banjar Mancingang Rice Trekking. Deze wandeling voert je door uitgestrekte rijstvelden, waarbij het geluid van de wind die door de velden waait je gedachten kalmeert en je verbindt met de natuurlijke pracht van Bali.

Hotel ubud zwembad
Ubud bali wandeling

Middag: Waterval Avonturen en Culinaire Verwennerij

Na een ochtend vol betekenisvolle ervaringen is het tijd voor een heerlijke lunch bij Warung D’Carik Tibumana, gelegen nabij de betoverende Tibumana Waterval. Deze waterval is een waar paradijs, omgeven door weelderig groen en bereikbaar via goed aangelegde trappen. Terwijl het water naar beneden stroomt en een verfrissende nevel in de lucht hangt, kun je genieten van de magie van deze natuurlijke pracht.

Zet je waterval-avontuur voort door een bezoek te brengen aan de Goa Rang Reng Waterval, een verborgen juweel in een weelderig oerwoud.

Ubud watervallen

Namiddag: Het Magische Monkey Forest en Afsluitende Reflectie

De middag nodigt je uit om het Monkey Forest te verkennen, een plek waar speelse apen door weelderig groen dartelen. Dit heilige bos biedt een unieke kans om deze schattige dieren van dichtbij te zien terwijl ze hun eigen wereld bewonen.

Terwijl de zon langzaam ondergaat en een gouden gloed werpt over het landschap, keer je terug naar Ubud met een hart vol herinneringen en een ziel gevoed door de betovering van de dag. Van de majestueuze rijstvelden en spirituele tempels tot de verfrissende watervallen en speelse apen, je dag in Ubud was een aaneenschakeling van magische momenten. Terwijl je nadenkt over de prachtige ervaringen van de dag, kun je niet anders dan beseffen dat Ubud werkelijk een schatkist is vol natuurlijke en culturele schatten, wachtend om ontdekt te worden.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment