Skip links
Curacao Auto Huren

Auto Huren Curacao – Dit is belangrijk voor het boeken

Een auto huren in Curacao is essentieel om volledig te genieten van jouw vakantie. Je komt op deze manier het makkelijkst en het snelst op de mooiste delen van het eiland, waardoor je niks gaat missen! Het boeken van allerlei toers of taxi’s kost je een stuk meer geld en daarnaast is het rijden ook nog eens erg gemakkelijk. In deze blog vertellen je we alle ins & outs over het huren van een auto in Curaçao & het rijden ervan. Laten we snel beginnen!

Boek hier goedkoop je huurauto voor Curacao!

autoverhuur curacao
curacao rondtrip auto

Rijden op Curacao met je huurauto

Ah, de wegen in Curaçao! Over het algemeen zijn ze prima te doen, vooral de hoofdwegen zijn goed geasfalteerd. Maar wees gewaarschuwd, als je van de gebaande paden afwijkt, kan het zijn dat je de kuilen inrijdt en een bumpy ride krijgt. Maar geen paniek, je hoeft geen 4×4 te hebben om hier te rijden! En als het regent, kun je beter iets meer afstand houden van je voorganger dan normaal. Het asfalt kan met de heftige regevallen een stuk gladder zijn dan in Nederland.

Ben je niet zo van rijden in de drukte? Probeer dan de wegen tijdens de spits in Willemstad te vermijden. Bijna iedereen heeft een auto op Curaçao en zelfs voor kleine afstanden nemen de locals graag de auto. Dat kan wel eens zorgen voor drukte op de grote wegen en zelfs files op sommige plekken. Probeer dus de Caracasbaaiweg te vermijden als je tijdens de spits rijdt, anders sta je misschien vast en ben je de pineut. Rij voorzichtig en wees alert, anders krijg je misschien meer dan je hebt gevraagd.

Is autorijden op Curacao veilig?

Jazeker! Autorijden op Curacao is veilig en heerlijk ontspannend. Het verkeer is niet zo chaotisch als een moshpit op een metal concert en op een paar kleine uitzonderingen na, zijn de verkeersregels hetzelfde als die van ons kikkerlandje. Andere weggebruikers zijn over het algemeen niet zo roekeloos als een kamikaze-piloot en de meeste wegen zijn lekker berijdbaar. Dus stap in die auto en geniet van de rit!

Boek hier goedkoop je huurauto voor Curacao!

autoverzekering curacao
Auto huren in curacao

Verkeersregels op Curacao

  • Op Curacao geldt rechts rijden en links inhalen. Echter, bij wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per rijrichting is het toegestaan om rechts in te halen.

  • Bij een kruising moet je voorrang verlenen aan het verkeer aan de rechterkant, tenzij anders aangegeven door verkeersborden of haaientanden.

  • Op T-splitsingen geldt dit niet. Hier heeft de bestuurder die op de doorgaande weg rijdt, namelijk voorrang. Indien de weg ophoudt, moet je voorrang geven.

  • De rotondes op Curacao werken vrijwel hetzelfde als in Nederland, maar er zijn enkele uitzonderingen. Op sommige rotondes staan haaientanden en voorrangsborden. In dit geval moet de bestuurder die de rotonde oprijdt, voorrang verlenen aan degene die al op de rotonde rijdt. Let daarom extra goed op bij het naderen van deze rotondes.

Auto Huren Curaçao

Waar kun je het beste een auto huren Curaçao?

Je kunt het beste een auto huren via Rentalcars. Wij vinden dit platform erg fijn om te gebruiken omdat je in 1 oogopslag ziet welke auto’s beschikbaar zijn en welke het goedkoopste zijn. Zie het een beetje als het Booking voor auto’s. Je kan in de meeste gevallen al een verzekering ook afsluiten, waardoor dit je niet alleen geld maar ook gedoe scheelt.

Boek hier goedkoop je huurauto voor Curaçao!

Hoeveel kost een auto huren op Curacao?

Voor het huren van een auto voor 2 weken op Curaçao ben je ongeveer tussen de €650-1400 euro kwijt. Dit is natuurlijk erg afhankelijk welke auto je wilt huren. Is je doel om puur het eiland te verkennen over de algemene wegen? Dan zit je prima met een kleine auto zoals een Hyundai I10.

Heb je een huurauto nodig op Curaçao?

Wat ons betreft is het huren van een auto op Curaçao essentieel als je veel wilt zien. Er zijn taxi’s & openbaar vervoer beschikbaar, maar deze zijn veelal lastig te regelen zodra je buiten Willemstad gaat. Het is daarom erg fijn als je zelf kunt bepalen wanneer en waar je heen wilt. Zeker als je de Christoffel berg of stranden als de Grote Knip wilt zien dan kan je er niet onderuit zonder huurauto.

Waar op te letten bij huurauto?

Het huren van een auto heeft wel wat haken en ogen. We geven je een aantal tips waar je op moet letten zodra je een auto huurt:

  • Zo is het erg belangrijk om een goede verzekering af te sluiten die alle schade dekt. Dit kan je vaak al bij het huren zelf doen op de website van Rentalcars zelf. Laat je dan ook niet verleiden door een ”extra” verzekering, want dan betaal je eigenlijk voor iets wat je al hebt.

  • Autoverhuurbedrijven kunnen je heel gemakkelijk een andere auto meegeven dan de specifieke die je boekt. Dit komt omdat er altijd in de kleine regeltjes ”of een soortgelijke auto” staat vermeldt. Laat je niet snel uit de ”weg” slaan als ze je een ander meegeven maar vecht het altijd aan. Grote kans dat je dan voor hetzelfde geld een mooiere auto meekrijgt.

  • Maak altijd foto’s & een filmpje rondom de hele auto voordat je hem gebruikt. Neem hier echt even goed de tijd voor zodat je achteraf niet gezeur kan krijgen om krasjes of deuken die jij niet hebt veroorzaakt. Zelfs als de kras niet op het formulier van te voren stond, dan ben jij nog in goed recht als je er bewijs van hebt als de kras er al zat voordat je hem gebruikte.

flamingo curacao
vakantie curacao auto

Extra info en tips voor een auto huren

Nog wat handige zaken om rekening mee te houden als je een auto gaat huren.

Parkeren op Curacao

Je bolide stallen op Curaçao kost doorgaans niets, met uitzondering van bepaalde plaatsen in het hartje van Willemstad. Daar dien je gedurende de dag te dokken voor een parkeerplek. Hoe je zo’n betaald vak spot? Gewoonweg door de nummers die erop staan. Parkeer je wagen daar, dan moet je bij de parkeerautomaat betalen. De gangbare prijs bedraagt 1 gulden per uur. Ben je niet te beroerd om enkele honderden meters te stappen? Dan kun je vaak ook net buiten het centrum terecht op een ongenummerde parking. Hier is het gratis.

Tanken op Curacao verschilt op één belangrijk punt van tanken in Nederland. Je moet namelijk vooraf betalen voordat je kunt tanken. Je parkeert je auto bij de benzinepomp, loopt vervolgens naar de kassamedewerker en geeft aan voor welk bedrag je wilt tanken. Een bedrag van ongeveer 75 gulden is goed als je bijna een lege tank hebt. Na het betalen kun je je auto voltanken. Mocht je uiteindelijk minder tanken dan het betaalde bedrag, dan kun je met de bon het verschil terugkrijgen bij de kassa.

Navigeren op Curacao

De makkelijkste manier om de wegwijs te maken is door middel van Google Maps. Je kunt gemakkelijk de kaart van Curaçao downloaden en deze offline gebruiken. Hierdoor hoef je geen duur internet abbonement af te sluiten en kan je alsnog van alles vinden zoals tankstations, restaurants, winkels en nog veel meer.

Minimale leeftijd om een auto te huren

Om een auto te huren in Curcacao moet je minimaal 21 jaar zijn. Dit is een algemene regel die in veel landen geldt, omdat het risico op ongelukken lager zou liggen vanaf 21 jaar. Ben je jonger dan 21 en wil je toch een auto huren? Dan betaal je vaak een extra toeslag betalen.

Heb je een Internationaal rijbewijs nodig in Curacao?

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig op Curacao.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment