Skip links

Sarakiniko Beach – Het mooiste strand van Griekenland

Sarakiniko Beach in Milos is één van de mooiste stranden van Griekenland. Waarom? Bedenk jezelf hoe het maanlandschap eruit ziet, met uitzicht over de mooiste turquoise zee die je ooit hebt gezien. Prachtige structuren vormen uit de rotsen van Sarakiniko, aan de oostzijde en dus waar de zon opkomt. Dit is waarom deze hotspot op jouw bucketlist moet staan:

hotspots milos
sarakiniko milos

Sarakiniko Beach

In het Noorden van het eiland Milos vind je een prachtige wit-vulkanische kust, met als hoogtepunt Sarakiniko Beach. Dit prachtig stukje ”strand” wordt gekenmerkt door talloze bijzondere structuren die decennia eerder gevormd zijn. Door de (soms ruige) zee lopen de kliffen stijl af. Hierdoor is het niet alleen prachtig om te zien, maar ook ideaal om van te cliff-jumpen! Doe die echter wel alleen als de zee rustig genoeg is, omdat de stroming anders te heftig kan zijn dat je niet goed terug komt. Let wel op dat dit strand niet een typisch ”strand” is zoals je normaal gewend bent. Er is een heel klein stukje te vinden met daadwerkelijk zand. De rest wordt gevormd door de wit-vulkanische stenen.

Maanlandschap Milos
Sarakiniko Beach

Hoe kom ik bij Sarakiniko Beach?

Alhoewel het openbare vervoer op Milos best prima is, zijn de enige manieren om bij Sarakiniko Beach te komen met eigen vervoer of te voet. Dit laatste raden we af, aangezien het een flink stuk lopen is vanaf het dichtstbijzijnde dorpje, maar ook omdat het behoorlijk warm kan worden over de dag. Je kan op Milos een scooter, ATV of auto huren. Je zou ook een taxi kunnen boeken, alleen zijn deze vaak erg prijzig en gaan deze bijna nooit hele vroeg.

Waar zijn de mooiste fotoplekken Sarakiniko?

Als je eenmaal aankomt bij de parkeerplaats van het strand, kies dan de linker kant. Dit is het deel waar het kleine strandje zit, maar ook de mooiste rotsstructuren.

Must do: zonsopkomst zien

Wil je je bezoek aan dit bijzondere strand nog een tikkeltje specialer maken? Bezoek het strand dan tijdens zonsopkomst. Je kan namelijk de zon zien opkomen vanuit de zee. De witte rotsen kleuren fel oranje wat een magisch beeld geeft!

Leuke hotels in Milos

Een prachtig hotel op steenworp afstand van Sarakiniko beach is Sarakiniko Rooms. Je zal wel de auto moeten pakken om een hapje te eten, maar daar weegt de locatie zeker tegen op! Voor al onze favoriete hotels in Milos, check dan gauw deze blog!

hotels milos
hotels in milos

Milos hotspots die je moet zien

Benieuwd naar alle hotspots op Milos? Dan zit hier bij het goede adres! Milos is namelijk een relatief klein eiland met gigantisch veel mooie plekjes. Neem snel hier een kijkje voor de beste hotspots in Milos.

milos hotspots
stranden in milos

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment