Skip links

Port Barton – Relaxen op Palawan

Als je op zoek bent naar een extreem relaxte en leuke sfeer, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Port Barton op Palawan. Dit schattige dorpje bestaat uit hooguit 3 lange straten en een handjevol inwoners, maar het heeft erg veel te bieden! We nemen je mee in het leven van zon, zee en strand in het gezellige en relaxte Port Barton.

Port Barton Filipijnen

Port Barton

Port Barton is een dorpje op 4 uur rijden afstand van El Nido. Het is praktisch de ”tussenstop” tussen El Nido en Puerto Princesa. Dit dorpje bestaat volledig uit relaxen, eiland hoppen en strandjes bezoeken. Er zijn een aantal leuke restaurantjes en barretjes te vinden, mits je weet waar je moet zoeken! Al zijn er pinautomaten, raden we je aan om genoeg cash mee te nemen. Je kan vrijwel overal alleen betalen met cash.

Vervoer naar Port Barton

Je kan naar Port Barton rijden met een shared van. Deze gaan van El Nido of Puerto Princesa. De autorit duurt ongeveer 4 uurtjes. Bereid je voor op minimale beenruimte, want kans is groot dat je opgepropt zit in dit busje doordat de stoeltjes heel dicht op elkaar staan. Je boekt de van vaak het makkelijkst via je verblijf. Dit kost 600 PHP.

Restaurants in Port Barton

Port Barton is erg klein, waardoor het aanbod aan restaurants ook beperkt is. Toch hebben we een aantal goede restaurants voor jou ontdekt die je niet mag missen:

 • CocoRico Hostel Restaurant – De beste burgers eet je hier! Daarnaast is er van 19:00-19:30 gratis drank zoveel je wilt. Voor een gezellig avond met live muziek, spelletjes en een leuke sfeer moet je hier zijn!
 • Besaga Beachfront – Een schattig restaurantje & hotel aan het strand. Je kan hier lokaal op het strand eten met super leuke lampjes. Daarnaast is er van vrijdag t/m zondag een BBQ waar je zelf je eten kan kiezen. Een soort mini-markt met ”catch of the day”. Heel leuk!
 • Flavoroso Food House / Olive’s Crib – Lokaal tentje met goed betaalbaar eten. Eten is zeker aan te raden, al is het er niet heel druk. Verdient zeker meer toeristen dan er nu komen!
Restaurants Palawan

Port Barton Beach

Het mooiste aan Port Barton zijn de stranden. Voornamelijk Port Barton Beach is een fantastisch strand om de zonsondergang te zien. Met wat geluk krijg je een werkelijk spektakel te zien aan kleuren. Onder de locals hangt een geweldige en gezellige sfeer. Er zijn door de tyfoon Odette in 2021 erg veel schuine palmbomen te vinden waar je in kunt klimmen of aan kan schommelen! Zeker proberen!

Eilandtour

Port Barton bevindt zich in Palawan, dus ook hier kan je prima eiland hoppen! Al is het niet zo spectaculair als in El Nido, is het zeker aan te raden mocht je zin hebben in een leuke tour. De tours zijn ook goed betaalbaar (2000 PHP met z’n 2en) en gaan langs een aantal leuke eilandjes. Het mooie van deze tour is dat je ook goed kan snorkelen. Dit is in El Nido en Coron vaak wat tegenvallend.

Stranden Palawan

Beste stranden

Port Barton bestaat voornamelijk uit strand hoppen. Je kan ervoor kiezen om een scooter te huren en naar de stranden te rijden, of een veel leukere optie: huur een kano en paddel naar de stranden toe! Hier is een lijstje van de leukste stranden:

 1. White Beach
 2. Pamuayan Beach
 3. Starfish Island (Beach)
 4. Coconut Beach
 5. Port Barton Beach
Hotels Filipijnen

Verblijven in Port Barton

Omdat Port Barton tamelijk klein is, zijn de opties om te verblijven ook redelijk beperkt. Toch zijn er zeker wat leuke hotels en hostels te vinden waaronder een mega schattig en goed vormgegeven hotel!

 • Parrots Boutique Hotel – Onze favoriet om te verblijven om meerdere redenen: Super vriendelijk personeel, goed ontbijt, mooi zwembad, mooie & leuk vormgegeven kamers en lekkere sandwiches voor de lunch!
 • CocoRico Hostel – Mooi hostel met een goed restaurant. Centraal gelegen waardoor je binnen minuten op het strand zit.
 • Besaga Beachfront – Mooi en betaalbaar hotel aan het strand van Port Barton.
 • Holiday Suites Port Barton – Luxe verblijf in Port Barton met restaurant & bar. Enige plek waar je kan betalen met creditkaart.

Voor meer blogs over de Filipijnen, neem gauw hier een kijkje! Wist je trouwens dat boeken via onze links ons enorm helpt? We zouden het daarom ook erg lief vinden als je via onze links boekt! Dit kost je niks extra en voor ons weer een extra motivatie om alle tips voor jou uit te zoeken en te delen. Win-Win!

Leave a comment