Skip links
sugba lagoon siargao

Sugba Lagoon, Siargao – Verborgen paradijs

Ooit wel eens gehoord van Sugba Lagoon? Grote kans van niet! Dit komt omdat deze hotspot nog redelijk onbekend is, terwijl het echt waanzinnig is! Op nog geen 40 minuten rijden neem je een bootje vanaf het vaste eiland om dit werkelijk natuurwonder te ontdekken. In deze blog lees je alle info voor jouw bezoek aan Sugba Lagoon, Siargao.

Benieuwd naar een volledige gids over de Filipijnen? Kijk dan gauw hier!

Sugba Lagoon

Sugba Lagoon doet voor sommige wat denken aan het Raja Ampat van Indonesië. Het gebied bestaat uit een groot eiland met meerdere kleine eilandjes eromheen. Deze eilanden zijn flink bebost waardoor ze er erg groen en tropisch uitzien. Tussen alle eilandjes is kraakhelder blauw water te vinden. Dit samen creëert een erg idyllisch plaatje. Sugba Lagoon is vooral bekend bij de locals, dus verwacht zeker niet alleen hier te zijn. Het leukste aan deze prachtige plek is het kajakken over het prachtige blauwe water tussen de beboste kleine eilandjes. Kies je voor een lange tour, dan vervolg je ook nog je weg naar twee prachtige strandjes: Kawhagan Island en Pamomoan Beach. Hier later meer over.

Hoe kom je bij Sugba Lagoon

Je bereikt Sugba Lagoon door middel van een boot tour vanuit Del Carmen. Aangezien het gros van de toeristen verblijven in General Luna, zul je eerst in Del Carmen moeten komen. De makkelijkste manier is door middel van eigen vervoer, en dan specifiek een scooter. Je huurt een scooter al vanaf een aantal euro per dag. De wegen in Siargao zijn over het algemeen best goed en niet heel druk, waardoor het een prima bestemming is voor velen om te leren scooter rijden. Het duurt ongeveer 1.5 uur rijden vanaf General Luna. Eenmaal aangekomen bij de haven, loop je door naar het verkooppunt bij het water waar je kunt kiezen uit meerdere tours. Wij raden aan om tour B+ te doen. Deze is één van de duurdere, maar hierdoor maak je er wel een leuke dag tour van! De boot heeft ruimte voor 6 personen en je betaalt per boot. Het is dus aan te raden om met een groep van 4-6 te gaan om de kosten te dekken. Je kan er ook voor kiezen om met onbekenden te gaan mocht je daar rond willen vragen of privé te gaan als je dat liever hebt.

Kosten Sugba Lagoon

De kosten voor Sugba Lagoon zijn onderverdeeld in een aantal aspecten:

op het moment van schrijven is dit de koers Euro – PHP: 1:58

  • Tour A – 2150 PHP: Sugba Lagoon
  • Tour B – 2700 PHP: Sugba Lagoon & Kawhagan Sand Bar OF Pamomoan Beach
  • Tour B+ – 3050 PHP: Sugba Lagoon & Kawhagan Sand Bar & Pamomoan Beach
  • Tour C – 3050 PHP: Sugba Lagoon & Kawhagan Sand Bar OF Pamomoan Beach & Mangrove View Deck
  • Tour D – 3650 PHP: Sugba Lagoon & Kawhagan Sand Bar & Pamomoan Beach & Mangrove View Deck

Daarnaast betaal je nog per persoon 100 PHP extra voor de entree fee. De kosten van de tour gaat per boot. Je bent dus stukke goedkoper uit zodra je met meerdere mensen een boot huurt dan wanneer je het privé doet.

Siargao boottour

Kawhagan Island

Kies je voor tour B, C of D dan ga je zeer waarschijnlijk langs Kawhagan Island. Dit prachtige eiland beschikt over een sandbar en ontelbaar grote palmbomen. Het eiland is niet zo ruig als dat het eruit ziet, maar daardoor kan je wel lekker even ontspannen op het gras met een heerlijke kokosnoot. (Tip: Neem een handdoek mee)

Pamomoan Beach

Pamomoan Beach is een strand wat aan de andere kant van Sugba Lagoon. Dit strand is precies hoe je een paradijselijk strand in de Filipijnen voorstelt: spierwit zand, mooie hoge palmbomen en een helderblauwe zee. Het is de ideale plek om een strandwandeling te doen of, mocht je trek hebben, wat te lunchen. Het eten is, voor Filipijnse begrippen, wat aan de prijzige kant. We raden dus aan wat snacks mee te nemen op de boot wil je kosten besparen.

Helemaal zin gekregen in je vakantie naar de Filipijnen? Kijk dan gauw hier voor meer blogs! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen! Benieuwd naar een volledige gids over de Filipijnen? Kijk dan gauw hier!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment