Skip links

TukTuk Huren Sri Lanka – Touren als een local + Kortingscode!

Een Tuktuk huren in Sri Lanka is een ervaring die je lang niet gaat vergeten. Dat kunnen we je met zekerheid zeggen. Sri Lanka vinden wij één van de mooiste landen die we tot dusver hebben gezien, en hoe mooi is het dan als je het land ook nog eens kan zien door de ogen van een local! We vertellen je alles over het huren van een tuktuk in Sri Lanka en waar je rekening mee moet houden in deze blog. Daarnaast hebben we ook nog eens een super toffe kortingscode (TuktukRP) nu TIJDELIJK 15% korting tot 31 maart 2024 (boekingsdatum mag het hele jaar zijn)! speciaal voor jou zodat ook jij Sri Lanka kan ontdekken met de Tuktuk!

Tuktuk Huren Sri Lanka

Sri Lanka Reizen

Sri Lanka is een populaire vakantiebestemming in Azië om vele redenen. Het is een relatief klein land vergeleken met veel andere landen in Azië, waardoor je redelijk makkelijk het hele land kan zien in een aantal weken. Daarnaast is het erg budget vriendelijk en erg divers!

Waar Ligt Sri Lanka?

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan, net ten zuiden van India. Door zijn ligging is het voor velen een ideale vakantiebestemming omdat de vliegtijd redelijk meevalt voor Azië en goed te combineren is met India of de Malediven.

Tuktuk Rondreis

Wat is de beste tijd om naar Sri Lanka te gaan?

De beste tijd om naar Sri Lanka te gaan is afhankelijk van de regio waar je heen wilt gaan. Sri Lanka wordt onderverdeeld in 2 klimaten:

 • Noordoosten & oosten van Sri Lanka: Beste reistijd van mei tot september
 • Zuiden & westen van Sri Lanka: Beste reistijd van november tot april

Aangezien het midden en zuiden voor veel toeristen de populairste bestemming is in Sri Lanka, raden we aan om te reizen tussen november en april.

Tuktuk Huren Sri Lanka

De beste manier om Sri Lanka te ontdekken is door middel van een Tuktuk. Deze lokale en avontuurlijke manier is sinds de laatste paar jaar steeds populairder geworden, doordat het een erg unieke ervaring is die je bijna nergens gaat meemaken! De Tuktuk is een officieel vervoersmiddel in Sri Lanka, waarbij elke familie minstens 1 Tuktuk tot hun bezit heeft. Dit is ook zeker te zien in de cijfers, want op 22 miljoen inwoners zijn er 2 miljoen tuktuks te vinden! Aangezien deze zeker niet altijd gebruikt worden, zijn de oprichters van het bedrijf TukTukRental op het idee gekomen om de tuktuks namens de locals te verhuren aan toeristen. Zo maakt dit bedrijf het niet alleen mogelijk dat jij met je tuktuk door het land kan scheuren maar ook dat de lokale bevolking een extra centje ermee verdient.

Hoe huur ik een Tuktuk in Sri lanka?

De makkelijkste en beste manier wat ons betreft is het huren van een tuktuk bij TukTukRental. Met onze code ”TuktukRP” krijg je ook nog eens een leuke korting! Vergeet niet om deze toe te voegen bij je reservering.

Rijden door Sri Lanka

Hoe hard gaat een Tuktuk in Sri lanka?

Een tuktuk mag maximaal 40 km/h over de normale wegen in Sri Lanka, echter mocht je het risico willen nemen dan kan een goed onderhouden tuktuk zo 50-60 km/h aantikken! We raden echter aan om gewoon lekker rustig aan te doen en te genieten van de prachtige natuur om je heen. Daarnaast is het ook goed om te weten dat een tuktuk, onder andere door zijn maximum snelheid, niet de snelweg op mag. Zet daarom bij je Google Maps of routebeschrijver de snelwegen en tolwegen uit!

Wat voor rijbewijs heb je nodig voor een Tuk tuk?

Voor het rijden van een tuktuk in Sri Lanka heb je een lokaal rijbewijs nodig. Deze kan je aanvragen bij Tuktuk Rental voor 40$. Het is wel noodzakelijk om een internationaal rijbewijs te hebben met Type B voertuigen. Je kan ook zelf je rijbewijs aanvragen en ophalen bij het AAC kantoor in Colombo, maar dez eis alleen open tijdens werkdagen van 8:00 – 15:00. Dit kost 21$.

Wat past er in een Tuktuk?

Reizen met zo’n klein wagentje brengt natuurlijk wel de nodige uitdaging met zich mee, dus hoe zit dat met je bagage en hoeveel personen passen er eigenlijk in? De tuktuk heeft plek voor 3-4 personen, waarbij 1 rijdt. Achterin op het krappe bankje kan je dus met 2-3 personen zitten. Reis je met z’n 2en? Dan kan je een best wel lekker zitje maken daar achterin! Verder heb je nog een bagage ruim, waar je met gemak 1 grote backpack en een daypack kwijt kan. 2x 40-50L backpacks passen er ook zeker als je ze goed stapelt.

Handig om mee te nemen in de Tuktuk

 1. Bagagesloten – Handig om je bagage mee op slot te doen als je deze achter laat in de tuktuk
 2. Kabelslot – Wil jij je bagage echt veilig houden tegen diefstal? Dan is een kabelslot een nog beter idee! Deze maak je met gemak vast ergens aan je tuktuk zodat niemand je spullen mee kan nemen
 3. Sarong – Om de tempels in Sri Lanka te bezoeken moeten de knieën en schouders bedekt zijn, ook voor mannen. Vandaar dat een Sarong altijd van pas komt als je wilt stoppen voor een tempel.
 4. Flightbag – Ideaal voor degene die met een backpack reizen! Houdt je backpack netjes en zorgt er ook nog eens voor dat die op slot kan
 5. Reisbestekset – Met deze reis bestekset kan jij onderweg makkelijk snacken, maar ook een king coconut (de lokale kokosnoot) makkelijk nuttigen zonder plastic rietje te moeten gebruiken
Rondreis Sri Lanka

Kosten huren Tuktuk

Lijkt dat scheuren met zo’n tuktuk jou wel wat? Dat snappen we! Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan, al moeten we eerlijk zeggen dat dit best goedkoop is vergeleken met het alternatief dat je een privéchauffeur hebt tijdens je reis. Dit zijn de kosten voor het huren van een tuktuk:

 • 14$ – 22$ per dag (ligt aan de lengte van je trip)
 • Benzinekosten (een tuktuk slurpt best wat benzine, dus hou rekening met dagelijks tanken)
 • Accessoire kosten (koeler, muziekbox etc.), vanaf 1$ per item per dag
 • Borg van 150$
 • Onderhoudskosten (5-10$) indien je er meer dan 1000 KM mee gaat touren
 • 40$ lokaal rijbewijs

Tuktuk Huren Goedkoop

En als kers op de taart hebben we ook nog eens een kortingscode voor je! Met de code TuktukRP krijg je 5% korting op jouw reservering bij tuktukrental. Zo kan jij een tuktuk goedkoop huren.

Pech onderweg?

Heb je pech onderweg met je Tuktuk? Dan hoef je zeker niet te vrezen, want doordat vrijwel alle locals gespecialiseerd zijn in het onderhouden van een Tuktuk, helpen zij je zo snel mogelijk weer de weg op. Zelfs als je tuktuk afslaat midden op de weg komen ze snel genoeg naar je toe gesprint om je te helpen. Maak je dus niet druk als je tuktuk het even niet meer doet!

Treinreis Kandy – Ella

Een erg populaire activiteit in Sri Lanka is de treinreis tussen Kandy en Ella. Deze rit staat tussen het rijtje mooiste treinreizen van de wereld, dus genoeg reden om hem zelf ook te ervaren! Maar hoe doe je dat met de Tuktuk? Tuktuk Rental heeft de mogelijkheid om je tuktuk op te halen en te brengen naar je eindpunt. Hierdoor kan jij zonder je zorgen te maken om je bagage en je tuktuk toch deze doen!

Een andere optie is om heen en weer te gaan met de trein, zodat je zelf weer verder rijdt met je eigen tuktuk. Dit is goedkoper dan je tuktuk brengen, maar kost je wel een hele dag.

Alle informatie over de treinreis tussen Kandy en Ella lees je hier!

Treinreis Ella Kandy

Reisroute Sri Lanka

Voor de beste reisroute door Sri Lanka kan je het beste terecht bij deze blog. We vertellen je wat de beste route is voor je rondreis door Sri Lanka voor 2 weken, 3 weken en toevoegingen voor zelfs 4 weken!

Sri Lanka reisadvies

Het reisadvies van Sri Lanka is momenteel geel, maar door de slopende economische crisis schrikt reizen naar Sri Lanka voor veel toeristen toch af. Al snappen we volledig dat dit erg zorgwekkend klinkt, merk je er als toerist vrij weinig van. Benzine kan soms uitverkocht zijn bij een benzine station, maar vaak 1 station verder kan je nog prima tanken. Het is dus belangrijk om altijd op tijd te tanken, zodat je niet plots zonder komt te zitten. Verder kunnen we uit ervaring spreken dat Sri Lankanen één van de vriendelijkste en meest behulpzame mensen zijn die we hebben ontmoet.

Heb je helemaal zin gekregen om te reizen door Sri Lanka? Dat snappen we! Kijk daarom voor meer reisinspiratie hier.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment

 1. Hi! Helaas kloppen jullie prijzen niet meer! Met jullie kortingscode kost een tuktuk duren (bij 14 dagen huur) 20,90 per dag! Verder, top informatie! Groetjes Marcella

  1. Hi Marcella, Goed dat je het zegt! We gaan het meteen aanpassen. Groetjes, Sam en Thomas