Skip links

Siargao, Filipijnen – alle hotspots voor jou

Siargao is één van de populairste eilanden in de Filipijnen, met een goede reden! Dit redelijk kleine eiland is mega divers en heeft daardoor veel te bieden. Met één van de beste surfspots ter wereld is het een werkelijk walhalla voor surfers, maar ook voor niet-surfers is er genoeg te vinden! In deze blog vertellen we je alle hotspots op Siargao.

Siargao hotspots
Sunset Bridge Siargao

Cloud 9 – één van de beste surfplekken ter wereld

De nummer 1 reden voor velen om naar Siargao toe te gaan is het surfen. Dit komt namelijk door één van de beste surfplekken ter wereld: Cloud 9. Doordat Siargao het eiland het meest ten oosten ligt van de Filipijnen, zorgt de oceaan voor de perfecte golven. Je vindt er golven voor alle moeilijkheden, waardoor het perfect is voor zowel onervaren als ervaren surfers. Het enige nadeel van deze surfplek is dat sinds oktober 2022 de entrance fee flink verhoogd is naar 250 PHP per persoon voor de restauratie door de schade van de orkaan. Alsnog een erg toffe hotspot in Siargao!

Cloud 9 Siargao
Surfen Siargao

Magpopompko Rock Pools

Een erg unieke hotspot op Siargao is de Magpopomko Rock Pools. Deze natuurlijke rock pools zijn het beste zichtbaar tijdens het eb getij. Hierdoor kan je heerlijk ontspannen in deze kraakheldere pools. Het is één van de mooiste natuurverschijnselen van Siargao en daardoor 1 die je niet mag overslaan.

Magpopomko Rock Pools
Maasin Bridge River

Maasin Bridge River

Op de weg naar Magpopomko Rock Pools kom je langs de Maasin Bridge River. Deze rivier is een belangrijke plek voor het dorpje die hieraan mondt. Het is namelijk dé toeristische attractie en inkomstenbron voor vele locals. Je kan hier op een erg fotogenieke plek op een raft staan, of een tour maken met een kayak naar de secret lagoon. Dit laatste zouden we niet zo zeer aanraden, aangezien dit redelijk tijdrovend en behoorlijk aan de prijs is. Heb je beperkte tijd, stop dan hier vroeg in de ochtend voor een leuke foto en vervolg je weg naar de andere hotspots.

Sugba Lagoon – Raja Ampat van de Filipijnen

Op zo’n 1 uur rijden vanaf General Luna kan je een boottour doen naar Sugba Lagoon. Dit wordt ook wel de Raja Ampat van de Filipijnen genoemd, door de prachtige groene heuvels en kraakheldere water. Alle informatie hierover lees je hier!

Sugba Lagoon siargao
Sugba Lagoon

Lokaal eten bij Annattos

De Filipijnen staat bekend om een niet al te spannende eigen keuken helaas, maar als je écht een keer goed lokaal wilt eten dan moet je bij Annattos zijn. Dit lokale restaurantje is te vinden bij het hostel Ayo Siargao. Lokaal eten bestaat veelal uit BBQ, maar ook de soep en aubergine salade zijn om te smullen! Probeer vooral alle soorten kipgerechten van de BBQ uit want deze zijn echt niet normaal lekker.

Lokaal Restaurant Siargao
Lokaal eten Filipijnen

Surfen & Chillen op Pacifico Sunrise Beach

Op zo’n uurtje rijden van General Luna vind je Pacifico Sunrise Beach. Dit strandje is een heerlijk plekje om te genieten van de rust of voor de surfers onder ons, een paar mooie golven pakken. Je vindt er een schattig restaurantje aan het strand genaamd Sunrise Bar. Hier kan je het een en ander kopen zoals een kokosnoot. Een leuke stop voor als je een rondje eiland doet.

Stranden Siargao
Sunrise Pacifico Beach

Coconut Tree Deck

Één van de populairste plekken, maar grappig genoeg ook de plek waar je vrijwel altijd langs komt als je ergens anders heen wilt: Coconut Tree Deck. Dit gebied staat bekend om, je raadt het al, palm bomen. En ook niet een paar, maar duizenden. Vanaf de berg heb je een waanzinnig uitzicht over de ontelbaar mooie bomen.

Coconut Tree Deck Siargao
Palm Trees Filipijnen

Gezellig eten bij Kurvada

Kurvada is een restaurant in de binnenstad van General Luna. De keuken bevat lokale gerechten, wat over het algemeen 1 grote barbecue omvat. Het lekkere en goedkope eten is niet alleen al een goede reden om hier naartoe te gaan, maar ook de gezelligheid. Je eet hier namelijk met z’n allen bij elkaar. Nadat je je eten hebt gekregen schuif je jezelf tussen een tafeltje en spreek je met elkaar hoe je dag was.

Lekkerste Bananenbrood bij Pan Pinoy Bakeshop

Een mega lekkere en budget tip voor Siargao is bananenbrood kopen bij Pan Pinoy Bakeshop. Je koopt hier voor een paar euro een gigantisch bananenbrood, al kan je ook een aantal plakken en wat andere lekkernijen kopen voor je ontbijt hier. De Filipijnen staat echt bekend om de bakkertjes met veel te zoete broodjes, al zijn deze allemaal wel erg uniek en leuk om een keer te proberen.

Voor meer Restaurant Tips in Siargao kan je hier terecht!

Bakker Siargao
Filipijnen bakker

Verblijven in de mooiste hotels van Siargao

Siargao is ietwat toeristisch, maar daardoor zijn ook talloze prachtige verblijven te vinden op dit mooie eiland. De verblijven deden ons wat denken aan de unieke verblijven die je ook op Bali kunt vinden. Zo heb je onder andere prachtige bamboo huisjes, luxe villa’s aan het strand of hippe surf camps waar je prima een week of 2 kunt verblijven.

Onze favoriete hotels in Siargao

Helemaal zin gekregen in je vakantie naar de Filipijnen? Kijk dan gauw hier voor meer blogs! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen! Benieuwd naar een volledige gids over de Filipijnen? Kijk dan gauw hier!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment