Skip links

Koh Nang Yuan Viewpoint – Dit moet je weten!

Net voor de kust van Koh Tao ligt het piepkleine eilandje Koh Nang Yuan. Je kan de eilandjes zien vanaf de west kant van Koh Tao en et is zelfs zo dichtbij dat het bijna te zwemmen is. De eilandgroep is razend populair, voornamelijk vanwege het Koh Nag Yuan Viewpoint. Vanaf dit punt heb je een waanzinnig uitzicht! Het is belangrijk om het één en ander te weten voordat je hier heen wilt. In deze blog vertellen we je alles!

Check deze blog voor onze mini reisgids van Koh Tao!

Koh Nang Yuan Viewpoint
Koh Nang Yuan Eiland

Hoe kom je op Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan is een eilandgroep die alleen bereikbaar is per boot. Dit wordt vanaf Koh Tao veelal gedaan met longtail boten. Dit zijn lange lokale bootjes. Om zo’n boot te boeken kan je het beste aan een local aan het strand vragen of zij beschikken over een boot, of iemand kennen die je kan brengen. Regel dit minstens een dag van te voren, zodat je zeker weet dat je kan en hoe laat je gaat. We raden je aan om zo vroeg mogelijk te gaan, maar doordat het resort op het eiland bepaald vanaf hoe laat gasten welkom zijn, kan het zijn dat je pas rond 9:00 het eiland op kan.

Een return ticket kost ongeveer tussen de 1000-1200 Thaise Baht (ongeveer €30,-). Vervolgens betaal je nog 250 Thaise Bath per persoon als entree kosten. Het is hiermee zeker niet de goedkoopste hotspot om te ontdekken, maar zeker wel waard!

Boek hier je bus & ferry tickets naar Koh Tao!

Koh tao

Verblijven op Koh Nang Yuan

Je kan ook verblijven op Koh Nang Yuan. Mocht je echt even het eilandleven willen ervaren, duiken vanaf de kust en het eiland zien zonder andere toeristen? Dan raden we je zeker aan om hier te verblijven. Rondom Koh Nang Yuan zitten een aantal van de beste duikplekken van Koh Tao, dus hoe gaaf als je dat kunt ontdekken vanaf de kust!

Boek hier je verblijf op Koh Nang Yuan!

Foto’s bewerken zoals wij dat doen? Dat kan!

Ben jij benieuwd hoe wij onze foto’s bewerken? Dan hebben we goed nieuws! Je kan jouw foto’s op dezelfde manier bewerken in slechts 1 klik. Dit doe je door middel van een ”preset”. Dit is als het ware een filter voor je foto die je kan gebruiken in de app ”Lightroom”. Bij aankoop van onze filters ontvang je een gratis gids hoe je de filters moet installeren. Super beginners vriendelijk dus!

Klik hier voor onze foto filters!

fotofilters voor thailand
fotofilters voor azie

Hike naar Koh Nang Yuan Viewpoint

De reden voor veel mensen om naar Koh Nang Yuan te gaan is voor het viewpoint. Deze is te voet in ongeveer 15-20 min te bereiken vanaf de pier. Het eerste deel is over de zandbank heen, die vaak onder water staat. Het is dus verstandig om slippers te dragen of schoenen die makkelijk aan en uit kunnen. Een groot gedeelte omhoog is erg goed te doen, vanwege aangelegde tredes. Het laatste deel vereist wat

Tip: kom zo vroeg mogelijk. Het uitzichtpunt is niet geschikt voor enorm veel mensen, dus wil je hier een mooie foto maken dan moet je zeker vroeg zijn!

hike koh tao viewpoint
Koh tao highlights

Verberg je water & snacks!

Eigen drinken en eten meenemen naar het eiland is verboden vanwege het afval wat achter blijft op het eiland. Helaas liggen de prijzen op Koh Nang Yuan wel aan de hoge kant, en met de prijs van de tour er al bij kan het zo een best wel dure trip worden. Wil je je waterfles meenemen? Verstop deze dan in je tas op de boot. Neem natuurlijk wel al je afval netjes mee van het eiland af.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment