Skip links

Maya Bay in Thailand & meer: Boottour Koh Phi Phi

Koh Phi Phi staat vooral bekend om de boottour rondom het onbewoonde Koh Phi Phi Le waar je onder andere Maya Bay vindt. Je kan hier allerlei prachtige hotspots vinden. Het is daarom ook dé activiteit die je moet doen als je Koh Phi Phi, Krabi of Phuket bezoekt. Je hoeft namelijk niet per se op Koh Phi Phi te verblijven om dit prachtige eiland te bezoeken, maar kan dit ook via andere delen in Thailand doen. Hoe? Dat lees je verderop in onze blog.

Maya bay Thailand
baby haaien maya bay

De film ”The Beach” met Leonardo di Caprio

Koh Phi Phi Le is vooral bekend geworden vanwege de Film ”The Beach”, waarin Leonardo Di Caprio samen met een groep anderen besluiten te zwemmen naar een nog onbekend eiland. Ze komen aan op Maya Bay, wat het mooiste strand is die ze ooit hebben gezien. Het is bijna magisch, aldus de film. Geen wonder dat

Waar boek ik een tour naar Koh Phi Phi Le?

Je kan Koh Phi Phi Leh bezoeken door middel van een boottour. Deze boottour kan je nemen vanuit Koh Phi Phi met een longtail boot (traditionele boot), of vanuit Krabi of Phuket. Hierbij ga je dan met een speedboat richting het eiland om zo op dezelfde manier de mooiste plekken te ontdekken. Het nadeel van de laatste optie is wel dat je altijd rondom het drukste moment van de dag er te zijn, waarbij Maya Bay echt overspoeld is met toeristen. Daarom raden we je aan om een tijdje op Koh Phi Phi te verblijven.

Alle tips over Koh Phi Phi, waaronder waar je moet verblijven en eten, vind je hier!

Je boekt hier het makkelijkst een tour naar Koh Phi Phi Le van te voren.

Maya bay tour
mooiste strand van thailand

Maya Bay

Maya Bay is voor velen dé highlight om een bezoek te brengen aan dit eiland. Het is een spierwit strand, met erg bijzonder fijn zand wat heerlijk aan je voeten voelt. Daarnaast is deze baai een broedplaats voor haaien. Het zal je dan ook niet verassen dat je zo nu en dan een baby haai vorobij ziet zwemmen. Om de natuur te beschermen zijn er sinds 2022 strenge regels opgesteld zodat het welzijn van de haaien goed bewaard blijft. Hioerdoor mag je niet meer zwemmen in deze baai en mag je er tot kniehoogte in het water staan voor een foto.

Entree kosten Maya Bay

Omdat Maya Bay een beschermd natuurreservaat is, moet je los van je tour ook nog wat betalen om het strand te kunnen bezoeken. Dit geld wordt, als we de regering mogen geloven, gebruikt om het welzijn van de dieren te beschermen. Ook zou er een maximum aantal mensen op het strand per dag toegelaten zijn, al kregen wij die indruk niet zo zeer. Je betaalt voor entree 400 PHP (zo’n €7,-) om een uur op het strand te mogen zijn. Niet bepaald goedkoop, maar de locatie zelf is wel echt een plaatje!

Boek je trip naar Maya Bay hier!

Wanneer Maya Bay bezoeken?

Maya Bay kan gigantisch druk worden. Het is dus verstandig om er voor of na de drukte te zijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat je er bent zoder dat het te druk is, is door middel van een privétour. Hierdoor kan je aangeven dat je eerst naar Maya Bay toe wilt gaan voordat iedereen er is. De beste tijd is rond 8:00-9:00. Daarna kan het echt heel druk worden en sta je mogelijk zelfs in de rij om het strand op te kunnen.

Let op: Maya Bay is gesloten elk jaar in Augustus & September ter bescherming van de natuur

Phi Leh Lagoon
Pih Leh Lagoon

Phi Leh Lagoon

Een andere prachtige bezienswaardigheid is Phi Leh Lagoon. Zoals de naar al zegt, is dit een prachtig zout water meer midden in het eiland. Je kan dit meer bereiken per Longtail Boot als het eb is, en ook met een speedboot mocht het tij hoog genoeg staan. Het is echt een magische plek om even uit te rusten of een beetje af te koelen in het water.

Snorkelen met babyhaaien

Zwemmen en snorkelen is in Maya Bay niet toegestaan, maar ga je met de boot om de baai heen, dan kan je daar wel snorkelen. Dit is het gedeelte waar Maya Bay uitmondt als het ware, waardoor de kans op baby haaien zeker aanwezig is. Zwem het liefste wel een stukje van de boten af, want de gidsen hebben de gekke gewoonte om de vissen te voeren…

tour maya bay
viking cave

Viking Cave

Viking Cave is ,zoals de naam al aangeeft, een grot aan de zijkant van het eiland. De grot staat bekend als broedplaats van de Aziatische Gierzwaluw. Deze nestjes zijn uniek in zijn soort, omdat deze niet van takjes en bladeren worden gemaakt maar van het speeksel van de dieren. Hierdoor zijn ze helaas ook erg populair in de Chinese keuken om er onder andere soep van te maken. De nestjes worden door de locals geoogst en verkocht op de lokale markten. Je mag de grot zelf niet in, al is dit vaak ook niet mogelijk door de ontstuimige zee.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment