Skip links

Co van Kessel – Fietsen door Bangkok doe je zo!

Als je naar Azië reist is een fietstour misschien niet het eerste waar je op zou komen, maar de Co van Kessel fietstour door Bangkok is misschien wel het leukste wat je gaat doen tijdens je reis! We nemen je in deze blog mee met onze ervaring en vertellen we je waarom ook jij Bangkok op de fiets moet ontdekken.

Co van Kessel Fietstour
Fietsen door bangkok

Fietsen door Bangkok, hoe het begon

Het kan ook niet anders dan dat deze activiteit allemaal begonnen is bij een Nederlander: Co van Kessel. Deze, inmiddels overleden, Nederlander woonde al een tijdje in Bangkok en zag de mogelijkheid om deze gigantische stad op een totaal andere manier te ontdekken. Op zijn mountainbike tourde hij door de kleine straatjes en zag door alle chaos de rust die deze stad ook te bieden heeft. Met Chinatown als uitvalsbasis, ontdek je deze stad op de fiets op een totaal andere manier. Om deze ervaring met anderen te delen, bedacht Co om Co van Kessel fietstours te organiseren. Nu dik 30 jaar later zijn deze tours alleen maar populairder geworden, met zijn dochter die het bedrijf heeft overgenomen.

Boek hier je fietstour met Co van Kessel!

Soorten fietstours door Bangkok

Co van Kessel biedt meerdere soorten tours aan die allemaal in een halve dag te doen zijn. Hierdoor kan je naast je tour nog genoeg doen die dag of lekker uitrusten bij het zwembad bij dit heerlijke hotel. Dit zijn de 3 soorten fietstours die Co van Kessel aanbiedt:

  1. 3 uur durende fietstour overdag
  2. 5 uur durende fiets & boottour overdag
  3. 3 uur durende fietstour ’s avonds

Onze ervaring met de 5 uur combi tour Co van Kessel

Fietsen door Bangkok

Wij kozen ervoor om de 5 uur durende combi tour te doen van Co van Kessel. Hierbij fiets je eerst een deel vanaf het hoofdkantoor langs allerlei prachtige tempels, mooie straatjes en verborgen lokale plekjes. Omdat het altijd druk is in Thailand, zal je merken dat je al gauw van de grote wegen afraakt en al snel de kleine, vaak wat onbekende straatjes induikt. De tourgidsen weten gelukkig precies waar ze zijn en wisselen de route elke keer een beetje aan, waardoor het elke keer weer anders is.

fietstour door bangkok
grote gouden boeddha bangkok

Boottocht door Bangkok

Vervolgens vervolgden we onze weg met een traditionele longtail boot over de Menam, de grootste rivier die dwars door Bangkok heen loopt. Deze rivier is een belangrijke inkomstenbron voor Bangkok, door de handel die het met zich meebrengt en de boottours die hier gedaan worden. Zo kan je ook een avondje op een stuk grotere boot dineren en genieten van het uitzicht. Deze activiteit boek je hier! Na een kleine 10 minuten verandert het uitzicht over de grote wolkenkrabbers in kleine traditionele huizen en tempels, doordat je met de longtail boot de kleine straatjes in duikt. Even een pitstop om een tempel te bewonderen en de vissen te voeren en dan weer door. Je zal vanuit de boot de mooiste tempels zien, waaronder de Wat Paknam Phasi Charoen & Wat Khun Chan, gigantische gouden en witte boeddhas die je echt sparkeloos laten.

Geen zin in fietsen maar wel in de boottour? Dan kan je deze los boeken via deze link!

boottour door bangkok
varen door bangkok

Lokaal lunchen & nog veel meer tempels

Na een indrukwekkende boottour vervolg je je weg met de fiets. Je gaat langs allerlei schattige kleinere wijken, waar je vervolgens bij een super lokaal ”restaurantje” belandt. Hier krijg je een thaise lunch zoals het hoor: overheerlijke curries, een drankje en natuurlijk een hoop rijst. Dat gaat er goed in na een inspannende ochtend! Na een kleine fietstocht baan je je langs het spoor weer terug met de fiets bij het hoofdkantoor van Co van Kessel. Een zeer geslaagde dag.

Boek hier je fietstour met Co van Kessel!

Temple bangkok
gouden temple Bangkok

Tips Bangkok

Benieuwd naar wat je nog meer allemaal kunt doen in Bangkok? Neem dan snel hier een kijkje zodat je niks mist!

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment