Skip links

Bangkok Chinatown: alle hotspots voor jou!

Iedereen moet wel een keer in Bangkok geweest zijn en dan vooral Chinatown. Deze gigantische stad van ruim 10 miljoen inwoners is het hart van Thailand. Een populaire wijk binnen Bangkok is China Town, en met genoeg redenen! Het bruisende Chinatown is overdag een Walhalla voor leuke koffietentjes, verborgen straatjes met streetart en mooie tempels. In de avond worden de grote straten omgetoverd tot een waanzinnige street-food markt. Dit zijn de hotspots die je niet mag missen in Bangkok, Chinatown.

Dit zijn de leukste hotels in Thailand!

Oorsprong van Chinatown in Bangkok

De oorsprong van Chinatown in Bangkok stamt uit 1782, toen het grootste deel van Chinatown dé plek was voor Chinese immigranten om te verblijven. Over de honderden jaren heen is dit centrum uitgegroeid tot 1 van de gorotste Chinatowns ter wereld, met als resultaat een gigantisch toeristische trekplijster. De bekenste straat is de Yaowarat Road. Deze straat dient als slagader recht door het hart van Chinatown en is daardoor ook niet te missen.

Slow Coffee bij Mother Roaster

Begin je dag goed met een heerlijke slow coffee bij Mother Roaster. Dit ietswat verborgen koffietentje zit in een leuk en opkomend deel van Chinatown. Dit cafe zit op de 1e verdieping van, wat het lijkt, een verlaten warenhuis. Niets is minder waar, wat zodra je via de binnenkant de wat gammele houten trap oploopt zal je vanzelf zien dat het een super leuk koffietentje is. De koffie wordt op speciale filter manieren gebrouwen waardoor je hele lekkere en zachte tonen krijgt.

Bewonder de Street art bij Talat Noi

Onderweg naar Mother Roaster, kom je door de straat Talat Noi. Deze toffe straat zit vol met prachtige streetart. Als je dan toch al onderweg bent naar de koffietje in de buurt is dit erg leuk om mee te pakken.

Ga op fietstour door Bangkok met Co van Kessel

Een activiteit die je niet mag missen is de fietstour door Bangkok met Co van Kessel. Benieuwd waarom? Dan kan je terecht bij deze blog! Ben je toch al van plan om deze tour te boeken? Dat kan je dan doen via deze link:

Boek hier je fietstocht door Bangkok

Aanschouw de gigantische Golden Buddha Tempel Wat Traimit

Op loopafstand vanaf het centrum van Chinatown kom je bij een waanzinnig mooie tempel: de Golden Buddha (Wat Traimit). De tempel heeft deze naam te danken aan de 5500kg gouden boeddha die er te beschouwen is. Dit standbeeld is mogelijk al bijna 700 jaar oud maar is pas sinds 1950 bekend dat het standbeeld uit puur goud bestaat. Daarvoor was het beeld ingewikkeld met ander materiaal om de waarde te verbergen. Met zijn gewicht is het de zwaartste massief gouden boeddha ter wereld. Je aanschouwt dit prachtige standbeeld in de Wat Traimit tempel, die uit de 18e eeuw stamt.

Verblijven in Chinatown

Chinatown is niet alleen een super leuke wijk om rond te dwalen, maar het is ook een ideale locatie om te verblijven! Er zitten ontzettend veel hotspots op loopafstand en er zijn genoeg mogelijkheden om rond te komen zoals metrostations en tuktuks. Dit zijn onze favoriete hotels in Bangkok, Chinatown:

  1. Lhong Yaowarat Hostel – Schattig vintage hotel midden in het centrum maar alsnog erg stil
  2. Tamni – Beste hostel die je kunt vinden in Chinatown en misschien wel heel Bangkok
  3. Ago Hotel Chinatown – Mooie privékamers, clean en modern ingericht.

Ontdek de Nachtmarkt van Bangkok

Misschien wel de nummer 1 reden om Chinatown te ontdekken is de nachtmarkt die vanaf een uur of 17:00 begint op te bloeien. De gigantische billboards die boven de bekendste Yaowarat staat hangen waar prachtige oude bussen en tuktuks doorheen rijden geven een super toffe sfeer. Deze dagelijkse nachtmarkt is één van de grootste die wij ooit hebben aanschouwd, met vrijwel alleen maar eten! Je kan er daarom ook van alles te vinden. Om het wat minder overweldigend te maken en ervoor te zorgen dat je niet bij een tourist trap eindigt, raden we je deze tenten aan om uit te proberen:

Jek Pui

Eten als een local? Dan moet je bij Jek Pui zijn. Deze tent is geopend van 14:00 tot 19:00 en serveert op de meest basic manier de lekkerste curries. En dan hoor ik je denken, basic? Precies, want je eet letterlijk op een plastic stoeltje tussen alle locals. Laat dit je a.u.b. niet afschrikken, want de smaak van deze curries zijn echt niet te overtreffen. En dat ook nog eens spotgoedkoop, voor maar 40-50 Thaise Baht (€1.30)

Let op: het eten is snel uitverkocht, dus kom op tijd

Fikeaw

Één van de beste plekken plekken om in de avond street food & vooral seafood te eten is Fikeaw. Deze tent zit in een zijstraat van de Yaowarat straat en serveert de lekkerste seafood. Er staat meestal een rij, maar dit loopt meestal best goed door. Tijdens het wachten krijg je een heuze kookshow met een hoop vuur! Heb je een beetje budget? Dan raden we je aan om voor de kreeft te gaan. Deze worden namelijk per stuk verkocht en je doet ze er een flinke dienst mee om er 1 te bestellen. Daarnaast zijn ze overheerlijk!

Kreeft Chinatown

Nog meer favorieten

  • Yaowarat Toasted Buns
  • Fried Gyoza (deze vind je hier)
  • Hong Kong Noodle
  • 520
  • Khao Tom Pla Plaeng Nam – Congee
  • Trok Rong Moo Noodle

Lunch bij Mana Craft

Voor een overheerlijke lunch zit je perfect bij Mana Craft. Deze leuke en hippe tent is één van de weinige ”westerse” lunch tentjes. Iets wat wij namelijk wel fijn vonden voor de lunch als we een drukke ochtend erop hadden of wilden werken tussendoor, was een fijn restaurant met wifi. Vooral deze combinatie is in Chinatown niet heel makkelijk aan te komen. De koffie, gebak en lunch bij Mana Craft is echt voortreffelijk. Het personeel is ook erg vriendelijk. Zeker een aanrader!

Drink een hip koffietje bij La Cabra Bangkok

Iets verderop aan de rand van Chinatown vind je La Cabra Bangkok. Dit hippe koffietentje is echt insta-waardig! Daarnaast is het ook 1 van de weinige plekken waar je plantaardige melk kan krijgen voor je cappuchino.

Speciaalbier drinken bij Hong Sieng Kong

Mis jij je speciaalbiertje zo erg dat je er gezellig 1 wilt drinken in Bangkok? Dat kan! Bij Hong Sieng Kong zit je dan perfect. Naast heerlijke speciaalbiertjes (die niet al te goedkoop zijn trouwens!) serveren ze ook koffie, lunch en dinner.

Kijk hier voor nog meer tips over Thailand

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment