Skip links

Trein Markt Thailand: Maeklong Train Market

Grote kans dat je wel eens een video hebt gezien van een trein in Thailand die dwars door een markt (Maeklong Train Markt) heen raast en dat je bij jezelf dacht: waarom zou je hier een markt beginnen?! Nou dan zit je hier bij het goede adres, want in deze blog vertellen we je alles over de trein dichtbij Bangkok die door door een markt heen gaat; dit is de Maeklong Train Market (Rom Hup Market).

trein markt bangkok
Train Market Bangkok

De Maeklong Train Market Thailand

De Maeklong Train Market is een markt die bekend staat als één van de weinige treinmarkten ter wereld. Deze markt bevindt zich direct aan het spoor van het plaatsje Maeklong, wat op zo’n 70km van Bangkok verwijderd ligt. De trein gaat zo’n 8 keer langs de markt, wat betekent dat de kraampjes ook 8 keer in en uitgezet moeten worden. De markt bestaat al sinds 1905 en staat vooral bekend om de vele vis die er verkocht wordt. Om het vervoer en de distributie van de fish rondom Maeklong beter te regelen, is het treinspoor aangelegd. Ondanks dat het spoor recht door de markt is aangelegd, bleven de locals trouw aan de locatie, met dit fenomeen als gevolg.

Hoe kom je bij de Maeklong Train Market

Er zijn meerdere manieren om hier te komen: per tour, eigen vervoer of openbaar vervoer. We leggen je per manier uit hoe:

Tour Maeklong Train Market

Vanwege de populariteit van deze markt, is hier natuurlijk door de lokale bevolking op ingespeeld en kan je tours boeken naar de Maeklong Train Market. Dit gaat vaak in combinatie met een bezoek aan één van de vele floating village markets. Dit is een markt op het water. Hierbij ga je met een bootje door de riviertjes heen terwijl

Eigen Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de Maeklong Trein Markt toe te reizen. De makkelijkste manier is met een scooter, die je vrijwel overal in Bangkok wel kunt huren. Aangezien de wegen redelijk goed zijn in Thailand en vooral rondom Bangkok, is ene auto huren ook goed te doen. Dit doe je het beste hier!

Openbaar Vervoer

Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer de trein markt van Bangkok te bezoeken. Dit doe je als volgt:

 • Neem de skytrein vanaf Bangkok Wong Wian Yai station naar Samut Sakhon
 • Vanaf Samut Sakhon neem je de Ferry om de rivier over te steken
 • Neem de trein vanaf Ban Laem station naar Maeklong Station

Het voordeel van met het openbaar vervoer te gaan is dat het niet alleen goedkoper is, maar ook dat je ook met de trein door de markt heen gaat. Je hebt daarna genoeg tijd om de markt te ontdekken voordat je de volgende trein weer terug neemt. Let wel op dat je hier de hele dag voor moet uittrekken, aangezien er wel wat tijd tussen de twee treinen in zit.

Maeklong Train Market
Boottour Bangkok

Treintijden

De markt is van zichzelf al leuk om te zien, maar je komt natuurlijk wel voor de trein die erdoorheen rijdt. Aangezien de trein maar 4 keer op en neer gaat, wil je voorkomen dat je heel lang moet wachten tot die eindelijk een keer komt. De treintijden zijn als volgt:

 • Vertrek: 6:20
 • Aankomst: 8:30
 • Vertrek: 9:00
 • Aankomst: 11:10
 • Vertrek: 11:30
 • Aankomst: 14:30
 • Vertrek: 15:30
 • Aankomst: 17:40

Beste plek

Een paar minuten voordat de trein aankomt zal dit omgeroepen worden over de gehele markt. We raden je aan om voor deze tijd al een plekje ergens in het midden van de markt te zoeken. Dit vonden wij de leukste ervaring en dan zie je de trein ook van het dichtsbij.

Floating Market Damnoen Saduak

Een andere markt in de buurt is de Floating Market Damnoen Suduak. Het unieke aan deze markt is dat deze volledig op het water bevindt. Je gaat hierbij met een bootje langs de dorpjes, terwijl er tijdens je bootrit van alles aan je verkoct wordt. Het is een erg unieke ervaring om eens mee te maken, maar mocht je dit al eerder ergens anders hebben gedaan raden we je dit niet per se aan om te doen. De meeste locaties zijn erg happig op geld en zetten je maar al te graag af met torenhoge prijzen. Onderhandel dus altijd voor een betere prijs, voordat je straks €50,- neerlegd om een uurtje met een boot te varen.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment