Skip links

Bangkok, Thailand: Wat mag je niet missen

Bangkok is één van bekendste hoofdsteden ter wereld. Het is daarom ook niet zo gek dat deze stad extreem toeristisch is, met waanzinnig veel te zien. Het is voor velen de perfecte start voor hun trip door Thailand, of voor hun backpack reis door Azië omdat het ook een relatief goedkope stad is om op te vliegen. Bangkok heeft alles wat je zou verwachten van een Aziatische stad: prachtige tempels, heel veel en lekkere streetfood, een bruisend nachtleven en een rijke cultuur. Vanwege al dit moois raden we je aan zeker 3 dagen te verblijven in deze stad, al kan je er zo een week spenderen! In deze blog vertellen we je alle belangrijke plekken die je niet mag missen.

Wat Arun Bangkok
Bangkok Chinatown

Van de Airport naar de stad

Als je vliegt naar Bangkok is de kans groot dat je vliegt op Suvarnabhumi Airport. Dit is namelijk het internationale vliegveld van Bangkok. Een taxi hier regelen kan soms wat lastig zijn, zeker als het erg druk is. Taxi diensten op het vliegveld zijn behoorlijk aan de prijs en een Uber Taxi regelen is niet altijd mogelijk vanwege de drukte. Wil je een hoop moeite dus besparen? Dan raden we je aan een taxi van te voren te boeken. Klik hier om een taxi te boeken vanaf het vliegveld.

Wat moet je echt zien in Bangkok?

Bangkok is een gigantische stad met erg veel bezienswaardigheden. Daarom hebben we een lijst gemaakt voor jou zodat je niks mist!

 1. Chinatown
 2. Fietsen door Bangkok
 3. Boottocht door Bangkok
 4. Wat Traimit Golden Buddha
 5. The Grand Palace
 6. Wat Arun Ratchawararam
 7. Khao San Road
 8. Maeklong Railway Market (Rom Hub Market)
Golden Buddha Temple
Gouden Boeddha

Onze favoriete Hotels in Bangkok

Een belangrijk aspect van verblijven in een grote stad is natuurlijk de locatie. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van hotels die het beste prijs-kwaliteit zijn en ook nog eens op een toplocatie zitten:

Klik hier voor al onze favoriete hotels in Thailand

Chinatown

Chinatown is 1 van de bekendste delen van Bangkok. Dit deel van de stad staat bekend om de schattige zijstraatjes, fantastische nachtmarkt en mooie tempels. Verblijven in dit deel van Bangkok is daarom ook erg populair maar ook erg aan te raden! Er is namelijk van alles te zien op loopafstand en je hebt geen last van extreme drukte zoals dichtbij Khao San Road.

Voor alle tips over Chinatown, Bangkok moet je hier zijn!

Street

Fietsen door Bangkok

Als je naar Bangkok reist is fietsen misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar dit is een razend populair activiteit om te doen! Het kan ook niet anders dan dat deze acitiveit is geïntroduceerd door een Nederlander; Co van Kessel. Bij deze tour ga je met de fiets door de minder bekende straatjes van Bangkok en zie je deze mega wereldstad op een totaal andere manier!

Check deze blog voor alle info over de fietstour door Bangkok!

co van kessel fietstour
Fietsen bangkok

Boottocht door Bangkok

Een andere super toffe acitiveit is een boottocht door Bangkok. Dit kan je op twee manieren doen:

Onze voorkeur gaat uit naar de tour met de longtail boot. Je kan deze ook al boeken bij je fietstocht door Bangkok bij Co van Kessel als combitour. Ben je dus van plan om al te fietsen? Dan kan je net zo goed de combi tour nemen van Co van Kessel.

boottocht bangkok
boot tour bangkok

Wat Traimit Golden Buddha

De Wat Traimit Golden Buddha tempel is een tempel die te vinden is in Chinatown. Deze gigantisch mooie en grote tempel is wereldberoemd vanwege de massief gouden Buddha die te vinden is in det tempel. Deze 5500kg massief gouden buddha is de grootste en zwaarste ter wereld van zijn soort. Het standbeeld zou al zo’n 700 jaar oud zijn, maar pas sinds de afgelopen 60 jaar is het bekend dat de nog oorspronkelijke en veel grotere buddha bestaat uit puur goud. Daarvoor zat een omhulsel om het gouden blok heen waardoor deze in eerste instantie niet zo waardevol bleek te zijn.

Hoeveel dagen heb je nodig voor Bangkok?

Voor Bangkok zouden wij aanraden om minimaal 4 dagen te verblijven. Er is genoeg te doen in de stad en rondom de stad nog veel meer! Ben je dus van plan om ook veel net buiten de stad te zien? Dan raden we je aan om zeker een week te verblijven in deze stad. Het is zeker geen schande om elke dag te genieten van het heerlijke lokale eten wat te vinden is in deze wereldstad.

Bangkok temples
Golden Buddha Bangkok

The Grand Palace

Een gebouw waar je bijna niet omheen kan is The Grand Palace, ook wel bekend als Phra Borom Maha Ratcha Wang onder de locals. Het Paleis is al vanaf 1782 de officiële woonplaats van de koningen van Siam, en later Thailand. De koning, zijn familie, de regering en zijn bedienden woonden hier tot 1925. Dit waren in totaal dit meer dan 1.000 mensen.

Tegenwoordig gebruikt de koning van Thailand dit complex niet meer als verblijfplaats. Hij woont nu voornamelijk in het Chitradala Palace, wat zich ook in Bangkok bevindt. The Grand Palace wordt nog wel jaarlijks voor bijzondere evenementen gebruikt. Om de tempels in Bangkok te bezoeken moet je gepast gekleed gaan. Dit betekent gedekte knieëen en schouders voor zowel mannen als vrouwen, geen schoenen aan binnen de tempels en keer nooit je rug of je voetzolen naar een Boeddha beeld.

Walking Tour Bangkok

Entree geld voor The Grand Palace kost 500 baht. Doe je liever een walking tour naar meerdere tempels inclusief The Grand Palace, dan raden we je aan deze tour te boeken.

Wat Arun Ratchawararam

De Wat Arun Ratchawararam tempel (tempel van de dageraad) is 1 van de mooiste tempels van Bangkok en misschien wel heel Thailand. Het woord ”photogeniek” is hierbij zelfs een understatement. Je kan deze tempel van dichtbij of vanaf de overkant van de rivier zien. Deze boeddistische tempel is een must om te bezoeken tijdens je verblijf in Bangkok. Entree geld kost 100 baht, wat het heel goed betaalbaar maakt.

Tip: boek een tafel bij Long Tian BKK een half uur voor zonsondergang. Vanaf het dak heb je fantastisch uitzicht over de zonsondergang en de Wat Arun Tempel.

Wat arun tempel
Restaurant Bangkok

Khao San Road

Hou jij wel van een feestje en ben je benieuwd hoe dat er in Thailand uitziet? Dan moet je een bezoek brengen aan Khao San Road. Deze straat is beroemd om de vele barretjes, restaurantjes en toeristische activiteiten zoals exotische dieren proeven. Het is een heus gekkenhuis als je er doorheenloopt, met op sommige plekken het volume zo hard dat je er gehoorbeschadiging van kan krijgen. Het is een plek waar je even helemaal los kan gaan, al gaat dat wel met een waarschuwing: op elke locatie waar toerisme erg actief is, zijn er automatisch ook genoeg mensen die je maar al te graag willen oplichten. Ons advies is, als je een drankje wilt doen, om dit te doen in 1 van de omliggende straten.

Wat is de leukste wijk in Bangkok?

De leukste wijk in Bangkok is wat ons betreft Chinatown. Dit bruisende centrum vol met streetfood, leuke koffietentjes en streetart is perfect om rond te lopen en de stad te verkennen. Daarnaast is het voordeel van Chinatown dat je nog best rustig zit vergeleken met andere delen zoals bij Khao San Road.

Benieuwd naar alle leuke wijken in Bangkok? Check dan gauw deze blog.

Maeklong Railway Market (Rom Hub Market)

Je hebt vast wel eens het beeld gezien van een trein die midden door een markt heen rijdt. Één van de weinige markten ter wereld waar dit gebeurt is Maeklong Railway Market. Deze markt is te vinden op zo;n 70km vanaf Bangkok en is goed te bereiken met een taxi, tour of openbaar vervoer.

In deze blog lees je alles over de Maeklong Railway Market.

bangkok treinmarkt
maeklong train market

Eten in Bangkok: Dit zijn onze favoriete restaurants

Er zijn genoeg redenen op te noemen om naar Bangkok en Thailand te reizen, maar het eten staat zeker in de top 3. De Thaise keuken is wat ons betreft 1 van de beste ter wereld, en in Bangkok laten ze dat maar al te graag zien. Natuurlijk kent elke grote stad ook slechtere restaurants, dus om teleurstelling te voorkomen raden we je aan om bij deze restaurants in Bangkok te eten:

 • Long Tian BKK
 • Mana Craft
 • Jek Pui Thai Food
 • Fikaw
 • Nachtmarkt Chinatown
 • I Love ThaiFood rambuttri rd
nachtmarkt chinatown bangkok
Streetfood bangkok

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment