Skip links

Expeditie Coron – El Nido Filipijnen, 3-5 daagse boottour!

Een hoogtepunt in de Filipijnen die je niet mag overslaan is de expeditie tussen Coron en El Nido. Deze 3-, 4- of soms 5-daagse boottrip staat in het teken van het paradijselijke leven op de Filipijnen, waarbij je hopt van het ene prachtige eiland naar het andere. Van vis vangen, basketbal met de locals tot snorkelen op de mooiste plekken: je gaat het allemaal beleven tijdens deze tour. In deze blog vertellen we wat je kan verwachten en wat handig is om mee te nemen.

Expeditie El Nido Coron

Op Expeditie!

Tijdens het hoogseizoen van de Filipijnen tussen november en mei en het einde van het regenseizoen (oktober en juni) worden er expedities georganiseerd door meerdere maatschappijen tussen El Nido en Coron. De tours gaan beide kanten op, dus je hoeft je geen zorgen te maken over welke bestemming je eerst kiest. Tijdens de expeditie slaap je in kleine hutjes op (vaak) onbewoonde eilandjes! De tour is zeker geen luxe, maar dat is ook nou juist het mooie. Je gaat even back to basic. Een minimaal aantal spullen voor een aantal dagen, weinig elektriciteit, geen tot weinig bereik en even niks anders dan puur genieten. Je kan het wat vergelijken met een Expeditie Robinson ervaring, maar dan met genoeg eten haha! Als dit klinkt als iets voor jou, lees dan snel verder!

Boottour El Nido Coron

Eilandhoppen

Aangezien we niet teveel willen verklappen, zullen we de informatie relatief beknopt houden. Wat je vooral kan verwachten tijdens de boottour is het eilandhoppen. Tussen El Nido en Coron zijn honderden kleine eilandjes te vinden. Vele met prachtig witte zandstranden, talloze palmbomen en geweldig koraal eromheen. Je kan haaien, schildpadden, dolfijnen en soms zelfs zeekoeien zien tijdens het snorkelen!

Verwacht ook dat je veel gaat snorkelen, chillen op het strand, van de boot springen en een hoop gezelligheid! Je leeft praktisch elke dag in je bikini, dus mocht je nog wat variatie in je outfit willen, neem een paar extra bikini’s mee.

Eilandhoppen Filipijnen Palawan

Inpaklijst Expeditie

Een meerdaagse boottour met beperkte aantal spullen vraagt om selectief te zijn in wat je meeneemt. Hier een korte lijst van spullen die erg handig zijn:

Klik op het artikel om het direct te shoppen zodat je het op tijd binnen hebt!

 • Dry-Bag: Absolute must om te hebben. Je leeft op een boot en soms wil je nog wel eens iets meenemen naar een eiland toe. Vaak om bij het eiland te komen moet je zwemmen naar de kant, dus een dry bag is dan zeker erg handig! Je spullen worden wel vaak via kano naar de kant gebracht als je dat wilt, dus het is niet noodzakelijk. Maar om te voorkomen dat je spullen nat worden raden we het alsnog aan.
 • Waterschoenen: Je zult op veel plekken komen waar er behoorlijk wat door koraal en scherpe (maar ook prachtige) schelpen te vinden zijn. Het is wat ongerept, dus om wondjes te voorkomen raden we aan waterschoenen mee te nemen.
 • Handdoeken: Je ”doucht” tijdens je verblijf op de eilanden. Neem genoeg dunne, sneldrogende handdoeken mee.
 • Camera: Altijd handig om het een en ander vast te leggen.
 • Powerbank: Er is geen elektriciteit, dus wil je je mobiel een keer opladen dan kan dit alleen via een powerbank.
 • Zwemshirt: De kans dat je verbrand in de Filipijnse zon is erg groot. Aangezien je vaak gaat zwemmen/snorkelen is een zwemshirt zeker handig.
 • Een extra bikini: Je bikini is je outfit voor de komende 3 dagen, dus mocht je een ”outfit change” dan raden we je aan 1tje extra mee te nemen.
 • Zonnebrand: Neem genoeg mee!
 • Anti-mosquito spray: Je leeft midden in de natuur, dus verwacht ook een hoop beestjes.
 • Zonnebril: Altijd handig tegen de zon!
Filipijnen Locals

Van El Nido naar Coron: alle touroperators

In het hoogseizoen gaan er genoeg touroperators tussen El Nido en Coron. Bijna dagelijks vertrekken er tours beide kanten op, maar wel elk met een ander prijskaartje. We zetten er hier een paar op een rij:

 1. Buhay Isla: goede budget optie, erg vriendelijk personeel en heeeerlijk eten! Het mooie van Buy Isla is dat ze ook in een deel van het laagseizoen gaan met goed weer. Zo kan je tijdens het laagseizoen alle eilanden helemaal alleen ervaren! Daarnaast krijg je gratis Rum & Coke en een hoop fun!
 2. Big Dream Boatman: Hou je niet zo van grote groepen en wat meer luxe? Dan zit je perfect bij BDBM! Deze operator staat voor wat meer luxe, maar ook tegen een prijskaartje!
 3. TAO: een andere optie die vooral wat mooiere verblijven heeft is TAO. TAO is de eerste touroperator die tours organiseerde tussen El Nido en Coron. Ze hebben hierdoor de mooiste plekken op een aantal eilanden met prachtige fotogenieke hutjes waar je in slaapt.
 4. Keelomano: Ook een goede budget optie (net iets duurder dan Buhay Isla). Goed verzorgde hutjes om in te slapen, alleen geen rum en coke haha!

Benieuwd naar nog meer blogs over de Filipijnen? Neem dan gauw hier een kijkje!

Leave a comment