Skip links

Filipijnen Coron – Alle hotspots op één rij voor jou!

Filipijnen Coron is een eiland die deel uitmaakt van Palawan. Het is het meest noordelijke eiland in de Palawan eilandengroep en is een ideale bestemming om je vakantie door de Filipijnen te beginnen of te eindigen! Je vliegt namelijk erg makkelijk van Manilla naar Coron. Wij vertellen je alle hotspots die jij moet weten voor jouw bezoek aan Coron, Filipijnen.

Boek hier je vlucht naar de Filipijnen!

Filipijnen Coron

Eilandtour Coron Filipijnen

Een bezoek aan Coron is niet compleet zonder een tour te doen rondom het, vrijwel onbewoonde, eiland Coron. Het zit namelijk zo: Coron bestaat uit meerdere eilanden. Het bewoonde gedeelte is over het algemeen niet gigantisch bijzonder, maar heeft zeker erg leuke plekjes! Daar zo meer over. Het onbewoonde eiland van Coron is een werkelijk natuurwonder. Het eiland is gevormd uit zwarte kalkstenen die een waanzinnig beeld vormen met het kraakheldere blauwe water. Voor alle tips over deze tour kan je terecht bij deze blog!

Eilandtour Coron

Mt. Tapyas Beklimmen

Mount Tapyas is een berg die bij het stadje Coron Town zit en is met zijn 210 meter goed te doen voor iedereen! Het kost je zo’n 760 tredes om boven te komen, maar dan heb je ook wel een fantastisch uitzicht! Het beste uitzicht zul je met zonsondergang hebben. Reken zeker 30 min tot een uur om boven te komen

Mt Tapyas Coron

Pizza eten bij Trattoria Altrove

De lekkerste pizza van Coron eet je bij Trattoria Altrove! Goed eten in de Filipijnen kan nog wel eens een probleem zijn, dus vandaar dat we hier een goede spot voor je hebben. Ben je meer op zoek naar wat lokaler eten? Check dan de hotspot verderop in deze blog!

Restaurant Coron

Chillen in de Maquinit Hotsprings

Even een momentje om echt te ontspannen nodig? Ga dan naar de Maquinit Hotsprings! Je bereikt de hotsprings met een tricycle of scooter binnen 20 minuten vanaf Coron Town. Het water van de hotsprings wordt verwarmd door de vulkanische activiteit onder het eiland.

Lokaal eten bij Inasal

Het eten in de Filipijnen kan soms wat saai of ongezond lijken. Veel goede lokale tenten zijn ook niet per se te vinden, maar bij Inasal zit je zeker goed! Deze lokale tent wordt gerund door mega lieve Filipino’s. Het is een soort BBQ restaurant, met meerdere soorten vlees en vis. Onze favorieten zijn de pork spiesjes en gebraden vis!

Concepcion Falls

In de Filipijnen ga je waarschijnlijk genoeg prachtige grote watervallen zien, maar veel watervallen zoals deze zijn er niet zo snel te vinden! Concepcion Falls is een mega rustgevend stukje natuur op ongeveer 1 uur 15 min rijden vanaf Coron Town. Grote kans dat je hier alleen locals tegenkomt, aangezien deze waterval nog redelijk onbekend is! Het water is kraakhelder en super blauw. Schrik niet van de kleine visjes in het water die af en toe je dode huid onder je voeten weg knagen haha!

Waterval filipijnen

Bezoek aan de lokale markt

Weten waar je eten vandaan komt? Ga dan naar de lokale markt! Deze markt is te vinden bij de haven van Coron Town. Je kan er van alles vinden; van heerlijke mango’s tot vers vlees! Tip: Je moet wel een sterke maag hebben voor de vleesafdeling.

Black Island Cave

Een andere leuke activiteit voor een boottour is langs Black Island Cave. Dit piepkleine eiland is gevormd door kalkstenen en wit zand. Hierdoor is het een erg paradijselijk eiland. Op het eiland zelf is een grot te vinden met vers water. Dit creëert een erg mooi plaatje!

Speciaalbier drinken bij Bam Bar

Zin in een biertje? Dan zit je hier goed! De eigenaar van deze bar komt uit Duitsland en weet wel wat lekker speciaalbier is. We kunnen namelijk best voorstellen dat alle pilsener bier wel eens wat saai kan worden.

Hoeveel dagen Coron Filipijnen?

Coron Filipijnen is het beste te bezoeken voor 3-4 dagen. Plan minimaal 1 dagtour rondom de hoogtepunten van Coron Island zoals Kayangan Lake. De andere dagen kan je een scooter huren en het eiland ontdekken, duiken of nog een eilandtour doen!

Waar verblijven Coron Filipijnen?

Coron is een klein eiland met een aantal dorpjes waar je kunt verblijven. Het leukste en handigste gedeelte om te verblijven voor het bezoek aan alle hotspots is Coron Town. Vanuit Coron Town gaat namelijk ook de boot richting El Nido en alle eilanden tours.

Dit is ons favoriete verblijf in Coron Town!

Voor meer blogs over de Filipijnen, neem gauw hier een kijkje! Wist je trouwens dat boeken via onze links ons enorm helpt? We zouden het daarom ook erg lief vinden als je via onze links boekt! Dit kost je niks extra en voor ons weer een extra motivatie om alle tips voor jou uit te zoeken en te delen. Win-Win!

Leave a comment