Skip links

Fietsen huren in Barcelona: Hier moet je zijn!

Wil jij fietsen huren in Barcelona? Dat is dan een slimme keus! Fietsen in Barcelona is namelijk rete-populair! Wij hebben onze fietsen gehuurd bij de tofste fietsenwinkel van Barcelona en we raden je zeker aan om hier ook naartoe te gaan!

Fietsen Huren Barcelona

Kun je fietsen in Barcelona?

Barcelona is één van de meest fietsvriendelijke steden van Europa. Naast de vele fietspaden zijn de stoplichten er ook ideaal op aangepast. Waar je moet fietsen spreekt redelijk voor zich. Zijn er geen fietspaden beschikbaar? Dan mag je op het voetpad fietsen indien deze meer dan 5 meter breed is.

Ben jij op zoek naar de beste Hotels in Barcelona? Neem dan gauw hier een kijkje!

Beste fietsverhuur in Barcelona

Om te kunnen fietsen heb je wel een fiets nodig, en deze haal je het beste bij El Ciclo! Deze shop is alleen al een genot om dooreen te lopen. De eigenaar van de winkel, de Argentijnse kunstenaar Ramiro Sobral, maakt van oude fietsonderdelen de tofste kunstwerken. Zijn specialiteit zijn lampen, maar hij is zo creatief dat die vrijwel alles maakt. Van een WC-rol houder tot een stoel: je verzint het niet of hij kan het.

Daarnaast is zijn vrouw, Annebeth, een Nederlandse. Boek je een tour hier, dan zal je met Annebeth op stap gaan! Wij hebben gekozen om Barcelona zelf te ontdekken op onze hippe fietsen. Als echte fietsliefhebbers kunnen we zeker zeker zeggen dat deze goed in elkaar zaten. We hebben in een dag vrijwel alles van Barcelona gezien zonder dat onze benen extreem moe waren. Dat is nog eens wat anders dan tienduizenden stappen zetten tijdens je citytrip! Het huren van de fietsen in Barcelona bij El Ciclo gaat al vanaf €16,- per dag en je betaalt dan €10,- per dag extra. Vergelijkbaar als het met OV dus, maar stukken leuker en flexibeler!

Fietsenverhuur Barcelona

Bicing Barcelona

Bicing Barcelona is een andere optie voor het huren van een fiets. Je zal wel leren dat deze optie zeker niet onze voorkeur heeft!

Tapas eten in Barcelona? Hier moet je wezen!

Hoe werkt Bicing Barcelona?

Bicing Barcelona omvat meerdere fietsstations in Barcelona. Je kan hier een fiets huren en deze weer terugzetten bij een ander station. Het enige nadeel is dat je een (online) kaart nodig hebt om er gebruik van te maken. Deze kost tussen de €35-50 euro. Vervolgens betaal je nog eens een tarief vanaf €0.35 cent wat het heel onvoordelig maakt voor toeristen om op deze manier een fiets te huren.

Waar wacht je nog op? Neem snel een kijkje bij El Ciclo en huur die fiets! Heb je een vraag of wil je meer tips over Barcelona? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment