Skip links
Restaurants in Barcelona

Restaurants in Barcelona: De beste Tapas!

Een citytrip Barcelona is niet compleet zonder de lekkerste tapas bij de beste restaurants in Barcelona te hebben gegeten. De stad beschikt over talloze restaurants, met zeker niet altijd de lekkerste tapas! Het is daarom erg belangrijk om goed te weten waar je heen wilt en soms zelfs te reserveren van te voren. In deze blog vertellen we je waar je het best terecht kunt voor zowel lunch als diner in Barcelona!

Lunch Barcelona

Bar Del Pla

Misschien wel één van de lekkerste tapas die we ooit hebben gegeten: Bar Del Pla. Dit schattige tapas restaurant in Barcelona staat bekend om zijn gezelligheid. Of je nou komt om je buikje rond te eten of gewoon gezellig komt voor een glas wijn: dit is de place to be! Tip: bestel geen sangria, want dat hebben ze niet. Bekijk de achterkant van hun shirts maar even als je binnenkomt, dan weet je wel waarom!

Reserveren is hier wel handig, want gigantisch veel tafels hebben ze niet.

Locatie: Bar del Pla, Carrer de Montcada, 2, 08003 Barcelona, Spanje

Tapas Barcelona

LA PAPA Barcelona

Dit Instagrammable restaurantje is écht niet weg te denken uit deze lijst. Het is de beste plek voor ontbijt of lunch, maar verwacht wel dat het kan zijn dat je in de rij moet staan. Niet alleen het interieur van dit restaurant is om van te smullen, ook de heerlijke gerechten zijn stuk voor stuk waanzinnig! We zijn hier uit tevredenheid 2 keer geweest, en hebben hierdoor vrijwel de hele kaart geprobeerd. Er was geen één gerecht die tegenviel. Zet daarnaast nog een hele vriendelijke en goede barista, en je dag kan niet meer stuk!

Locatie: LA PAPA, Carrer d’Aribau, 92, 08036 Barcelona, Spanje

Barcelona Restaurants

El Xampanyet

Ben je bereid om even in de rij te staan voor één van de meest iconische en misschien wel lekkerste tapas restaurants in Barcelona? Dan moet je hier zijn! Dit restaurant is zo Spaans als maar kan. De gezelligheid is overal terug te vinden. Zo is er een lange bar, waar geregeld mensen en locals in hun eentje aanschuiven om lekker te kletsen en eten met andere solo-eters. Hierdoor zie je mensen connecties maken met elkaar op zo’n leuke manier!

Onze voorkeur ging wel uit naar een tafel, die allen tegen een muur van prachtige mozaïeken tegeltjes staan. Wij bestelden een fles van hun heerlijke huiswijn (die trouwens maar €12,50 kost) en een aantal gerechten. Twee gerechten die we minimaal zouden aanraden zijn de calamaris (nee niet gefrituurd, maar vers en 100 keer lekkerder) en de octopus.

Tip: Wij kwamen aan rond 19:45, maar op dat moment stond er al een flinke rij. Het is daarom verstandig om iets voor openingstijd (19:00) te komen zodat je niet al te lang hoef te wachten.

Locatie: El Xampanyet, Carrer de Montcada, 22, 08003 Barcelona, Spanje

Hotspot Barcelona

Ontdekken welke restaurants in Barcelona het lekkerste zijn is nog nooit zo makkelijk geweest na het lezen van deze blog. Helemaal trek gekregen door deze post? Heb je een vraag of wil je meer tips over Barcelona? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment