Skip links

Freedom Beach – Het mooiste strand van Phuket

Freedom Beach in Phuket is het mooiste strand wat je op het eiland kunt vinden. Dit tamelijk ”verborgen” strandje is te vinden aan de westkant van Phuket, waar vrijwel alle mooie stranden te vinden zijn. Het is dan ook geen verassing dat het strand toch wat toeristischer is dan je zou verwachten voor zo’n afgelegen strand. In deze blog vertellen we je alles over dit strand: hoe je er komt, waar je rekening mee moet houden en hoe laat je er het beste kan zijn.

Lees hier onze mini gids over Phuket, Thailand!

Freedom beach Phuket
Freedom Beach Thailand

Freedom Beach Phuket

Phuket is een schiereiland van Thailand. De titel ”eiland” gaat niet meer echt op als je merkt hoe groot het gebied is. Een echt ”eilandgevoel” is dan ook ver te zoeken als het gaat om paradijselijke stranden. Dit gevoel krijg je echter wel als je eenmaal op dit strand komt.

Hoe kom je bij Freedom Beach Phuket

Je kan Freedom Beach in Phuket op meerdere manieren bereiken. Online is er vaak te lezen dat je het strand alleen kan bereiken door middel van een longtail boot. Dit wordt gepromote omdat de lokale bevolking hier flink aan verdient. Je kan het strand echter ook bezoeken met behulp van een scooter en een stukje lopen.

De exacte plek voor de gratis hike is hier. Via deze weg ben je binnen 15-20min hiken bij het strand. Het begin van deze hike zit wel wat verderop via een onverharde weg. Vraag je een tuktuk driver je naar Freedom Beach te brengen, dan kom je zeer waarschijnlijk bij de betaalde plek uit. Onze voorkeur gaat hier nar uit.

Dit is de betaalde locatie. Je betaalt hier 100 TBH (zo’n 3 euro) per persoon voor entree. De weg naar beneden is alles behalve makkelijk, doordat het een behoorlijk steile weg naar beneden is.

Wil jij je foto’s bewerken zoals wij dat doen? Dat kan! Klik hier voor meer informatie.

Freedom Beach tips
Thailand Stranden Phuket

Eet een burger bij het restaurant Barefoot Bistro & Bar

Er is een restaurantje genaamd Barefoot Bistro & Bar waar je heerlijke burgers kunt eten. Het eten en drinken is wel wat aan de prijzige kant, dus ben je wat meer op een budget, neem dan zelf wat snacks mee.

Ontdek het paradijselijke deel

Als je aankomt op het strand via het gratis gedeelte zit je op het zuidelijke deel. Dit deel is ook gelijk het toeristisch, met strandbedjes en een lang wit strand. Wil je het echte paradijselijke deel opzoeken? Loop dan een stuk door naar het einde van het lange strad. Hier kan je via de heuvels omhoog gaan, waarna je bij een piepklein strandje terecht komt. Grote kans dat dit deel helaas wel flink vervuild is met plastic flesjes die mensen te lui zijn om mee te nemen…

Mooiste stranden Thailand
Phuket Stranden

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment