Skip links

The Big Buddha, Phuket – Alles wat je moet weten!

Een bezienswaardigheid in Phuket die je letterlijk niet kan missen is The Big Buddha van Phuket, ook wel ”de grote boeddha”. Deze gigantische boeddha is te vinden in het zuiden van het eiland Phuket en is vooral rondom het zuiden van het eiland goed te zien. Hoe je hier komt en wat je moet weten van te voren lees je in deze blog.

Big Buddha Phuket
Phuket Temples

De Grote Boeddha, Phuket

De grote Boeddha van Phuket is een 45m hoge witte boeddha, die te vinden is op de Nakkerd Hill in het zuidelijke deel van Phuket. Door zijn ligging is het niet alleen waard om de gigantische boeddah te aanschouwen, maar ook om te genieten van het waanzinnige uitzicht. De witte boeddha heeft zijn kleur te danken aan de witte marmeren bekleding en wordt gezien als de boeddistische schat van Phuket. Je zou denken dat tempels in Thailand over het algemeen redelijk oud zijn, maar dat geldt zeker niet voor deze. De start van de bouw van de tempel begon in 2004, waarna deze grotendeels af was rond 2017.

Beste tijd om te bezoeken

De beste tijd om de Grote Boeddha te bezoeken is vroeg in de ochtend. Wij waren er rond 8 uur ’s ochtends en hadden de tempel bijna voor ons alleen. Zo rond 10-11 uur werd het aanzienlijk drukker. Wil je dus deze tempel in alle rust bezoeken en misschien ook nog wel een foto zonder dat je jan en alleman moet weg fotoshoppen? Ga dan vroeg!

Hoe kom je bij The Big Buddha

Aangezien deze tempel te vinden is op de top van een berg, is de bereikbaarheid wel wat lastiger dan de meeste Thaise tempels. Gelukkig gaat er wel een goede weg naar boven, waardoor je er met transport met gemak opkomt. Dit zijn alle mogelijkheden:

  • Lopend: Verblijf je in de buurt van de tempel en ben je wel in voor een sportieve bezigheid? Dan is het mogelijk om te hiken naar de tempel. De wandeling duurt ongeveer zo’n 1.5 uur en gaat zo’n 380 meter omhoog
  • Scooter: huur een scooter voor ongeveer €6-10,- per dag en rij in ongeveer 30 minuten naar de top vanaf het centrum van Phuket
  • Tuktuk: Je kan een lokale tuktuk in de ochtend of de dag ervoor kunnen vragen om je heen en weer te brengen. Gezien de afstand kan je wel verwachten dat de prijs wat aan de hoge kant ligt. Voor een retour moet je zeker €30,- rekenen
  • Tour: Zie je op 1 dag liever wat meer dan 1 tempel en ben je niet zo held in zelf scooter rijden?Bezoek dan de grote boeddha door middel van een tour. We raden je aan om deze hier te boeken

Boek hier op tijd je tour door Phuket

Phuket grote witte boeddha
Phuket Freedom beach

Ontdek meer van Phuket

Phuket heeft nog veel meer te bieden dan alleen deze prachtige tempel. Daarom hebben we een mini-gids gemaakt van alle bezienswaardigheden in Phuket. Deze vind je hier.

Phuket old town
Phuket tips

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment