Skip links

Leukste wijken van Bangkok, Thailand

Bangkok, Thailand is dé stad om te bezoeken in Azië. Veel reizigers besluiten voor hun allereerste backpack-reis naar Thailand te gaan. Een vliegticket naar wereldstad Bangkok is daarmee ook 1 van de goedkoopste bestemmingen in Azië. Aangezien Bangkok ook een goede plek is om je rondreis door Azië te starten, raden we je zeker aan om hier een aantal dagen te vertoeven. De locatie van je hotel is in een grote stad vaak erg bepalend voor je ervaring en dat is in Bangkok niet anders. Vandaar dat je we je in deze blogs de leukste wijken uitlichten waar je wat ons betreft het beste kunt verblijven.

Voor alle tips over Bangkok, neem dan gauw hier een kijkje!

leukste wijken bangkok
wijken bangkok

Chinatown

Een wijk die niet te missen is in Bangkok is Chinatown. Dit hippe centrum komt voornamelijk tijdens de middag tot leven, zodra steeds meer streetfood tentjes openen en de lekkerste gerechten voor je bereiden. Het is daarmee ook een erg fijne plek om te verblijven, omdat er ook een aantal leuke koffietentjes te vinden zijn en het nachtleven niet per sé aanwezig is waardoor je nachtrust prima zal zijn. Vanuit Chinatown kan je gemakkelijk lopend veel bezienswaardigheden zien. Daarnaast kan je ook een skytrain (soort metro) of tuktuk nemen naar andere delen van de stad

Boek hier ons favoriete hotel in Chinatown

Wil jij alles weten over Chinatown? Kijk dan snel hier!

chinatown bangkok
waar verblijven bangkok

Khao San Road / Banglamphu

Khao San Road is dé uitgaansstraat & wijk van Bangkok. Het zal je dan ook niet verassen dat hier veel hotels te vinden zijn, maar voornamlijk alleen maar toeristen. Afhankelijk wat je natuurlijk komt zoeken in Bangkok, is dit wat ons betreft niet de beste plek om te verblijven. Veel, vooral jonge, reizigers/backpackers verblijven in dit gedeelte en overlast is hierbij gebruikelijk. Ben je naar Bangkok gekomen juist voor de party? Dan is dit wel écht dé place to be. Het fijne is wel dat de hotels hier over het algemeen goedkoop zijn en dat er talloze tuktuks voor je klaar staan om je overal en nergens heen te brengen. (Ohja, en talloze 7/11’s met de beste tosti’s natuurlijk)

Boek hier ons favoriete hotel dichtbij Khao San Road

Siam Square

Siam Suqare is het economische hart van Bangkok. Laat je niet verleiden door de naam, want van een groot ”square” als in een gezellig plein is hier niet te vinden. Het zal je niet verbazen, maar de hotels in dit gedeelte van de stad zijn wat aan de luxere en daardoor duurdere kant. Heb jij dus het budget en zit je liever in een heerlijk hotel (met vaak rooftop zwembad!) dan is deze plek perfect voor jou! Je kan vanuit deze wijk in Bangkok gemakkelijk reizen naar de toeristische delen door middel van de Skytrain. Uber & Grab werken ook in Bangkok, dus mocht je liever met een taxi gebracht worden kan dat ook.

Boek hier ons favoriete hotel in de wijk Siam Square

Activiteiten in Bangkok boeken doe je gemakkelijk via deze link

gouden boeddha thailand
waar verblijven thailand

Silom

Tussen de wijk Chinatown en Siam Square vind je de wijk Silom. Deze wijk bestaat voornamelijk uit de weg ”Silom Road”, welke doorloopt tot Lumphini Park. Je vindt hier voornamelijk prachtige en wat luxere hotels, winkelcentra en, vanwege de ligging dichtbij Siam Square, ook veel grote kantoren. Het fijne aan deze wijk is de verbinding met de Skytrain. Daarnaast is Silom erg centraal gelegen, waardoor je vrijwel overal in Bangkok binnne 20 minuten bent.

Ondanks dat het een populaire wijk is om te overnachten in Bangkok, vind je hier niet de toeristische en authentieke Thaise omgeving.

Boek hier je favoriete hotel in Silom, Bangkok

centrum Bangkok
hotels in bangkok

Rattanakosin

De wijk Rattanakosin in Bangkok is misschien wel 1 van de populairste wijken om te verblijven, mits je echt van cultuursnuiven houdt. Dit is namelijk het hart van het historisch Bangkok. Verblijf je hier, dan loop je met gemak van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Ideaal dus als je beperkte tijd hebt in deze wereldstad en toch veel wilt zien.

Boek hier je favoriete hotel in Rattanakosin Bangkok

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment