Skip links

Dit zijn de Beste Restaurants van Gozo, Malta

Één van de redenen waarom je een bezoek aan Gozo moet brengen zijn de geweldige restaurants & het lekkere eten. Het is een soort mix van Siciliaans en Marokkaans. Daardoor vindt je allerlei lekkere broden met hartige vullingen, maar ook erg veel pasta’s met vis en schaaldieren. Het is werkelijk 1 van onze favoriete keukens in heel Europa. Daarnaast liggen de prijzen redelijk aan de lage kant, met op veel locaties waar je nog geen 15 euro neerlegt voor een hoofdgerecht, wat vaak gepaard gaat met een hele leuke ervaring of een waanzinnig uitzicht!

Benieuwd naar alle tips over Gozo? Neem dan gauw hier een kijkje!

Avondeten in gozo
maltees eten

Restaurants in Gozo, Malta

Gozo telt vele goede restaurants. Om zeker te zijn dat je goed zit hebben wij een lijst voor jou opgesteld met onze favorieten. Deze restaurants raden wij jou aan om te bezoeken:

Cima Restaurant

Het lekkerste eten wat wij in Gozo hebben gegeten was bij Cima. Dit schattige en traditionele restaurantje is the vinden in het stadje Xlendi. Xlendi is leuk plaatsje om een middagje rond te hangen, omdat je hier goed kan wandelen, lekker op een terrasje kan zitten en (als het warm genoeg is) een verfrissende duik kan nemen. Als je dan na een middag nog even wilt nagenieten van de zonsondergang, dan zit je bij Cima echt perfect. Vanaf het dakterras kan je namelijk de zon in zee zien zakken, terwijl jij geniet van een geweldige verse pasta. Alle gerechten zijn mega vers, maar vooral erg groot! Je hoeft hier dus niet bang te zijn dat je hongerig naar huis gaat haha.

Ta’ Rikardu

Wil jij typisch Maltees eten? Dan zit je bij Ta’ Rikardu perfect! Dit populaire restaurant zit gevestigd als enige in het Citadel. Dat het traditioneel is is dan ook geen verassing. Probeer een aantal dagen van te voren te reserveren, aangezien ze snel vol zitten!

malta gozo restaurant
Restaurant Gozo

Maldonado Bistro Gozo

Maldonado Bistro Gozo is te vinden in het centrum van Victoria en is beschikt over een geweldige keuken. De ambiance in het restaurant is heel fijn en lekker koel doordat je in een soort wijnkelder bevindt. Wat ons betreft een zeer goede optie om te dineren mocht je in Victoria verblijven.

Crab Shell Kiosk

Ga je een dagje chillen op Xwejni Beach, dichtbij de Salt Pans? Dan mag je absuloot niet Crab Shell Kiosk overslaan. Het tentje ziet er uit als zo’n typisch strandtentje waar je veel te veel geld betaalt voor een magere en smaakloze portie eten, maar niets in minder waar! Het eten, tradiotioneel, burgers of wraps, is echt mega goed en voor een prima prijs! Er hangt ook nog eens een erg gezellige sfeer, zeker als je rond het weekend gaat. Één van de redenen waarom wij jou zouden aanraden om dit strand een goede kans te geven.

Crab shell kiosk gozo
Strand gozo

Sphinx Pastizzeria

Heb jij behoefte aan een lekkere snack of een goedkope maaltijd? Neem dan een kijkje bij Sphinx Pastizzeria. Dit bakkertje is een tradionele Maltese bakker, waar je allerlei heerlijke hartige pastries kan eten. En het mooie is, je bent hier vaak nog geen €5,- kwijt voor een hele zak met lekkernijen!

Black Cat Café

Een leuk tentje voor de lunch is Black Cat Café. Dit schattige restaurant is te vinden in het centrum van Victoria. Je kan hier het beste komen voor een lekkere en gezonde brunch/lunch. De prijzen zijn erg schappelijk, met zo’n €5-10 euro per gerecht.

Ta’ Karolina

Ta’ Karolina is een wat chiquer restaurant, maar dat mag ook wel! Wie er van vis houdt, moet hier gewest zijn. Naast het heerlijke eten heb je ook nog eens geweldig uitzicht over de mediteraanse zee. Zeker 1 van de beste restaurants van Gozo.

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment