Skip links

Koh Rong & Koh Rong Samloem: Dé eilanden van Cambodja

Als je denkt aan Cambodja dan zijn de eilanden niet het eerste wat in je opkomt. Toch zijn er een aantal eilanden absoluut het bezoeken waard! In deze blog lees je de beste tips over de twee bekendste eilanden: Koh Rong & Koh Rong Samloem.

Zonsopkomst

Hoe kom je op Koh Rong en Samloem?

Reis naar Sihanoukville met een grote bus vanaf Phnom Penh of met een klein busje vanaf Kampot. Eenmaal hier aangekomen kan je bij de haven een ticket kopen voor de boot. Ons advies is om een enkele reis te boeken. Het kan zomaar zijn dat je wat langer wilt blijven, zeker als je de tijd hebt. Daarnaast kan je met gemak je ticket terug op het eiland boeken. Zo hoef je ook niet bang te zijn dat je je ticket kwijt raakt!

We raden je aan om eerst Koh Rong te bezoeken en daarna Samloem. Koh Rong is het grotere eiland waar je met een bootje makkelijk op verschillende locaties rond het eiland komt. Vanaf hier boek je ook makkelijk een boottocht naar Samloem.

Koh Rong

Waar te verblijven

Op het eiland Koh Rong kan je kiezen voor het meest bekende stadje Koh Tuich Village of een van de andere stranden. Een fijn strandje waar wij verbleven was Long Set Beach ofwel 4K Beach. Het hotel waar wij verbleven kunnen we helaas alleen maar afraden vanwege meerdere redenen: Malibu Hostel. Wat zeker wel een leuke plek leek te zijn was Reef on the Beach. Iets verder kan je heerlijk eten bij Sandbank. Loop je nog iets verder door de jungle heen dan kom je uit bij Koh Tuich Village. Heel leuk om overdag een keer naartoe te lopen!

Luxe verblijf

Op Koh Rong Samloem kan je kiezen voor budget of luxe. Wij boeken meestal 1 hotel met wat meer luxe per vakantie om lekker tot rust te komen en dat kan hier absoluut! Sara Resort is zeker het geld waard mocht je budget het aankunnen. Wij boekten een deluxe tweepersoonsbungalow. De bungalow heeft airco en wordt erg goed onderhouden. Daarnaast is het personeel heel vriendelijk en het restaurant maakt de lekkerste gerechten.

Budget

Kies je voor wat meer budget? Dan kan je goed terecht bij OnderZ. Hier kan je een bed in een dorm boeken voor een prikkie. Koh Rong Samloem is een stuk rustiger dan Koh Rong, waardoor je niet snel last gaat hebben van dronken gasten of feestjes. Een dorm is daardoor zeker goed te doen.

Zonsondergang

Wat kan je doen: Koh Rong

Naast heerlijk uitrusten en geweldige zonsopkomsten en -ondergangen zien is er zeker genoeg te doen op de eilanden!

Boottochten

Je kan met een bootje naar verschillende stranden en plekjes. Een aantal van deze strandjes zijn nog helemaal leeg. De kosten voor zo’n tripje rond het eiland is wel wat aan de dure kant dus probeer wat mensen te vinden om met je mee te gaan.

Snorkelen met Plankton

Daarnaast kan je een hele dag zoet zijn met een snorkel en plankton tour. Je gaat hierbij eerst op twee locaties snorkelen, vervolgens barbecueën waarna je in de avond het water in duikt en om je heen slaat voor oplichtende plankton. Bij een rustige zee zal de plankton een stuk beter oplichten, dus kies hiervoor een dag uit waarbij de zee wat rustiger is!

Koh Rong Sanloem

Wandelingen

Op Koh Rong Samloem kan je meerdere wandelingen maken. Zo kan je een waterval bezoeken of wandelen naar Lazy Beach. Lazy Beach is zoals de naam aangeeft: een lekker luilak strandje. Met een beetje geluk ben je hier helemaal alleen! Heb je je snorkelspullen mee? Dan kan je aan het einde van dit strand het water in gaan op zoek gaan naar vissen en koraal. Langs de stenen is een hoop te vinden.

Koh Rong Samloem

Vind je deze guide over Koh Rong & Samloem handig? Laat het ons weten in een reactie. Heb je een vraag of wil je meer reistips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment