Skip links
Colombia Reisplanning

Colombia Reisplanning

Colombia is een prachtig land. In dit artikel lees je alles over de beste reisplanning voor Colombia, zodat je zoveel mogelijk van het land ziet. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: voor Colombia heb je ongeveer 3 tot 4 weken nodig. Wij hebben het zelf in 2,5 week gedaan, dit is mogelijk! Je hebt dan alleen wel weer een vakantie nodig om hiervan bij te komen.

Reisplanning Colombia

Het land is ontzettend groot! Waar je je snel in vergist is de reistijd van plek naar plek. Daarom is een reisplanning van belang. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op reis en weet je ook direct hoe lang je overal moet blijven. Hieronder een korte opsomming om het lekker kort te houden. Verderop staat een uitgebreide uitleg hoe je van plek naar plek komt.

  • 2 dagen Bogotá
  • 3 dagen Salento
  • 4 dagen Medellin
  • 3 dagen Tayrona
  • 4 dagen Palomino
  • 3 dagen Cartagena

Bogotá naar Salento

Het is van Bogotá naar Salento nog best een eind. Wij hebben daarom gekozen voor een vlucht (aanrader). Binnenlandse vluchten in Colombia zijn heel betaalbaar. Eenmaal aangekomen op het vliegveld moet je nog wel met een taxi naar Salento. Onze tip: deel een taxi met mede reizigers. Super zonde om een eigen taxi te nemen, daarnaast is het belangrijk om de prijs van te voren af te spreken! De taxi chauffeurs in Colombia kunnen nogal wisselvallig zijn in het bedenken van hun prijs!

Colombia reisplanning

Salento naar Medellin

Wij hebben van Salento naar Medellin een bus genomen. Ik weet niet of jullie ooit gehoord hebben van de bekende rit in Thailand van Chiang Mai naar Pai? Nou dit is er ook zo één! Alleen maar bochten en ik denk dat onze halve bus overgegeven heeft. Lekker geurtje hoor (8 uur lang)! Wij zouden je dus aanraden om met het vliegtuig te gaan. Vluchten van Salento naar Medellin zijn wel iets minder makkelijk te boeken, maar het is zeker de moeite waard!

Colombia Reisplanning

Medellin naar Tayrona

Bijna alle steden die wij bezocht hebben waren enorm lang reizen. Om van Medellin naar Tayrona te komen, moet je eerst langs Santa Marta. Je boekt dus een vlucht van Medellin naar Santa Marta. Probeer een vroege vlucht te nemen, want je weet nooit wat je onderweg tegenkomt. Vervolgens kun je met een bus van Santa Marta naar Tayrona. Het klinkt misschien gek, maar je komt vanzelf bij de juiste bus uit. Wij waren in ieder geval in een bus beland met allemaal locals. Best leuk om mee te maken, wel een beetje krap. Je kunt er ook voor kiezen om een taxi te nemen, maar dat is best prijzig gezien het van Santa Marta naar Tayrona 40km is.

Tayrona naar Palomino

Yes, eindelijk een reis die iets makkelijker is. Je kunt vanaf Tayrona overal langs de hoofdweg een bus aanhouden om richting Palomino te gaan. De bus kun je ook op elk moment weer verlaten. Super makkelijk dus! Je moet alleen wel even langs de weg wachten tot er een bus komt, maar deze gaan ongeveer elke 30 minuten. Wij hielden via de app Maps.me in de gaten waar we ongeveer waren zodat we op tijd wisten wanneer we de bus moesten verlaten. Ben je van plan om één van de nabijgelegen dorpjes te bezoeken? Dan kan dat ook prima met deze bus. Geef aan de buschauffeur door waar je naartoe wilt gaan en hij zal er stoppen. Reis je met een backpack? Dan is het handig om een motortaxi te nemen. Leuke ervaring en een stuk makkelijker dan lopend!

Colombia Reisplanning

Van Palomino naar Cartagena

Je kunt vanaf Palomino een busrit boeken naar Cartagena. Dit is heel fijn, maar duurt wel ongeveer 8 uur inclusief een pauze. Je moet er dus wel vanuit gaan dat je een dag kwijt bent aan reizen. Vervolgens zijn wij vanaf Cartagena naar huis gevlogen. Hiervoor moesten wij eerst terug naar Bogotá, wat eigenlijk heel erg om is. Je zou ook een vlucht kunnen boeken vanaf Cartagena naar huis. Hier is ook een overstap voor nodig via een van de noordelijkere landen, maar is dit is wel een stuk goedkoper! Zo bespaar je ook weer een halve dag reizen en kun je nog even genieten van jouw vakantie in Colombia.

Wij hopen dat jullie met deze Colombia reisplanning aan de slag gaan. Wil jij alle praktische tips om jouw wereldse reis voor te bereiden? Neem dan ook een kijkje bij Reisstel.nl, zij helpen je hier graag bij verder!

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer vinden over specifieke tips.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment