Skip links
hotspots in gent

5x Hotspots Gent: Ideaal voor een Citytrip!

Op zoek naar hotspots in Gent voor een stedentrip dicthbij huis? Dan is dit de place to be! Helemaal als je je partner een keer wilt verrassen. Gent is namelijk leuk voor beiden. Voor de mannen is er meer dan genoeg bier en voor de vrouwen meer dan genoeg leuke winkeltjes! In dit artikel lees meer over onze 5 hotspots in Gent.

1. Piet Moodshop

Piet Moodshop is een interieur winkel met enorm veel leuke items. Als je wil kun je hier uren ronstruinen en wij mochten tijdens ons bezoek zelf een glaasje gin proeven. Wat wil je nog meer? Natuurlijk gingen wij na dit glaasje dank niet met lege handen de winkel uit, maar we zijn nog steeds mega blij met de aankoopjes. Wil je een keer een nuttige souvenir scoren? Dan moet je hier zijn geweest.

Locatie: Sint-Pietersnieuwstraat 94, 9000 Gent, België

hotspots in gent

2. Waterhuis aan de Bierkant

Ga je in de zomer naar Gent? Dan kan je hier heerlijk aan het water zitten. Ze hebben hier een mega bierkaart, maar wat voor vrouwen die niet zo van bier houden leuk is. Is dat ze ook een enorm assortiment aan fruit bier hebben. Mannen niet getreurd, voor jullie is de keuze helemaal reuze!

Locatie: Groentenmarkt 9, 9000 Gent, België

Bier in Gent

3. Frituur Tartaar

Natuurlijk moet je in België een keer Belgische friet eten! Een iets luxere snackbar, maar vooral een erg lekkere is Frituur Tartaar. Deze kon zeker niet in onze top 5 hotspots in Gent ontbreken. Wij hebben uiteindelijk 1 friet met stoofvlees gedeeld. Dit wat ook meer dan genoeg! Het zit in een heel schattig zijstraatje en ook helemaal niet duur!

Locatie: Heilige-Geeststraat 3, 9000 Gent, België

Patatje stoofvlees

4. Bar Bidon

Wij kwamen aan in Gent met de bus (Flixbus, ook een aanrader). Na een lange autorit of busreis hadden wij enorm veel zin om een kopje koffie te drinken. Toen kwamen bij Bar Bidon tegen. Een heel schattig lunch / koffietentje waar je ook buiten kunt zitten. Het voelt direct alsof je midden in de stad zit en de koffie daar is verrukkelijk! Zelfs Sam vond het heerlijk en die is niet zo’n koffieleut!

Locatie: Bisdomkaai 25, 9000 Gent, België

hotspots in gent

5. De Trollekelder

Na het eten is het natuurlijk wel de grootste noodzaak om nog een biertje ergens te drinken. Dit kun je doen bij De Trollekelder. Natuurlijk weer een enorm assortiment aan bier! Daarnaast staan er in de hele bar, je raadt het al, overal trollen. Als je dit toch iets te angstaanjagend vindt, kun je ook gewoon voor de deur gaan zitten waar ze een klein terras hebben. Wel wat fris in de winter! 😉

Locatie: Walter De Buckplein 4, 9000 Gent, België

Citytrip Gent

Helemaal zin in een citytrip naar Gent gekregen? Heb je een vraag of wil je meer reistips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment