Skip links

Tayrona National Park: bezoek de mooiste stranden van Colombia!

Tayrona National Park is een paradijs als het gaat om natuur en stranden. Als je gaat reizen door Colombia dan moet je hier geweest zijn. Een goede voorbereiding is belangrijk om de beste tijd te beleven, zeker als je van plan bent om een nachtje te blijven slapen. Wij vertellen je hier alles over in deze blog!

Cabo San Juan

Waar ligt Tayrona National Park

Tayrona National Park is gelegen in het noordelijke gedeelte van Colombia, vlak naast Santa Marta. De hoofdingang ligt op ongeveer een uur rijden vanaf Santa Marta. De stranden zijn gelegen aan de Caribische zee, waardoor het water een erg aangename temperatuur heeft.

Waar te verblijven buiten het Tayrona National Park

Het is mogelijk om vanuit Santa Marta de bus te pakken naar Tayrona National Park. Je bent hier wel wat tijd voor kwijt. Hierdoor is de kans groot dat je niet heel vroeg bij de ingang zal zijn. Daarnaast sprak Santa Marta ons niet heel erg aan.

Een andere optie is om dichtbij het park te verblijven. Langs de weg zijn meerdere verblijfplaatsen te vinden. Wij verbleven bij Eco Hostal Yuluka. Dit hostel beschikt over een aantal tweepersoonskamers en een dorm. Het hostel biedt een gratis taxi aan naar de ingang. De rit duurt ongeveer 5 minuten.

Daarnaast kan je alle bagage die je niet meeneemt naar Tayrona National Park achter laten bij het hostel in een afgesloten ruimte.

Tayrona National Park

Hoe laat gaat Tayrona open en hoe duur is het?

Tayrona National Park opening- en sluitingstijden zijn van 8:00 tot 17:00. De laatste tijd om het park binnen te komen is 16:00, gezien je liever niet door het donker gaat lopen. Onze aanrader is om net voor 8:00 aanwezig te zijn bij de ingang. Hierdoor vermijd je een heel groot deel van de drukte en is het ook nog een aangename temperatuur om te hiken.

De ticketprijs voor Tayrona National Park is ongeveer €15,- (54500 COP, maar kan in hoogseizoen best wat meer zijn). Hou er rekening mee dat je genoeg cash meeneemt. In het park kan je niet pinnen. Daarnaast wil wel je een ticket kunnen kopen mocht het pinapparaat het niet doen voor de tickets.

Tayrona National Park

Route door Tayrona National Park

Je start bij de ingang. Ongeveer 100 meter hiervandaan zal je aan je rechterhand wat busjes zien. Deze busjes kosten zo’n 3000 COP, maar zijn zeker waard om te nemen! Het bespaart je 30 minuten lopen over een geasfalteerde weg, niet bepaald het leukste stuk van de hike. Daarnaast wil je vroeg zijn voor je verblijf, daar later meer over!

Na de busrit vervolg je de weg over een aangelegd pad met houten planken. Dit deel is zelfs goed te doen op slippers, al raden wij wel aan om goede schoenen mee te nemen. Na zo’n 30 minuten lopen zal je wat meer door de jungle heen lopen en zijn de paadjes niet meer gevormd door houten planken. Je zal uiteindelijk uitkomen bij een hutje aan de kust. Wij raden aan om hier even uit te rusten. Je kan hier koud drinken en ijsjes kopen. Vooral de waterijsjes zijn erg lekker en een goede manier om wat af te koelen! Vanaf hier zal het ongeveer nog 1.5 uur lopen zijn naar Cabo San Juan.

Waar verblijf je in Tayrona National Park

Al zouden wij aanraden om in het park te slapen, is dit zeker niet noodzakelijk. Indien je dit wel gaat doen dan zijn hier de beste tips.

Wij raden het heel erg aan om in het hutje te slapen op Cabo San Juan. De receptie is te vinden aan de rechterkant zodra je Cabo San Juan binnenloopt (nog voor het voetbalveld). De kans is groot dat het al volgeboekt is als je vroeg aankomt. Dit komt doordat de uitcheck tijd om 11 uur is. Voor deze tijd weet de receptie nog niet zeker hoeveel plekken er beschikbaar zijn. Laat wel je naam achter zodat je de eerst volgende bent. Kom niet te laat, want dan zijn alle hangmatten volgeboekt.

En ja, je leest het goed: hangmatten. De beste optie om te overnachten is in een hangmat. De hangmatten in het hutje zijn goed opgedeeld per 2 en er zijn kluisjes aanwezig. Het kan er behoorlijk waaien en afkoelen dus neem wat warms mee en leg alle spullen in een tas of in een kluisje. Ga gerust even uit je hangmat midden in de nacht, want bij helder weer is de sterrenhemel heel erg mooi! Daarnaast zie je de zon opkomen vanuit de zee. Je raadt het dus al wel: weinig slaap.

Een tent is ook mogelijk, maar hier zijn weinig van beschikbaar. Daarnaast staan de tenten niet dichtbij de zee, waardoor ze vol zitten met muggen. Er zijn ook nog twee kamers beschikbaar, maar ook hier hoorden wij veel slechte verhalen over!

Cabo San Juan

Benodigdheden

Ben je van plan te overnachten? Hier wat tips wat je allemaal mee moet nemen:

 • Trui : Kan zeker koud worden
 • Lakenzak: Maakt de hangmat weer wat comfortabeler en hygiënischer
 • Kussen of extra trui
 • Klein slotje voor het kluisje
 • Paspoort
 • Cash
 • Kleding en zwemkleding
 • Zonnebrand
 • Powerbank en telefoonsnoertjes
 • Snacks & drinks
 • Toiletspullen
 • WC-papier
 • Spelletje/Kaarten
Tayrona National Park

Vond jij deze tips over Tayrona National Park nuttig? Laat het ons weten in een reactie. Heb je een vraag of wil je meer reistips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment