Skip links
St. Lucia

St. Lucia: zon, zee, strand en hippo’s

Na een ochtendsafari heb je zin in wat strand, je ligt een paar uur lekker uit te rusten en gaat terug naar je hotel. Je eet en drinkt wat en loopt in het donker naar huis. In de verte zie je een groot dik dier lopen over de weg. Is dat een nijlpaard? Jazeker! Welkom in St. Lucia. In deze blogpost lees je alles over het zonnige plaatsje aan de oostkust van Zuid-Afrika.

Safari St. Lucia

Hippo’s spotten tijdens een boottocht

Toch wel dé reden om naar St. Lucia te gaan, is om nijlpaarden te spotten. Gedurende je vakantie zal je ze waarschijnlijk vaker ”hippo’s” noemen, aangezien iedereen ze zo noemt en het ook een stuk lekkerder bekt.

Je kan vaak je tour boeken bij je verblijfplaats, maar ik zou wel vragen om een wat kleiner bootje. Daardoor is het ook wat minder druk dan andere maatschappijen aanbieden. Je vaart zo’n 2 uur over de rivier waar je veel groepen hippo’s tegen zal komen. Als er een dier is die geen gêne heeft zijn het wel hippo’s, want het grootste gedeelte van de tijd zullen ze ruften, gapen of ”lachen” om te communiceren. Het is 1 grote komedie!

Met een beetje geluk kan je ook krokodillen en een aantal roofvogels zien, al is dit geen garantie.

Safari door Huhluwe Game Reserve

Nog niet genoeg gehad van safari’s? Dan is dit echt een game reserve die je niet mag missen. Dit is de plek waar vrijwel alle neushoorns vanaf stammen uit heel Zuid-Afrika. Als je big 5 nog niet compleet is, dan is dit misschien wel je beste kans om je lijst nog af te vinken. Dit park heeft naast de big 5 ook Afrikaanse wilde honden, al blijven deze extreem zeldzaam. Het park is heel anders dan het Kruger park doordat het veel hoogteverschillen heeft. Zeer belangrijk om dus niet je verrekijker te vergeten! Ga je met een safari, wat wij in dit geval wel zouden aanraden, dan heeft die vaak wel een verrekijker mee dus dan is het wat minder noodzakelijk.

Over het algemeen kan je een halve of hele dag safari boeken. Wij raden heel erg aan om met Safari for Six te gaan. Je wordt om 4 uur ’s ochtends opgehaald bij je hotel door de ranger, Jeff. De safari auto bestaat, zoals de naam al zegt, maar uit 6 zitplaatsen in plaats van de normale 9. De stoelen zijn daarnaast ook een stuk comfortabeler dan andere safari auto’s waardoor je met gemak een halve dag erin kan zitten. Wat je ook wilt zien, Jeff doet zijn uiterste best om het te vinden. Hij doet het werk al 25 jaar en heeft letterlijk een verrekijker in zijn ogen.

St. Lucia
St. Lucia

Ter verduidelijking: tijdens het rijden spotte hij een Black Rhino (erg zeldzaam) van pakweg 500 meter afstand verscholen tussen het hele hoge gras. Dit is een van de redenen waarom wij specifiek nu ook een begeleide safari hier aanraden: de rangers zijn gewend aan het terrein en kijken daardoor wat verder dan de eerste boom of struiken.

Eten en drinken wordt ook verzorgd door Jeff dus je hoeft niks mee te nemen. De kosten voor de safari komt neer op ongeveer 1000R per persoon.

Als je goed kijkt zie je een heel klein olifantje tussen de benen door. Deze is 1-2 maanden oud.

Lekker uitrusten op het strand

St. Lucia is een heerlijk plaatsje om lekker op het strand te liggen. Via Beach Rd kom je uit op de weg langs het strand. Ga je linksaf zal je eerst langs Main Beach gaan. Hier komen voornamelijk veel locals en elk weekend is het er echt afgeladen. Iedereen neemt zijn eigen braai (barbecue) mee en men verlaat de dag meestal met iets teveel alcohol op. Al ziet het er best gezellig uit, zouden wij niet aanraden om hier heen te gaan aangezien het meer een feestplek is dan een rustig plekje om even bij te komen. Rij iets verder naar Jabula beach. Hier is ook een parkeerplaats met beveiliging en je zal zien dat het een stuk rustiger is. Het strand is erg uitgerekt en de zee erg koud, maar zeker een erg mooie plek om een paar uur door te brengen!

Wil je toch naar een ander strand? Rij dan door het iSimangaliso Wetland park (kost wel wat geld) naar Cape Vidal. Een prachtig strand met daaromheen wat aapjes die in de bomen zitten. Neem wel wat snacks mee aangezien hier geen restaurant in de buurt zit.

St. Lucia

Duur en verblijf

Wij zouden aanraden om in totaal 3 dagen te verblijven in St. Lucia. Je hebt zeker 2 volle dagen nodig om alles te doen en daarnaast heeft het dorpje een hele fijne sfeer. Er zitten genoeg leuke restaurantjes, een paar shopgelegenheden en genoeg strand om je dagen te vermaken. Als je dus ergens een dag over hebt in je planning is St. Lucia zeker een goede plek om die te gebruiken.

Wij verbleven bij iGwalagwala Guest House en zouden dit zeker aanbevelen. Het is niet lang geleden totaal gerenoveerd en wordt beheerd door een familie. Het zijn mooie nette kamers en het ontbijt is erg goed. Er is altijd wel iemand aanwezig om je vragen te beantwoorden en ze helpen je graag met het boeken van alle excursies.

St. Lucia

Een hapje eten in St. Lucia

Voor een hapje eten in de middag en avond zal je wel even de deur uit moeten. Hier is een lijstje van restaurants waar je goed terecht kan:

  • Ocean Basket: Dit restaurant is een keten, maar dé place to be voor gerechten uit de zee! De sushi is hier heel lekker, maar mocht je niet zo’n sushi liefhebber zijn zouden we de platter for 1 adviseren. Neem nog wat andere gerechtjes erbij die je lekker lijken en maak je eigen Shared Diner!
  • KAUAI: Voor ontbijt en lunch kan je hier heel goed terecht! Het is een keten door heel Zuid-Afrika met heerlijke en ook gezonde gerechten. Wij raden erg de pesto-mushroom toast aan!
  • Barracca: Wil je even snel iets eten zoals een pizza? Dan kan je hier prima terecht. Personeel is erg vriendelijk en je bent hier niet teveel geld kwijt voor je eten. Goed budget restaurantje dus.
St. Lucia

Vind je deze guide over St. Lucia handig? Laat het ons weten in een reactie. Heb je een vraag of wil je meer reistips? Kijk dan snel verder op onze blog. Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden.

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment