Skip links

Lombok Secret Gili – Hier moet je heen!

Tijdens de vakantie op Lombok kan je een hoop doen, maar een bezoek aan Lombok Secret Gili eilanden is wat ons betreft een must! De zowel genoemde Lombok Secret Gili’s zijn te vinden in het zuid-westen van Lombok. Ze worden zo genoemd, omdat ze nog de onbekende en ongerepte Gili eilanden zijn in vergelijking met de bekende Gili eilanden in het noord-westen van Lombok: Gili Air, Gili Trawangan en Gili Meno. Wij hadden een super toffe tourguide, maar daar later over meer! In deze blog vertellen je alles wat je moet weten over de Secret Gili’s in Lombok!

Lombok Secret Gili

Secret Gili’s

De Secret Gili’s zijn te vinden in het zuid-westen van Lombok. De beste manier om hier te komen is om hier in de buurt te verblijven, een scooter te nemen naar de haven of een taxi huren voor een dag. Het is ongeveer 2 uur rijden vanaf het stadje Kuta – Lombok, waar het gros van de toeristen verblijven, dus mocht je met eigen vervoer gaan, hou hier dan rekening mee dat je niet te vermoeid terug gaat op de scooter. De Secret Gili’s worden gevormd door de eilanden: Gili Sudak, Gili Nanggu, Gili Tangkong en Gili Kedis.

Voor alle tips over Lombok, check dan deze blog

Wat te doen op Secret Gili’s

De eilandengroep staan bekend om het mooie koraal om de eilanden en de rustige en fijne sfeer. Gezien het prachtige koraal, is snorkelen nummer 1 activiteit die je kunt doen, maar niet alles! Je hebt genoeg witte stranden om heerlijk uit te rusten. Langs de stranden kan je geweldige schelpen vinden. Daarnaast hoef je je niet druk te maken over lunch: Bij Warung Gili Sudak kan je een prima portie Nasi Goreng bestellen en een kokosnoot voor een goede prijs. Wil je echt even het idee hebben dat je op een onbewoond eiland zit? Ga dan naar Gili Kedis. Dit eiland is piepklein en bestaat vrijwel alleen maar uit zand. Je kan hier zelfs nog wat drinken kopen.

Hoe kom je bij de Lombok Secret Gili’s?

Om de Lombok Secret Gili eilanden te bezoeken, kan je uit meerdere opties kiezen:

  • Tour: Dit kan je boeken gemakkelijk online of vanuit toeristen organisaties die onder andere te vinden zijn in Kuta. Alles is hierbij geregeld: van vervoer naar de haven tot de tour zelf. Hou wel rekening dat je hiervoor vaak wat meer betaald.
  • (onze aanrader) Boek een tour met Petra. Petra is een local die al jarenlang werkt als tour guide voor de Secret Gili’s. Hij werkt voor een baas die de boten bezit, maar dat is niet te merken aan de prijs: Voor een volledige dag betaalden wij 400K IDR (€27,-) voor 5 personen. Zijn whatsapp nummer: +6281945706288, en laat vooral weten dat je via ons komt!
  • Scooter: Ga met de scooter naar het havenplekje te vinden op google maps ”Penyeberangan ke Gili Sudak” en onderhandel daar met de bevolking.

Verblijven in Lombok

De beste plek om te verblijven in Lombok is in het stadje Kuta. Dit stadje ligt aan de zuidkust van Lombok en staat bekend om zijn ideale ligging voor surfspots, leuke restaurantjes en een gezellige sfeer. De leukste hotels in Kuta Lombok vind je hier.

Ben je op zoek naar de ideale route Lombok? Foedsie (Desi & Leroy) hebben een prachtige route in elkaar gezet. 

Bekijk onze Instagram voor meer specifieke tips! Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen! Klik hier voor meer blogs over Lombok!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment