Skip links

Ga op Safari in Sri Lanka – Dit zijn de beste plekken!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat op safari gaan in Sri Lanka iets is wat je niet mag missen! Dit eiland kent een aantal fantastische nationale parken, al is dat zeker niet alles. Want Sri Lanka kent geen afgrenzende hekken, waardoor eigenlijk het hele eiland een safari park is. Een olifant tegen komen terwijl je van A naar B reist is niet zeldzaam, maar wel erg spectaculair. Toch is er genoeg reden om ook een bezoek te brengen aan de nationale parken, omdat hier simpelweg de meeste wildlife te vinden is. We nemen je mee in de avontuurlijke wereld van Safari in Sri Lanka, met alle tips voor jouw bezoek!

olifanten sri lanka
luipaarden sri lanka

Yala National Park

Laat je betoveren door de verborgen schatten van Yala National Park, gelegen aan de ongetemde zuidoostelijke kust van Sri Lanka. Dit opwindende park, een van ’s werelds beste plekken om majestueuze luipaarden te spotten, zorgt voor een adrenalinepompende ervaring. Naast de luipaarden verwelkomt Yala National Park je met een overvloed aan wilde dieren, variërend van imposante olifanten tot gevaarlijke krokodillen en kleurrijke gevederde vrienden. De uitgestrekte landschappen, variërend van dichte wouden tot weelderige moerassen, vormen het perfecte decor voor jouw avontuurlijke safari. Waag jezelf in het onbekende en laat je verrassen door wat de wildernis van Yala te bieden heeft.

Dit is onze aanrader om een safari te boeken in Yala National Park.

 • Prijs: 160 voor 2 personen, alles inclusief.
 • Beste tijd Safari: Tijdens het droogseizoen, ideaal tijdens februari & maart

Wanneer op safari Yala National Park Sri Lanka

De ideale maanden om Yala National Park te bezoeken zijn februari en maart, wanneer het droge seizoen ervoor zorgt dat dieren zich rond waterbronnen verzamelen en gemakkelijker te spotten zijn.

Waar verblijven Yala National Park

Yala National Park is het populairste park van het eiland, wat ook heeft geresulteerd in de meeste verblijven die zich vestigen om dit Nationale Park heen. Je vindt de meeste verblijven net buiten het park in het dichtbij liggende dorpen zoals Kirinda. Wat we echter zouden aanraden is om in 1 van de hotels te verblijven dichtbij, of soms zelfs in het park! Dit zijn onze favorieten:

 1. Uga Chena Huts
 2. The Kingdom Eco Lodge And Farm
 3. Tribe Yala
safari hotel sri lanka
yala safari

Wat heb je nodig op safari

Je goed voorbereiden op een safari in Sri Lanka is essentieel, omdat je tijdens je trip niet even nog wat kunt kopen. Je bevindt je niet voor niets letterlijk in de wildernis. Een tour duurt meestal een halve dag tot soms een hele dag. Dit mag je niet vergeten tijdens jouw safari trip in Sri Lanka:

Benieuwd naar de beste camera voor reizen per prijsklasse? Check dan deze blog!

Udawalawe National Park

Treed binnen in de majestueuze wildernis van Udawalawe National Park, verscholen in het hart van Sri Lanka’s centrale provincie. Hier wacht een ontmoeting met de koningen van het dierenrijk, de indrukwekkende Aziatische olifanten. Bereid je voor op een opwindende jeep-safari die je dichter bij deze machtige wezens brengt dan je ooit had durven dromen. Udawalawe is echter niet alleen het domein van olifanten. Het park herbergt een bonte verzameling van andere dieren, van statige sambarherten tot wilde buffels en angstaanjagende krokodillen. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de overvloedige vogelsoorten die de lucht vullen met hun melodieën. Durf het avontuur aan te gaan en ervaar de wilde kant van Udawalawe.

Klik hier om je safari tour door Udawalawe National Park te boeken!

 • Prijs: 140 voor 2 personen
 • Beste tijd Safari: De ideale maanden om Udawalawe National Park te bezoeken zijn van mei tot september, wanneer het droge seizoen plaatsvindt en dieren zich vaak rond de waterbronnen verzamelen.

Mooiste verblijven Udawalawe National Park

 1. Kottawatta River Bank-resort
 2. Hasthi Safari Cottage
 3. Mango Tree House
Minneriya national park
National park sri lanka

Minneriya National Park

Laat je betoveren door de oerkracht van de natuur in het adembenemende Minneriya National Park, gelegen in de ongerepte noordelijke provincie van Sri Lanka. Hier onthult zich een fenomenaal spektakel: de jaarlijkse olifantenmigratie, ook wel bekend als “The Gathering”. Honderden majestueuze Aziatische olifanten komen samen rond het Minneriya-reservoir, op zoek naar voedsel en water, wat resulteert in een indrukwekkend tafereel dat je de adem beneemt. Naast olifanten biedt het park ook onderdak aan andere wilde dieren, waaronder geheimzinnige luipaarden, elegante herten en een overvloed aan kleurrijke vogelsoorten. Stap in de wildernis van Minneriya en ervaar het avontuur van dit buitengewone natuurlijke spektakel.

Boek hier je safari tour door Minneriya National Park.

 • Prijs: 180 voor 2 personen
 • Beste tijd Safari: De ideale maanden om Minneriya National Park te bezoeken zijn augustus en september, wanneer “The Gathering” plaatsvindt en de olifanten in grote aantallen te zien zijn.

Mooiste hotels Menneriya National Park

Menneriya National Park bevindt zich dichtbij Sigiriya & Dambulla. Daarom raden we je aan om hier een hotel te boeken en vanuit daar de Safari te doen. Dit zijn onze favoriete hotels in Sigriya & Dambulla:

 1. Aliya Resort and Spa – Thema Collection
 2. The Green Village Dambulla
 3. Hotel Sigiriya
Wilpattu national park
Olifanten minneriya

Wilpattu National Park

Betreed de ongetemde wildernis van Wilpattu National Park, gelegen aan de mysterieuze noordwestelijke kust van Sri Lanka. Hier wacht een avontuur van epische proporties, temidden van natuurlijke meren, moerassen en dichte bossen. Laat je betoveren door de ongrijpbare luipaarden die dit park bevolken en houd je ogen open voor ontmoetingen met andere fascinerende wezens, zoals lippenberen, gevaarlijke krokodillen en een symfonie van vogelgeluiden die de lucht vullen. In Wilpattu kun je de rust en puurheid van de natuur ervaren, terwijl je op zoek gaat naar spannende verrassingen op je avontuurlijke safari. Bereid je voor op een onvergetelijke ontmoeting met het onbekende.

 • Prijs: 65,- per persoon
 • Beste tijd Safari: De ideale maanden om Wilpattu National Park te bezoeken zijn februari tot oktober, wanneer het droge seizoen heerst en de dieren gemakkelijker te spotten zijn.

Mooiste hotels Wilpattu National Park

 1. Big Game – Wilpattu by Eco Team
 2. Green Sapphire Holiday Resort Wilpaththu
 3. Ceylon Resort Wilpattu

Daarnaast kun je op onze Instagram ook meer specifieke tips vinden. Wist je dat boeken via onze links ons enorm helpt deze blog te onderhouden? We stellen het dan ook heel erg op prijs, mocht je één van onze aanraders boeken, dit via onze links te doen!

Liefs, Thomas & Sam

Leave a comment